Diana Baars

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Diana Baars

Diana Baars woont en werkt afwisselend in Overijssel en in de Franse Saone et Loire. Zij is autodidact en werkt het liefst met olie- en acrylverf. Olieverf biedt haar de mogelijkheid om gedetailleerd te werken, acryl voegt zich naar haar humeur. Voor haar werk gebruikt zij krachtige kleuren, soms direct uit de tube, en zij houdt van tegenstellingen in haar kleurgebruik. Geinspireerd door emoties, stemmingen, en mensen, werkt zij snel met het materiaal dat zij op dat moment voor handen heeft. Na de fase van de portretten is Diana nu bezig met een expressionistische weergave van de werkelijkheid. Daartoe heeft ze het penseel losgelaten, en schildert ze op dit moment met platgeslagen wc-rolletjes. Deze werkwijze helpt haar haar neiging tot detail los te laten, en uiting te geven aan gevoel van het moment. De rust op het Franse platteland heeft een grote invloed op haar werk. Zij is lid van een kollektief.

 

Diana heeft destijds voor Sociale Academie gekozen, en heeft op zich geen spijt, want ze heeft het goede vak gekozen. Ze tekende reeds vanaf haar vijftiende jaar voornamelijk pentekeningen in inkt, geïnspireerd door de onderwerpen van de jaren zeventig, zoals demonstraties tegen kernenergie en het verzet tegen de gevestigde orde. Altijd zwart-wit, sterk contrast, scherp. Zij heeft op twintigjarige leeftijd geprobeerd te schilderen, maar kon toen letterlijk de afstand tot het doek niet overbruggen. Het tekenen en heeft bijna 25 jaar stilgelegen, terwijl Diana druk was met werk en gezin. Maar sinds kort heeft zij het weer opgepakt en nu lukt het om contact te maken met het doek. Diana hierover: "Ik merk dat ik steeds terug kom op gezichten en mensen. Het lijkt of zich dat aan me opdringt. Uiteraard zal dit te maken hebben met mijn werk met mensen de afgelopen 25 jaar".

 

Bekijk het fotoboek van Diana. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Diana werkt niet in opdracht. U kunt een bericht voor Diana achterlaten in ons Gastenboek.

 

Het atelier van Diana is niet geopend voor bezoekers.

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2017 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •