Eg Sneek

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Eg Sneek

 

"De klank van een hamer en beitel op een harde steen klinkt als muziek in zijn oren."  Eg Sneek werkt het liefst in harde steensoorten als het Griekse marmer Thasos en het vulkanische diabaas.  Opgeleid in de jaren 60-70 aan de akademies in Utrecht en Arnhem, heeft hij zich toegelegd op het maken van beelden in natuursteen en in hout. De beelden zijn uitgevoerd in Italiaanse, Griekse, Turkse en Portugese marmers, in diabaas, Belgische hardsteen, albast, spekstenen, leisteen en in mahoniehout en olijfhout.


Zijn beelden stellen altijd de mens voor, in figuurgroepen, een moeder en kind, dansers, de muziekspelende mens, zittende en liggende figuren. De beelden zijn gestileerd en geabstraheerd vormgegeven.


Eg werkt ook naar thema's:

In 2013/2014 ontstond het werk "The Overview Effect", naar aanleiding van een uitspraak van de Nederlandse astronaut André Kuipers. Het beeld, een "drieluik", geeft uitdrukking aan het groeiend besef dat onze kwetsbare aarde moet worden behouden voor de toekomst. 


In 2014/2015 ontstond een werk voor de de thema-tentoonstelling "Re-Interpretation" in Chateau Chinon, waarvoor deelnemende kunstenaars een 'remake' maken van een bekend kunstwerk. Eg Sneek maakte een 'remake' van "La Boite-en-Valise" van Marcel Duchamp. Duchamp noemde het ook wel een "musée portatif", een draagbaar museum. Deze 'remake' bevat 4 'remakes' van schilderijen van Picasso, Matisse, Dali en Duchamp, en 10 'remakes' van de beeldhouwwerken van Eg Sneek zelf. Alles op kleine schaal uitgevoerd, passend in een koffer.


Eg exposeert sinds 1978 in Nederland en sinds 2006 in Frankrijk.  Het meeste van zijn werk is in bezit van particulieren en bedrijven.  Het museum Beelden aan zee in Scheveningen kocht twee van zijn beelden aan.  Hij is lid van Movan Artistique.


Bekijk het fotoboek van Eg.  Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Eg werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor hem achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.


Gedurende de zomermaanden juni, juli en augustus is het werk van Eg Sneek, en dat van Rike van Draanen, te zien in zijn atelier/galerie en tuin, op vrijdag, zaterdag en zondag, van 2 tot 5 uur 's middags.  Tel: 03 86 78 25 03.

Het adres is Savault, 58230 Ouroux-en-Morvan, 'route de Montsauche', laatste huis aan de rechterkant.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •