Frank Rosen

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Frank Rosen

 

Frank Rosen en zijn vrouw Manja Siebrecht(oprichtster van het Nederlands Kindertheater) wilden eigenlijk altijd al een huis in Frankrijk hebben.  Ieder jaar was het land van Marianne de favoriete vakantiebestemming en Frank en Manja keken dan met een romantische blik naar mooie plekjes om te wonen.  Maar pas nadat de kinderen de deur uit waren zijn ze serieus gaan zoeken.  Vaak waren de mooie plekjes al door anderen gekocht, of was het budget niet toereikend.  Een wensenlijstje hadden ze al snel;  Een afgelegen huis in het bos met veel grond, een oprit en een romantisch uitzicht.  En dat huis hebben ze gevonden in de Franse Lot.  Er moest alleen nog wat worden bijgebouwd.  Het landschap in de Lot is van een woeste schoonheid.


Frank en zijn vrouw houden erg van de stilte en de natuur, die inspireren.  Net als mensen, hun gezichten, hun emoties.  Hij werkt het liefst in klei en olieverf, vaak in heldere kleuren.  Zijn opleiding volgde hij aan de Gerrit Rietveld Academie.


Inmiddels heeft Frank een aantal van zijn grote bronzen beelden uit Nederland laten komen en is hij bezig een grote tentoonstelling op eigen terrein te creeeren.  Ook is hij van plan een aantal grote keramieken beelden te gaan maken voor zijn beeldentuin.  Hij is lid van de Maison d'Artistes.


Bijzonder zijn de wijnkoelers die Frank maakt.  Frankrijkgangers kennen ongetwijfeld de keramieken wijnkoelers die in Frankrijk op tafel staan.  Men vult de pot met water en het poreuze keramiek zuigt zich vol.  Na 5 minuten giet men het water uit de pot en zet de fles witte wijn of rosé erin.  Door de verdamping van het water wordt vervolgens de wijn gekoeld.  Frank heeft een bijzondere serie van deze wijnkoelers gemaakt, u kunt ze zien in zijn fotoboek.  Het thema van deze serie is de Zuid-Amerikaanse Maya cultuur.  De Maya's waren bijzonder bekwaam in astronomie en astrologie.  Ze kenden 17 kalenders die ze tegelijk gebruikten.  Frank gebruikt de 260 combinaties van de Maya zonnetekens als inspiratie voor zijn wijnkoelers.


Bekijk het fotoboek van Frank.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Frank werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor Frank achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.


Het atelier van Frank is voor bezoek geopend: Mas de Veziou, 46160, Larnagol


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •