Diane Lekkerkerker

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Diane Lekkerkerker

 

Na de Rietveld Academie vervolgde Diane Lekkerkerker haar opleiding aan de Academie Julian in Parijs.  Schilderen, tekenen, grafiek, ze is in vele disciplines thuis.  Ze werkt vaak in acryl en inkt.  Gebruikt ze in de Franse Morvan vaak aardkleuren, in haar tweede atelier in Amsterdam is ze meer geneigd tot primaire kleuren.  Haar omgeving heeft invloed op haar werk, maar pas wat later, nooit direct.  Er is een wereld van verschil tussen Amsterdam en de Morvan.  Door haar hondje kwam zij tot inzicht dat het verschil tussen mensen en dieren niet zo heel groot is.


In de Morvan zijn het de natuur, mens en dier en de Mont Beuvray met zijn grillige vormen die haar inspireren.  Diane heeft bewondering voor het werk van veel andere kunstenaars, zoals Mark Rothko maar daar komt de inspiratie niet bewust vandaan.  Hoewel ze, ,nadat ze ooit in het Stedelijk voor het eerst werk van Chagall zag, zo onder de indruk was dat ze er steeds weer naar toe getrokken werd.  Misschien herkenning van het dorpsleven ? Maar dan niet Joods maar hyper Protestants.


Bekijk het fotoboek van Diane. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Diane werkt niet in opdracht.  U kunt een bericht voor Diane achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Het atelier van Diane is uitsluitend op afspraak geopend.  La Porotte, La Grande Verriere 71990 Saône et Loire , Tel: 0031-(o)6-15.61.75.51.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •