Elles Kattar

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Ellès Kattar

 

"Het geheel van afdrukken van één leven of van een heleboel mensen is belangrijk als geheugen, getuigenis van een individueel of collectief beleven".   Guiseppe Penone, 1972

 

Ellès Kattar-Luttikhuis, geboren in Nederland, heeft gestudeerd aan de Akademie voor Beeldende Kunsten te Utrecht. Voordat ze naar Parijs vertrok heeft ze een eerste “landart” project kunnen uitvoeren op station Sloterdijk in Amsterdam. Toen al was het schrift een belangrijk onderdeel van haar werk. Verschillende kunststromingen die “terug naar de natuur” gaan, zoals Dada, CoBrA en Arte Povera, trekken haar aandacht en zorgen ervoor dat ze blijft experimenteren.


In 2004 blaast een beeldhouwcursus bij Tineke Bot in de Vercors (FR) haar creaties weer nieuwe adem en betekenis in.  Haar werk begint de ervaring van een leven tussen verschillende culturen en de natuur weer te geven. Ellès creëert een uitwisseling tussen geschrift en sporen/afdrukken van de natuur, steeds zoekende naar een poëtisch evenwicht.   Ellès’ beelden komen tot stand vanuit een zeer hedendaagse manier van werken; soms conceptueel.

 

Het schrift blijft een rode draad in een groot aantal beelden, in andere komen lijnen van sporen en afdrukken meer naar voren.   Ze werkt het liefst met hout, metaal en papier in natuurlijke kleuren.  Geinspireerd door de natuur, de vrouw, en de dialoog tussen natuur en cultuur.  Het wonen in Frankrijk heeft geen directe invloed op haar werk.


Ellès Kattar verdeelt haar tijd momenteel tussen het beelden maken in haar atelier bij Parijs, het geven van workshops en het ontwerpen en installeren van opdrachten.  Ze heeft op verschillende plaatsen in Europa geëxposeerd en haar werk is te vinden in particuliere collecties in Nederland, Frankrijk, België en Libanon.  Zij geeft ook cursussen, momenteel alleen aan kinderen.  Meer informatie hierover vindt u op  onze pagina cursussen.

 


Bekijk het fotoboek van Ellès. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Ellès werkt eventueel in opdracht.  U kunt een bericht voor Ellès achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen siteOf lees haar blog.


Het atelier van Ellès is op afspraak geopend: 17 rue du Comte Raoul, 80090 Amiens.

Tél : 00 33 626 282 401 / 00 33 951 764 423


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •