Schilderen 2

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Schilderen 2

"Schilderen naar de Natuur" in de Limousin

 

Vijfdaagse en eendaagse schilderworkshops in de Limousin - Frankrijk met Art en France kunstenaar Jan van den Broek.

 

Adres: Gourd 23260 St. Agnant près Crocq France tel. +33587043501 / port. +31636113814.

 

Jan van den Broek geeft aan kleine groepen (4-6 personen) belangstellenden, zomerse, geheel verzorgde schilderworkshops op zijn boerderij in de Limousin.

 

De workshops “Schilderen naar de Natuur” bieden liefhebbers de gelegenheid hun beleving “en plein air” vast te leggen op doek. De directe omgeving van de boerderij biedt ruim voldoende gelegenheid om buiten te werken, verstilde meren, beekjes en oude dorpjes, etc.

 

De workshop van één dag biedt de mogelijkheid met een groep "en plein air" te schilderen gedurende één dag, het eind van de dag sluit u af met een door u zelf vervaardigd schilderij. Deze dag wordt in overleg met de groep vast gelegd en er wordt een prijs afgesproken. Hierbij is alle schildermateriaal is inbegrepen, plus een picknick op locatie en of eventueel met een afsluitende BBQ tegen meerprijs aan het eind van de dag.

 

De vijfdaagse schilderworkshop is van maandag (aankomst) tot zaterdag (vertrek), er wordt iedere dag na het ontbijt in het veld geschilderd, de lunch gebruiken we in het veld als het weer het toelaat. 's Avonds is de gezamenlijke maaltijd of BBQ.

 

Voor schildersmateriaal (ezels, doeken, verf, penselen) wordt gezorgd, je kunt echter ook je eigen spullen meenemen. Je maakt gebruik van tweepersoonsslaapkamers; mocht je je eigen tentje in de boomgaard op willen slaan, ook dat is mogelijk.

De kosten van deze zomerse geheel verzorgde schilder workshop zijn 495 euro per persoon.

 

De planning "Zomerse Schilderworkshops - Schilderen naar de Natuur" vindt plaats in overleg met de deelnemers. Voor informatie kunt u ons mailen: jjwvandenbroek@hotmail.com Wij sturen u graag een uitgebreide informatiebrochure met en een inschrijfformulier toe!

Workshops schilderen La Davalade met Marie-Louise Oudkerk

 

Marie Louise geeft voor zowel beginners als voor gevorderden workshops schilderen. De workshops zullen één keer per seizoen gedurende een week worden gegeven; vijf dagen, ca. vier uur per dag. De resterende tijd is aankomst en vertrek en vrije tijd om de omgeving te verkennen, inspiratie op te doen, deel te nemen aan het sportieve programma en te genieten van de stilte en de rust of een heerlijk glas wijn, in de schaduw van de bomen of het zwarte zonnescherm en in slaap dommelend in de comfortabele lounge chairs.

 

Vanaf zondag rond borreltijd komt iedereen binnenstromen, we ontvangen je met een welkomstdrankje op ons heerlijke terras met prachtig uitzicht over de ongerepte natuur van de Ardeche. Rond acht uur gaan we aan tafel en kunnen daar onder het genot van de geserveerde maaltijd en een glas wijn, met elkaar kennis maken.

 

Maandagochtend tussen 8.00 uur en 8.30 uur wordt het gezamenlijke ontbijt geserveerd op het buitenterras. Om 9.00 uur gaan we starten met schilderen. Alle materialen die nodig zijn om te schilderen, zijn ruimschoots aanwezig in het ruime en lichte atelier. We schilderen tot 13.00 uur en daarna wordt de lunch geserveerd. Tijdens de lunch wordt de ochtend geëvalueerd.

 

Na de lunch is het programma vrij en naar eigen inzicht te besteden. De keuze voor een mooie wandeling, een stevige fietstocht, of zwemmen in één van de nabij gelegen “Baignades” behoort tot een de mogelijkheden. Een kanotocht vanuit het pittoreske Balazuc is zeer aan te raden. Je kunt er ook voor kiezen om lekker te luieren of te lezen in de tuin. In onze grote moestuin is ook altijd wat te doen. Mocht je echt de smaak te pakken hebben en je nog eens op je schilderij wil werpen is er alle ruimte om in de middag te schilderen.

 

Om zes uur is het borreltijd. De mogelijkheid bestaat om al dan niet met de anderen een hapje en een drankje te nuttigen.

 

Om 20.00 gaan we aan tafel voor een heerlijk diner gemaakt van producten uit eigen moestuin en natuurlijk met een glas overheerlijke wijn uit de Ardèche.

 

Het is onze insteek om een ieder die zich opgeeft voor deze cursus, een heerlijke ontspannen, creatieve en voedzame week te bezorgen zonder gecompliceerde afspraken en modules. Alles is bespreekbaar en we zullen altijd ons uiterste best doen om aan ieders wensen tegemoet te komen.

 

>>>>>>>>Meer info

Atelier Schilder Middag met Mercedes Choufoer

 

Mercedes biedt weer de mogelijkheid om te schilderen met acrylverf of te werken met pastelkrijt onder de bezielende leiding en inspiratie van Mercedes Choufoer in Atelier Mercedes.

 

Iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 17.30 uur. Een 12-rittenkaart kost 200,

- euro en dat betekent 24% korting op het losse tarief van 22,- euro per middag.

 

Happy Womens Club – Montolza Prosperity, Les Bordes basses, 46250 Marminiac. Tel: 0033.565.214192. montolzabizz@gmail.com

 

>>>>>>>>Meer info

Nog meer schildercursussen vindt u op de

>>>>>>>> vorige pagina

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •