Dominique Gressot

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Dominique Gressot


Mijn ontwikkeling als kunstenaar:

Dankzij mijn beroep als restauratrice van schilderijen had ik het voorrecht dat ik mocht werken aan de werken van (internationaal)beroemde kunstenaars uit de regio.  Dit werk leerde me nederigheid en geduld.  Ik schilder al sinds mijn pubertijd, uit pure voorwaarde om te bestaan, mijn wereld te verhalen.  Ik ging er mee door, naast mijn werk als bedrijvige ambachtsvrouw, om mijn emoties te bevrijden, de gebaren los te laten en de zin te vinden.  Maar nooit exposeerde ik mijn werk, niet mijn tekeningen en niet mijn schilderijen.  Vandaag is het presenteren van mijn laatste werk aan het publiek een noodzakelijkheid.

 

Mijn thema:

De mens tegenover zijn tegenspoed, ofwel het "verwoede gevecht".  Het voorbeeld volgende van de mens die de kliffen met blote handen beklimt en zo zijn leven riskeert, zo hebben mijn strijders maar één streven; zich verheffen.  Ieder zwak punt gebruiken om vooruit te komen, iedere fout om te groeien...  Het is een levenswerk menselijk te zijn, menselijk te worden...  Het krantenpapier dat ik gebruik staat symbool voor de wereld vol alarmerende berichten, pessimisme, het in stand houden van een vreselijk gebrek aan hoop.  Het kleine mannetje dat zich, wat er ook gebeurt, vastklampt is een held.  Dat bent u.  Dat ben ik.  Is het belangrijkste rustig te leven of om zich er nooit onder te laten krijgen, wat ook de tegenslagen mogen zijn?  Een leven dat gladjes verloopt, staat dat ons toe onze grenzen te overwinnen?.  Het is menselijk te vallen, het is essentieel om weer op te staan.

 

Mijn techniek:

Die is geinspireerd op de primitieve Vlamingen, wiens geduld en subtiliteit me raken.  Net als zij, prepareer ik mijn doeken met veel zorg(waarbij ik een voorkeur heb voor hout, gesso en het werken in verschillende lagen, een minitieuze polijsting) waarop ik papier plak, (bollorépapier, of gekreukte kranten dat ik hergebruik in plaats van weg te gooien nadat ik het gebruikt heb voor de restauratie van schilderijen).  Nadat ik vervolgens een gipslaag bewerk met verschillende gereedschappen, breng ik verschillende transparante kleurlagen aan.


Bekijk het fotoboek van Dominique. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Dominique werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.  


Het atelier van Dominique is geopend op afspraak: 3 rue de Chaudanne, 25000 Besançon.  Tel: 06-08.26.49.28


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •