Guus van Lingen

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Guus van Lingen

 

Guus doorliep de kunstacademie Minerva in Groningen en heeft daarna nog twee jaar aan de AKI in Enschede gestudeerd.  Hij was als artdirector en creative director verbonden aan diverse grote reclame- bureaus in Amsterdam.  Daarna heeft Guus ruim 10 jaar een eigen reclamebureau gehad. Omdat hij vond dat er meer moest zijn dan het jachtige leven van de reclamewereld (voordat je het weet heb je met je leven niets anders gedaan) heeft hij het bureau verkocht en is naar Frankrijk vertrokken.   En daar woont hij in de zeer inspirerende Haute Normandie.   Hij vindt er de rust om te schilderen, en de rust is hier een stuk makkelijker te vinden dan in de jachtige Randstad.


Maar er zijn meer dingen die Guus inspireren; kunstenaars als Chaïm Soutine, Amedeo Modigliani, John Singer Sargent en vele impressionisten en expressionisten.  Zijn werken ontstaan vaak uit soms hele alledaagse taferelen, verhalen met een twist.  Favoriete kleuren heeft hij eigenlijk niet, en hij werkt het liefst met olieverf en acryl.  Naast het schilderen houdt Guus zich tevens bezig met fotografie en grafische kunst.


Hij werkt nog steeds in de reclame als art-director en bedenkt concepten voor een paar vaste opdrachtgevers maar op veel kleinere schaal dan voorheen.  Daarnaast geeft Guus gedurende de zomer schildercursussen. Hij houdt ontzettend veel van muziek, reizen en het 'vrije' leven.


Bekijk het fotoboek van Guus.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Guus werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor Guus achterlaten in ons Gastenboek.


Het atelier van Guus is op afspraak te bezoeken.  36, Rue du Nouillon, 27160 Les Baux de Breteuil.


Voor meer informatie over de schildercursussen van Guus, kijk op onze pagina cursussen.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •