Frits Njio

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Frits Njio

In de Franse Gard heeft Frits Njio een plek gevonden waar het goed schilderen is. Figuratief en abstract. In acryl of olie, met penselen of met het mes. Hij volgde diverse workshops en cursussen maar is eigenlijk auto-didact. Geinspireerd door de natuur, de lucht, een sfeer of fotogenieke mensen en dieren. In Frankrijk is er de lichtval die hem bijzonder treft, vaak bij het vallen van de avond. Hij kan gepassioneerd raken door de contrasten die door dit licht onstaan. Ook de joie de vivre die men hier uit bijvoorbeeld rond apérotijd zijn een bron van genoegen. Zijn kleuren getuigen ook van die joie de vivre. Geel, rood, groen, blauw met soms wat grijzen.

 

Frits Njio is in 2007 serieus begonnen met het maken van schilderijen. Via workshops, cursussen en open ateliers heeft hij zich verder bekwaamd in het op doek zetten van portretten, sporters, landschappen en monumentale bouwwerken als de Chinese Muur en paleis Soestdijk. Abstraherend schilderen is een vast onderdeel in zijn werk. Zijn achtergrond als fotojournalist geven hem de juiste bagage voor het bepalen van de ‘gulden’ uitsnede om tot een uitgebalanceerde compositie te komen. Qua techniek werkt hij meestal eerst met acrylverf om het geheel te voltooien in olieverf op waterbasis. Inmiddels heeft hij al een paar keer succesvol mogen exposeren in binnen- en buitenland. “Naast mijn dagelijkse werk is het schilderen voor mij de ultieme vorm van ontspanning. Even helemaal opgaan in je creatie, geweldig!”, aldus Frits.

Frits is lid van het NABK

 

Bekijk het fotoboek van Frits. Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Frits werkt ook in opdracht. U kunt een bericht voor Frits achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.

 

De ateliers van Frits in Frankrijk en Nederland zijn op afspraak te bezoeken. 0(031)6-51536872

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2017 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •