Dirk van den Oever

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Dirk van den Oever

In de Franse Indre, in het midden van Frankrijk woont en werkt Dirk van den Oever. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de Koninklijke Academie Den Haag, de Vrije Academie Den Haag en deed ook nog interieur arcitectuur , ook aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Na eerst in de restauratie en monumentenbouw te hebben gewerkt werd hij omgeschoold tot timmerman in den Haag en aan de Meubelmakers opleiding in Rotterdam. Als kind van zijn tijd was hij op zoek naar verandering en hij reisde de hele wereld over. Als timmerman/scheepsbouwer kon hij overal ter wereld zijn brood verdienen.

 

Hij heeft in Alaska met de indianen houtskeletbouw huizen gebouwd. In New York heeft hij zonder een cent op zak een maand gewerkt voor een rijke man. Hij woonde jarenlang in de Antillen waar hij Antiliaanse houten huizen heeft gebouwd. Sinds Dirk zijn vrouw Tanja tegen kwam hadden zij samen een antiekzaak in Den Haag . In die tijd volgde hij de avondacademie voor meubelmaken Hij maakte meubels in opdracht en naar eigen ontwerp. Hij werkt graag met oude materialen.

 

Nu schildert Dirk, hij werkt in olieverf en aquarel en ontwerpt en maakt meubels. Gerrit Rietveld inspireerde hem. Arcitecten als Hunderdwasser en Niemeyer hebben ook hun invloed gehad op het werk van Dirk. In de schilderkunst heeft het impressionisme zijn voorkeur. Het wonen in deze mooie omgeving heeft zeker invloed op hem, het maakte dat hij weer ging schilderen! Dirk vindt het bijzonder leuk om met oude materialen te werken. Naast het werken als kunstenaar runt hij samen met Tanja een Chambres d' Hotes met table d'hotes. Maar eigenlijk kun je beter spreken van "Art d' Hotes" omdat alle werken die zij in de loop der jaren verzamelden hier tentoongesteld zijn. U leest hier meer over op onze pagina "Logeren bij de kunstenaar". Dirk heeft een kalender uitgegeven van zijn aquarellen.

 

 

Bekijk het fotoboek van Dirk. Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Dirk werkt niet in opdracht. U kunt een bericht voor Dirk achterlaten in ons Gastenboek.

 

Het atelier van Dirk is op afspraak te bezoeken. Route d' Orsennes, 36340 Cluis, Tel: 0678351054

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2017 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •