Evelyne Cetre

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Evelyne Cêtre


Artistiek werk, schilderen in acryl.

 

Sinds mijn studententijd aan de Beaux arts van Besançon is mijn schilderen gebaseerd op kleur en vorm.  Toen waren de vormen abstracter, maar met de tijd, de leeftijd en de levenservaring verloor mijn werk die abstractie en werd meer figuratief, mijn onderwerpen zijn nu eerder naïef.  Van olie stapte ik over op acryl die het door zijn kortere droogtijd mogelijk maakt sneller te werken en waarvan de kleuren levendig en eerlijk zijn, soms zelfs een beetje aggresief en meer in overeenkomst met wat ik wil uitdrukken.

 

In ons dagelijks leven worden wij constant overspoeld met levende en felle kleuren, via beeldschermen, computer, reclameborden, tijdschriften......  Ik probeer die hoeveelheid kleuren in mijn werk terug te vinden en tegelijkertijd af te wijzen.  De loop van ons leven kan triest of vrolijk zijn naar gelang de dingen die ons overkomen.  Ik probeer zo vaak mogelijk, zonder een flagrante explosie van vreugde te tonen, de positieve kant van het leven te laten zien, enkele uitzonderingen daargelaten.

 

Mijn doeken zijn geinspireerd door mijn omgeving, vooral door personen.  Ik kijk, ik absorbeer en ik schilder mijn visie op de dingen en de mensen.  Als men mijn werk in een bepaalde categorie wil onderbrengen dan is dat onder de art brut of onder de naieve kunst maar zonder de reflectie en het zoeken uit te sluiten.  Ik schilder voornamelijk op karton en doek van verschillende grote.  Groter dan 130x130 is mijn werk echter nooit.


Haar werk (acrylverf) hecht ontzettend veel waarde aan levende, heldere kleuren. De schilderijen stralen een sfeer van vrijheid en vrolijkheid uit.  De onderwerpen, de personages maar ook de landschappen zijn geinspireerd door een imaginaire feeërieke wereld.  Evelyne doet zeer regelmatig mee aan kunstsalons.


Bekijk het fotoboek van Evelyne.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Evelyne werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site. 


Het atelier van Evelyne is op afspraak geopend. 3 Chemin du Chalot 25000 Besançon.  Tel mobiel : 06 77 08 50 59. 


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •