Pays de la Loire

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Pays de la Loire

Bezienswaardigheden, exposities, monumenten, natuur en nog veel meer!

Nantes


Verankerd in het estuarium van de Loire op 55 km van de oceaan, ligt aan de samenloop van de rivier en het zeewater de welvarende stad Nantes. Dankzij haar ligging is Nantes een succesvolle handelsstad geworden. Het kasteel van de Ducs herinnert er aan dat Nantes de historische hoofdstad van Bretagne is. Tijdens haar hoogtijdagen was het de belangrijkste haven van Frankrijk en dat is op de kades te zien aan de gevels. Tegenwoordig is het een levendige metropool met een bruisende cultuur.


Anne de Bretagne heet u welkom bij de ingang van haar kasteel. Meteen na de ophaalbrug ziet u de imposante vestingmuren die een opvallende tegenstelling vormen met de huizen in Renaissancestijl. Het Chateau des Ducs, die in de 15e eeuw herbouwd is op de fundamenten van de oorspronkelijke vesting, is met de Grand Logis en de Grand Gouvernement, verfijnder van stijl. U kunt een wandeling maken door de straatjes van Bouffay, gelegen rond de slotgrachten. In dit doolhof van geplaveide straatjes liggen het huis van de Change (wissel) uit de 15e eeuw, huizen uit de 16e eeuw in de Rue de la Juiverie en logies uit de 18e eeuw …


U gaat terug in de tijd als u aanlegt bij het eiland Feydeau … dat geen eiland meer is. In de 18e eeuw lieten welvarende handelaren hier herenhuizen bouwen. De gevels versierd met mascarons gloeien op bij de geringste zonnestraal. Zowel op het eiland als op de Quai de la Fossée staan de redershuizen scheef. Een verontrustende scheefstand die gestabiliseerd wordt door de heipalen.


Rails, dokken en scheepswerfkranen zijn opnieuw druk in de weer op het eiland van Nantes. In de omgebouwde pakhuizen wordt u door een fantastische bestuarium (dieren verhalenboek) meegevoerd in een wereld die Jules Verne, geboren in Bretagne, waardig is. De fascinerende Machines de l'île verbazen jong en oud. U zult nog verbaasder zijn als u op het raderwerk van de olifant van 12 m stapt!


Bron: Tourisme Bretagne


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •