Francy Stals Breton

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Francy Stals Breton

 

Francy Stals is een  kunstenares met een zeer brede belangstelling. Zij schildert bloemstillevens, landschappen en figuren.  Afhankelijk van het onderwerp maakt Francy een keuze uit een van de vele technieken die zij beheerst. Zo werkt zij in olieverf en acryl op doek, in aquarel en pastel.  Haar werk is steeds realistisch van karakter: wat opvalt is de subtiele en ingetogen wijze waarop zij omgaat met haar brede palet aan kleuren.  Haar landschappen en stillevens ademen een sfeer van rust uit.


Als kind was Francy altijd al aan het tekenen en zij wilde dan ook niets liever dan 'tekenjuffrouw' worden.  Het is er helaas nooit van gekomen.   Pas in 1980 is zij weer gaan tekenen en schilderen bij het Kunst College in Weert.  In die tijd leerde Francy ook kunstenaar en musicus Anton Maas kennen, van wie zij veel heeft geleerd.  Hij heeft haar leren schilderen met olieverf en aquarel.


Een paar jaar later sloot Francy zich aan bij een schildersgroepje waar alleen geschilderd werd naar model en portretten werden geschilderd.  Elke maand kwam een bekende kunstenaar een masterclass geven, zoals bijvoorbeeld Annelies Hoek, Jan Tullemans of Cor Lemaire. In die tijd organiseerde Francy ook regelmatig een tentoonstelling van haar werken of werd zij uitgenodigd door een galerie.  Buiten Nederland en België, hangen haar werken in Australië, Japan, Nieuw Zeeland en Spanje.


In 2003 immigreerde Francy met haar man Donald Breton naar Alicante.  In 2005 had zij daar haar eerste tentoonstelling in het dorp waar ze nu woont, Hondón de las Nieves.
Bekijk het fotoboek van Francy.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Francy werkt eventueel in opdracht.  U kunt een bericht voor Francy achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Het atelier en bijbehorende galerie zijn iedere zaterdagmorgen en op afspraak te bezoeken.  Avenida de Valencia nr. 53, buzón no. 33,  03688 Hondón de las Nieves, Alicante, Spanje.  Tel: 0034 – 646.233.344


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •