Erna Letsch

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Erna Letsh

Erna Letsch volgde haar opleiding Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij leerde er onder andere decor- en kostuumontwerp. Het zijdeschilderen, het ontwerpen van sieraden en het schilderen in olie en aquarel leerde zij zichzelf aan. Daarnaast maakt zij collages. Het liefst werkt ze met zijde, glas, glaskralen, parels en halfedelstenen. Ze is daarbij altijd op zoek naar diepe, ongebruikelijke kleuren die met elkaar in harmonie zijn.

 

Haar inspiratie vindt Erna in de vele oude meesters. Ze mag het vakmanschap van andere kunstenaars graag bewonderen. Kunstwerken zoals Le Bon Samaritain (1880) van Aimé-Nicolas Morot (1850-1913) en de Bacchante couchée (1848) van Jean-Baptiste Clesinger (1814-1883) in het Parijse Petit Palais vindt zij adembenemend mooi. Ook het prachtige Franse landschap is inspirerend. De rust, de ruimte, de mooie dorpjes. De prachtige paysages, de zon, de geurige bloemen. Omdat zij afwisselend in Frankrijk en Nederland woont en werkt blijven de verschillen inspireren.

 

Zelf zegt ze: "Ik kan mij geen wereld zonder kleuren voorstellen. Zo lang ik mij kan herinneren werd ik geboeid door de prachtige kleuren van de kostuums en decors in de theaters ten tijde van mijn opleiding aan de Nel Roos Dansacademie en mijn daaropvolgende studiejaren Theaterwetenschappen. Een zonsondergang aan zee, bloemkelken, zonlicht door het glas-in-lood van een kerk, de ongelofelijke tekening van vogels en vlinders, al die tinten groen in mijn prachtige woonomgeving. Er is zoveel inspiratie rondom. Altijd ben ik op zoek naar de mooist mogelijke kleurcombinaties die ik terug wil laten komen in mijn zijdewerken, glaswerk en sieraden. Behalve stralende kleuren, voor alles wat ik ontwerp en maak is de voorwaarde dat de gebruikte materialen aangenaam aanvoelen. De glasparels, halfedelsteentjes, siersteentjes en kralen moeten glad zijn en soepel vallen, het glaswerk en de decoraties glad en koel, de zijde zijdezacht, uitnodigend en aantrekkelijk".

 

Erna geeft ook cursussen, met name workshops sieraden ontwerpen en kleuradvies. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina cursussen. Zij is lid van het Rotterdamse collectief Collagenetwerk.

 

Bekijk het fotoboek van Erna. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Erna werkt ook in opdracht. U kunt een bericht voor Erna achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.

 

De ateliers van Erna zijn op afspraak geopend voor publiek.

La Grande Verriére in de Franse Morvan en Meidoornplantsoen 93, Schoorl. Tel: 0031-6-48508773

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •