Erica Nussbaum

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Erica Nussbaum


Erica Nussbaum heeft haar stek gevonden in de Franse Allier, in de Auvergne.  In Coutansouze heeft zij haar atelier, ze geeft er cursussen en ontvangt er straks gasten in een tweetal gites(nu nog onder constructie).  Ze geniet er van de rust en de ruimte, het gebrek aan stress.


Haar opleiding volgde ze aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht, waar ze afstudeerde in de richting monumentale vormgeving.  Ze tekent, schildert en werkt graag in olie, acryl of gemengde technieken.  Haar kleurgebruik hangt af van de sfeer die ze wil overbrengen.  De inspiratie put zij uit alles wat ze om haar heen ziet.

 

Sinds haar afstuderen aan de Academie heeft Erica altijd gewerkt als beeldend kunstenaar en docente tekenen en schilderen. Ze maakte veel vrij werk, exposeerde veel en werkte in opdracht.  Haar werk in opdracht betrof vaak portretten en dierportretten. Haar interesses zijn divers en zij wil zich niet tot een bepaald thema of een bepaalde techniek beperken. De laatste 25 jaar is zij verbonden aan het Kunstenhuis in Zeist. Ze gaf daar cursussen in alle teken- en schildertechnieken op allerlei niveau.  Ook gaf zij workshops aan bedrijven en voor feesten. Erica is kaderlid van de International Watercolor Society Holland.


Kunst is echt haar ding en zij is er nog steeds heel gedreven mee bezig. Daarom heeft zij er ook ontzettend veel plezier in dit te delen met anderen. Het vermogen om te kunnen leren vindt Erica geweldig: dat bijvoorbeeld iemand die naar eigen zeggen nog geen pen kan vasthouden na een aantal lessen een mooie tekening kan maken is super! In haar lessen gaan gezelligheid en leren hand in hand. Uiteindelijk ziet zij tekenen en schilderen als communicatie: WAT wil je vertellen en HOE kun je dit zo goed mogelijk overbrengen. Dit hoeft trouwens niet realistisch te zijn: ook een abstract schilderij vertelt een verhaal! Techniek is niet onbelangrijk maar nooit het belangrijkste: het mag geen belemmering zijn voor je verhaal. Durf dingen uit te proberen. En fouten maken is niet erg.


Bekijk het fotoboek van Erica.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Erica werkt ook in opdracht, voornamelijk portretten en dierenportretten. U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.  


Het atelier van Erica is op afspraak geopend: 4 rue de la Corre, 03330 Coutansouze dans l'Allier.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •