Don Satijn

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Don Satijn

Don Satijn woont en werkt in de Franse Ardennen. Hij volgde niet alleen het Rotterdams conservatorium maar ook de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij beheerst diverse technieken. Beeldhouwen, vormgeven, grafiek en digitale technieken. Een voorkeur voor materiaal heeft hij echter niet, het is het project dat het materiaal bepaalt. Favoriete kleuren heeft hij wel, zwart-, wit- en grijstinten voeren de boventoon. Daarnaast is rood een van zijn favoriete kleuren. Inspirerend vindt hij de oneindigheid, de variatiemogelijkheden. Als conceptueel kunstenaar heeft zijn omgeving niet direct invloed op zijn werk, hij heeft alleen ruimte nodig. En die is er nog genoeg te vinden in Frankrijk. Don geeft ook cursussen in het Atelier Blanchefosse. Deze zijn gebaseerd op de Gulden snede en conceptontwikkeling. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina cursussen. Hij is lid van het Atelier Artiste in Vervins en van Thérébentine in Charleville.

 

Don werkt meestal aan langlopende projecten, eerder jaren dan maanden. Deze projecten zijn veelal gebaseerd op een zoektocht naar de oneindigheid. Startpunt is altijd een zeer eenvoudig uitgangspunt waarbij iets er is of niet; positief negatief; zwart wit. Binnen de grenzen van de regels die vooraf gesteld worden gaat hij op zoek naar de variatiemogelijkheden die dat uitgangspunt biedt. Waren het in een project als "Karakters" de 4096 variaties op een vierkant in het project "Lines" gaat het al om enkele miljoenen varianten op een lijn door een samengestelde kubus. Belangrijk is dat het niet in de eerste plaats gaat om de abstracte beelden die deze projecten opleveren maar meer om de ongrijpbaarheid van het oneindige. Onze nietigheid in het totaal van de kosmos, verbeeld door de onbereikbare hoeveelheid variaties die een minimaal uitgangspunt bieden.

 

 

Bekijk het fotoboek van Don. Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Don werkt ook in opdracht. U kunt een bericht voor Don achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.

 

Het atelier van Don is op afspraak geopend: Route Bonnefontaine, 08290 Blanchefosse et Bay, France. Tel: 0033 324 573656

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2016 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •