Gonny Kruisdijk

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Gonny Kruisdijk

 

Als tiener had Gonny al veel teken-opdrachten, voor winkels, de opera en tijdschriften. Daarna heeft ze creatief gewerkt met gehandicapte kinderen om vervolgens lessen te geven in vrij quarelleren. Ze beheerst vele technieken, die zij ook in haar beroep als theater grimeuse gebruikte. Maar de religieuze kunst heeft haar het meest geïnspireerd, zij heeft onder andere illustraties gemaakt voor het tijdschrift Seasons met daarin al oude middeleeuwse schilderingen en fresco effecten. Ze heeft lang les gehad en veel gemaakt in de Boeddhistische traditie en toen zij in de Franse Morvan ging wonen, gebruikte ze diezelfde techniek voor illuminaties.

 

Wat betreft de kunst is Gonny autodidact. Ze kende echter wel leermeesters zoals Andy Weber, Traditionele Tibetaanse Tankha's. Het liefst werkt ze met verschillende soorten verf, bij voorkeur zelfgemaakte en op verschillende ondergronden. Hout, canvas en papier. Aardetinten en oude kleuren hebben haar voorkeur. Haar inspiratie vindt Gonny in de middeleeuwen. Doordat zij in een oude pastorie terecht kwam, zijn de Boeddhistische afbeeldingen vervangen door middeleeuwse schilderingen.


In de Franse Morvan had Gonny Kruisdijk twee chambre d'hôtes in een oude pastorie.  Voordat zij naar Frankrijk verhuisde was zij in Amsterdam werkzaam als theatergrimeuse.  De overgang van het hectische leven in Amsterdam naar de rust van het franse platteland was magisch. 


Op dit moment is Gonny een jaar op reis.  U kunt haar belevenissen volgen via haar blog.  Bovendien is zij onderweg beschikbaar voor werk in opdracht.  Gonny geeft o.a. cursussen illuminatie/miniatuur schilderen, oude verftechnieken en eventueel vilten.   Daarnaast maakt zij ook prachtige houten gebruiksvoorwerpen, brood- en serveerplanken en meubeltjes.


Bekijk het fotoboek van Gonny.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Gonny werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor Gonny achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •