Daniel Hardyns

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Daniel Hardyns

 

Daniel Hardyns zag het licht in Gent ( 1951 ). Licht dat hij probeert te vatten in aquarel.  Vanaf zijn jeugd werd hij geboeid door teken- en schilderkunst. Hiermee werd hij niet in het minst besmet door mensen zoals Roger Wittevrongel en Jan Hoet, toentertijd leraars van hem.  Hoewel hij een universitaire opleiding volgde (apotheker) bleven potlood en penseel hem verleiden. Door over te schakelen van olie op doek naar aquarel werd liefde eerder passie.  De moeilijkheid van dit onderschatte medium werd een uitdaging. De

onwaarschijnlijke mogelijkheden ervan openden een nieuwe wereld.

 

Zijn aquarellen trokken de aandacht op de Biënnale van Oostende voor amateurkunstenaars waar hij de eerste prijs kreeg. Iets later werd hij laureaat van de Nationale August Vermeylenwedstrijd.  Kennismaking met Fernand Thienpondt gaf een nieuwe impuls.  Hij wordt vernoemd in het Lexicon van Westvlaamse kunstenaars en in Beeldend Oostende ( Norbert Hostijn ).  Er werd werk van hem gepubliceerd in de poëziebundel “Woorden zijn vensters op vele einders” van Jean-Paul van der Poorten en in diens recentste boek “Zee”.


Daniel Hardyns nam deel aan diverse groepstentoonstellingen o.a. in de Kursaal van Oostende. Hij had individuele tentoonstellingen ( Veurne, Gent, Brugge, Bredene ). Zijn werk vond ondertussen de weg over gans Vlaanderen.  In januari 2012 werd werk van hem geselecteerd voor het 34ste Aquarelsalon in Mol . Dezelfde maand werd zijn aquarel “Bike” gekozen door de Royal Watercolour Society om tentoongesteld te worden in Londen ( Bankside Gallery ).  In 2012 werd zijn werk geselecteerd voor de Internationale Biënnale te Estaimpuis.


In 2016 werd hij uitgenodigd tot deelname aan het Aquarelsalon van België, in Tour & Taxis te Brussel. Nog in 2016 won hij de eerste prijs voor de thematische wedstrijd " natures mortes" georganiseerd door het Franse magazine l'Art de l'Aquarelle.

 

Daniel geeft aquarelstages in de Franse Morvan, meer informatie hierover vindt u op onze pagina cursussen.Bekijk het fotoboek van Daniel. Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Daniel werkt in opdracht.  U kunt een bericht voor Daniel achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn eigen site.


De ateliers van Daniel in Belgie en Frankrijk zijn op afspraak geopend.  Duinenstraat 214,  8400 Oostende, Belgie en Les Buteaux, 58430 Fachin, Frankrijk.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •