Frans Veenhoven

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Frans Veenhoven

 

Frans Veenhoven signeert zijn werk met de artiestennaam Snarf.  Woonachtig aan de kust in een landelijke omgeving, wordt hij geinspireerd door de essentiele behoeften van de mens; bescherming, rust en ruimte.  Die ruimte is er genoeg in een omgeving dicht bij zee en bij Pont-Aven, waar het jachtige van het leven minder voelbaar is dan in Nederland.   Het jachtige van het leven is er minder voelbaar dan in Nederland.  Rust om te werken is er voldoende.  Frans werkt in heldere kleuren.  Zijn opleiding genoot hij aan de Academie Minerva in Groningen waar hij in 2001 afstudeerde.  Eerder was hij werkzaam in het bedrijfsleven en als docent.  In die tijd begon hij zijn artistieke aktiviteiten, o.a. performances en poëzie.


Frans werkt voornamelijk abstract.  Hij werkt graag met acryl, olieverf, marmer en kunststoffen.  Het resultaat uit zich in verschillende disciplines; schilderen, grafiek, objecten en poezie.  Frans voelt zich zeer betrokken bij de abstracte kunst.  "Abstracte kunst kan de kijker stimuleren tot nadenken, tot een persoonlijke beleving. Deze persoonlijke interpretatie van de abstracte kunst is belangrijk; het is een peiling die persoonlijk is en niet meetbaar.  Dankzij een perspectivisch gezichtspunt kan men de grootte (of "ruimte") in een schilderij of tekening bepalen, maar er moet een andere manier zijn om deze "ruimte" buiten de mathematische methode te duiden.  Mijn nieuwsgierigheid drijft mij om te proberen met afbeeldingen op het platte doek voor het oog een meer-dimensionale ruimte te maken. Hoeveel ervaring moet een kijker hebben om beeld-elementen neutraal en subtiel te benaderen die onconventioneel zijn.  De dagelijkse beeldelementen zijn bijna altijd gevuld met betekenis en een doel, die gebruikt worden als een taal om te communiceren in een sociale omgeving (de afbeelding van een stoel is een stoel).  Mijn benadering is in principe betekenisloos en deels-figuratieve elementen zijn er aan de kijker uit te nodigen om de abstracte 'ruimte' binnen te gaan. De kijker is vrij om de ruimte te interpreteren op de eigen manier en is niet gebonden door de maker van het schilderij".


Bekijk het fotoboek van Frans.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Frans werkt niet in opdracht.  U kunt een bericht voor Frans achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.


Het atelier van Frans in Bretagne is op afspraak te bezoeken.  0033-0298 06 47 24.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •