Daphne van Houten

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Daphne van Houten

 

Daphne van Houten woont en werkt afwisselend in Frankrijk en Nederland.  Ze schildert in olieverf en tempura en is gespecialiseerd in stillevens.  Daarnaast werkt ze ook met houtskool, sepia en pastel wanneer ze model tekent.  Ze wrijft haar eigen verf.  Ze schildert op masoniet volgens de 17e eeuwse fijnschildertechniek.  Zij volgde diverse schilder- en tekenopleidingen onder andere bij Atelier Marcelle Schoenmaker in Blaricum, Humprey Bennet in Baarn en de Gooische Academie in Laren.  Verder genoot zij haar opleiding aan de Klassieke Academie in Groningen en bij Luuk Stofferis in Den Bosch.  In Groningen wordt met name het ambachtelijke schilderen in Nederland, naar een idee van Matthijs Röling, weer nieuw leven ingeblazen. Vele gerenomeerde Noord-Nederlandse realisten, waaronder ook Henk Helmantel, hebben zich aan deze Academie als leraar verbonden.  In den Bosch worden oude schildertechnieken en materiaalkennis onderwezen.


Daphne werd geboren in Bronxville in de Verenigde Staten en kwam op 4-jarige leeftijd naar Nederland.  In de schaduw van een rechtenstudie was er al de passie voor fijngeschilderde stillevens.  Zij werkte 12 jaar in de IT en voltooide een opleiding tot psychotherapeut voordat het bloed begon te kruipen waar het moet gaan.  Nu schildert Daphne full-time.


Daphne houdt van sprekende kleuren met veel contrasten.  Geinspireerd wordt ze door de Nederlandse en Vlaamse fijnschilders uit de 17e eeuw en natuurlijk ook door de hedendaagse fijnschilders, de Haagse school en alle mooie dingen in haar omgeving.  In Frankrijk kan zij enorm genieten van de oude, niet gerestaureerde dorpjes, de glooiende landschappen, het licht en bovenal van alle oude spulletjes gevonden op de brocantes.  Deze spullen verwerkt zij in haar stillevens.

 

Daphne is lid van de Stichting Kunst en Cultuur Blaricum en Centrum Quadratura in Den Bosch.


Bekijk het fotoboek van Daphne. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Daphne werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor Daphne achterlaten in ons Gastenboek.


De ateliers van Daphne zijn uitsluitend op afspraak te bezoeken.

NL: Langwagen 24, 1261KK Blaricum, tel:  0031–(0)35–5243437

FR: Les Meradoux, 63160 Egliseneuve près Billom, Tel: 0033-(0)4-73685539


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •