Gert-Jan van den Bemd

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Gert-Jan van den Bemd

 

Gert-Jan verrichte twintig jaar wetenschappelijk onderzoek  naar osteoporose en kanker bij het Erasmus MC in Rotterdam.  Tijdens zijn promotie-onderzoek is hij als ontspanning fotografiecursussen gaan volgen.  Met name zwart-wit fotografie en donkere kamertechnieken. Na zijn promotie ging hij naar de kunstacademie St. Joost in Breda en ’s-Hertogenbosch.  In 2007 studeerde hij af.  Hij maakt nog steeds fotoreeksen.  Vaak dienen die als inspiratiebron of uitgangspunt voor zijn beeldende kunst; schilderijen, collages en gemengde technieken.  Het liefst werkt hij met verf, inkt, lijm en papier.  Verder schrijft hij teksten, waaronder een blog over fotografie en beeldcultuur, dat te lezen is op zijn website.  Een combinatie van fotografie en teksten gebruikt Gert-Jan vaak in zijn sociale projecten, waarbij hij plekken en bewoners van een wijk vastlegt.  De foto’s en teksten, interviews en korte impressies, verschijnen in boekjes en op websites.


Inspiratie vindt Gert-Jan in menselijk gedrag, vooral de onhandigheid waarmee mensen omgaan met de door henzelf opgelegde regels, normen en waarden.  "We leggen de lat voor onszelf en anderen vaak te hoog en dat leidt tot falen, tot een gevoel dat men tekort schiet.  Pogingen om het manco te camoufleren zijn vaak het gevolg".  Zijn werk verzamelt hij onder de titel ‘Grand Foulard’.  Het kleed waarmee een versleten bankstel wordt bedekt, is metafoor voor de poging van de mens om haar tekort te verbloemen.   Hoewel woonachtig in Breda,  is Gert-Jan voor zijn kunst vaak in België.  Als vakantieland geniet Frankrijk de voorkeur, vooral Normandië. De beelden die hij daar in zijn hoofd opslaat verwerkt hij later in zijn landschappen, één van zijn thema's.   Veel van zijn werk is geïnspireerd op België.  In dat land lijkt de grand foulard steeds te klein.


Bekijk het fotoboek van Gert-Jan.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Gert-Jan werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor Gert-Jan achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.


Het atelier van Gert-Jan is op afspraak te bezoeken: Electron, Belcrumweg 19, 4815 HA Breda, tel: 06-33838686


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •