Eduard de Vries

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Eduard de Vries

 

Hoewel woonachtig in Amsterdam vindt Eduard (1940) voor zijn werken in aquarel en acryl zijn inspiratie in Frankrijk.  Zijn werk getuigt daarvan.  Als pied-à-terre koos hij voor een studio in Bonnieux in de Montagne du Luberon (Vaucluse, Provence).


Als Eduard op zijn tiende jaar met een tekenwedstrijd, van de scholen in Velp (Gld) en omgeving de eerste prijs wint, begrijpt hij dat hij hierin kennelijk talent heeft.  Na zijn grafische opleiding als graficus en werkervaring bij grote reclamebureaus en internationale bedrijven, kreeg Eduard veel ervaring in de beoordeling van het gepresenteerde werk van ontwerp- en designbureaus.  Zo ontstond het nodige inzicht in compositie, kleurgebruik, kleuropbouw en reproductie.  Hij schildert graag, om het visuele wat hem boeit op zijn palet vast te leggen. Hoewel hij het boeiende niet direct kan omschrijven, daar het te maken heeft met eenvoud, natuurlijkheid en herkenning. Maar ook met beweging, verandering en vervreemding, want alles gaat immers aan ons voorbij.

 

Zo spreekt hem het natuurlijke verval in een land als Frankrijk aan. Het lijkt of oud gewoon oud mag zijn, zonder de directe drang tot vernieuwing. Het zijn met name de fasen van de onvermijdelijke afbrokkeling en vernieuwing van landschappen en architectuur, die op elkaar inwerken en hem fascineren.


Bekijk het fotoboek van Eduard. Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Eduard werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor Eduard achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.


Het atelier van Eduard is op afspraak geopend: info@art-en-france.nl


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •