Dominique Rousseau

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Dominique Rousseau


Geboren in het Noorden van Frankrijk in 1966, studeerde zij tussen 1985 en 1990 fotografie aan de Beaux arts van Tourcoing.  Van 1990 tot 1994 ontdekt zij de ateliers van de kunstenaars aan de oevers van de Seine in Parijs en werkte zij al coloriste van estetische protheses en maakt vele reizen naar de VS en binnen Europa.  Tussen 2000 en 2004 geeft zijn handvaardigheids- en kunstlessen aan kinderen.  In 2005 installeert Dominique zich in de Bourgogne en behaalt het diploma digitale beeldbewerking en vestigt zich als onafhankelijk fotografe in de stad Le Creusot.

 

Van 2010 tot februari 2014 werkt ze daar in de gemeentebibliotheek als archiefbeheerder en créeert vele kunst- en handvaardigheidsaktiviteiten voor kinderen en organiseert exposities voor volwassenen.  Vandaag de dag organiseert zij die kinderaktiviteiten voor de gemeente Autun en besteed zij steeds meer van haar tijd aan haar eigen kunst.  Ze tekent, schildert en fotografeert.

 

Haar artistieke werk:

 

Fotografie: 

De onopzettelijke blindheidd van de mens: Mensen zien niet wat zij vlak voor ogen hebben als ze niet opletten.  Een visuele zoektocht naar symetrie, het grafische in de details van voorwerpen of plekken die in eerste instantie zonder belang lijken.  Zo wordt het voorwerp ineens een kunstwerk en heeft niets meer te maken met wat het in eerste instantie voorstelde.  Het frame van een chromen stoel, een deurklink, modder op het raam.....  Het voorwerp is alleen nog onderworpen aan de blik van de kunstenaar en geen enkele opzettelijke fotobewerking wordt toe gebracht.

 

Schilderen:

Zich eindelijk laten gelden!  Een waas onstaat op het doek.  Een eerste laag verf wordt nooit tot tevredenheid opgebracht, er wordt toegevoegd, verwijderd of geschraapt terwijl die sporen van ontevredenheid ons als littekens aan het verleden herinneren.

 

Tekenen:

Een blik met meer verbeelding, fantasie of als een nachtmerrie.  De angst voor het lijden van de naasten, een herinnering aan een reis, een boek, muziek.  Impulsief werk, decoratief en cerebraal.


Bekijk het fotoboek van Dominique.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Dominique werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.  


Het atelier van Dominique is op afspraak geopend: info@art-en-france.nl


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •