Elly Wright

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Elly Wright

 

Elly Wright werd in Amsterdam geboren.  Door haar grootvader maakte zij al vroeg kennis met de schilderijen van Rembrandt, Vermeer en van Gogh. Haar liefde voor de schilderkunst stamt uit die tijd.  In Nederland studeerde zij talen en werkte als secretaresse.  Als jonge vrouw verhuisde Elly naar Engeland, studeerde aan de Open University en behaalde een Masters Degree aan de Universiteit van Kent.

 

Tegelijkertijd maakte zij carrière in de sociale hulpverlening.   Pas in 1987 begon een lang gekoesterde wens, om niet alleen toeschouwer van kunstwerken te zijn, maar zelf ook te schilderen, steviger vormen aan te nemen.   Zij schreef zich in bij het City Literature Institute in London en volgde daar teken- en schilder-lessen alsmede kunsttheorie.   Ze behaalde daar het Fine Art Certificate.  Schilderen werd een passie en in 2000 ontving Elly een Bachelor of Arts degree in ‘Theory and Practice of Visual Art’ van het Chelsea College of Art and Design in Londen.  Sinds 1993 heeft zij zich full-time aan het schilderen kunnen wijden.


Sinds 1990 woont en werkt Elly ook een gedeelte van het jaar in de Aveyron, in Zuid-West Frankrijk.  De oude stal waar zij haar schilderijen maakt is sinds vorig jaar tot een heerlijke studio getransformeerd.  Het landschap in deze streek inspireert haar,  maar zij staat eigenlijk nooit plein air te schilderen.  Zij schetst en tekent wel in de vrije natuur en maakt aantekeningen betreffende kleur en textuur.   Ook neemt Elly veel foto's.   Haar schilderijen maakt zij echter in de studio.  Een kleine ongelukje op het doek kan er soms toe bijdragen dat een werk zich op een bepaalde manier ontwikkelt. 

 

Zij houdt er niet van om representatief te werken;  een atmosfeer, of een gevoel van intimiteit kan opgeroepen worden zonder een fotografische weergeving.   Elly werkt het liefst met olie- en acrylverf, in oliekrijt en grafiet.  Ze maakt ook collages.  Haar favoriete kleuren zijn aqua en aardekleuren.  Haar inspiratiebronnen?  Het Franse platteland en artiesten zoals Anselm Kiefer, Gerhard Richter, Patrick Heron en Dale Chihuly.  Het leven op het Franse platte land lijkt eenvoudiger, en heeft als zodanig invloed op het werk van Elly.  De tijd heeft er niet stilgestaan, maar wordt op een andere manier ervaren en gemeten.  Andere dingen zijn er van belang, zoals de druivenoogst, of de trein van Parijs naar ons kleine dorpje blijft rijden of niet, hoe groot de pompoenen zijn ...... 

Onkruid,  zaadkoppen,  landschap, luchten en jaargetijden, de velden en heuvels in de omgeving, ze vinden op de een op andere manier allemaal een plekje op haar doeken.


Elly exposeert haar werk in Londen en het Zuid-Westen van Engeland, alsmede in Zuid-West Frankrijk, waar zij regelmatig in de ‘Salons’ exposeert.   Het meest recent werd haar werk uitgekozen voor de 2009  Salon d’Automne in Albi en de Salon de Noël in Saint Antonin Noble Val.  Haar schetsboek ‘The other side of the tracks’ geinspireerd door en gemaakt in en rondom Les Combes,  maakt op het ogenblik deel uit van een ‘touring exhibition’ met tentoonstellingen in Atlanta, Brooklyn, Los Angeles, St. Louis en Chicago.  De schetsen zijn te zien op Arthouse Coop’s website.

 

Het werk van Elly bevindt zich in privé  collecties in Nederland, Frankrijk, Engeland en Australië, alsmede in het recent geopende Sir William Rous Cancer Unit in Kingston Hospital, Kingston on Thames, in het Verenigd Koninkrijk.

 


Bekijk het fotoboek van Elly. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Elly werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor Elly achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Het atelier van Elly is twee keer per jaar geopend voor publiek en eventueel op afspraak. Tel: 05-65.29.73.42 of 0044- 77.908.58.438.  Mobiel: 0033-(0)6-02.24.81.87


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •