Schilderen

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Schilderen

Hallo kleurrijke zomergasten,

 

Ze zijn er weer…. de workshops Masterclass tekenen en schilderen in Frankrijk.  In de mooie Franse campagne kun je onder leiding van Sietse Goverts lekker schilderen en tekenen.  Middels aangeboden technieken en beeldende oplossingen leer je meer je eigen palet toe te eigenen.  In het programma is veel ruimte & coaching voor de ontdekkingsreis van jouw creatieve potentieel.


Locatie

Miquel Ouest / 82160 Caylus, Tarn & Garonne, Frankrijk


Dagindeling

9.00- 13.00 energizers/visualiseren/masterclass/

13.00 verzorgde lunch

15.00 vrij gebruik atelier/faciliteiten


Verblijf

Voor cursisten: eenvoudig kamperen op het terrein per dag € 7,- ppd.

Extern kan ook b.v.: www.domaine-audubert.com/


Bel gerust voor contact,  informatie,  reserveren (max 10 deelnemers)

Tel:   0031(0)348 443 862

Of:   0031(0)626 346 432

Of mail Sietse


>>>>>>>>Meer info

Schildercursus of workshop in de Corrèze, Zuid-west Frankrijk


De schildercursusdoor Art en France kunstenaar Marijke Munne is zowel voor beginners als gevorderden, want ieder werkt op zijn eigen niveau en krijgt individuele begeleiding. Een ieder kan schilderen in zijn eigen ‘stijl’, handschrift. Zoals fijnschilderen of met zichtbare penseelstreken/toetsen naar de natuur, abstraherend, gestileerd of naar het gevoel. Al schilderend leert men kijken naar de vormen van objecten en landschappen, de structuur, de licht-donkercontrasten, het ritme, de ruimte, het perspectief, het kleurgebruik en de compositie.


Verblijfmogelijkheden o.a.: Domaine Leyvinie of Domayne les rues.


>>>>>>>>Meer info

Schildercursus door Art en France kunstenaar Nelleke Smit


Schilderen is voor Nelleke: Leren kijken, leren loslaten, je overgeven aan het spel van vormen en kleuren! Ook voor haar cursus hanteert zij dit principe: Eerst kijkt zij samen met u waar uw wensen liggen, vervolgens wordt de cursus hierop af gestemd.


U kiest uw techniek, uw onderwerp, u schildert binnen of buiten, u bent beginner of u zoekt nieuwe inspiratie, u komt alleen of met (niet) schilderende partners. Met haar kennis en enthousiasme begeleidt Nelleke u tijdens deze cursus om het plezier van het schilderen te ontdekken: schilderen is kijken en spelen tegelijk!


Een cursus op maat in al zijn facetten: U komt voor één of meerdere dagen vanuit uw (vakantie) adres, u komt met een door uzelf samengestelde groep, het is allemaal mogelijk.  Heeft  de groep meer dan vier personen dan wijken we uit naar de prachtige locatie "Domaine-le-Cedre". 


Voor deze cursus op maat is goed overleg van te voren belangrijk, schroom niet om uw ideeën en wensen kenbaar te maken. Tip: Een aanrader voor voor niet schilderende partners: www.digitalefotographievakantie.nl


>>>>>>>>Meer info

Schilderen in de Vogezen bij Art en France kunstenaar Mirjam Bijvank


Een creatieve ontdekkingstocht…...laat je meeslepen in een nieuw avontuur…

Schilderen bij Atelier l´Oiseau Libre zal een uitdaging zijn, want Mirjam probeert je anders te laten werken dan je gewend bent.  De ´reis´ begint met een zoektocht naar de kleuren en vormen die bij je passen.  Met dit gegeven zal verder gewerkt worden, waarbij je mogelijk je grenzen zult verleggen.


Als je al een bepaalde manier van werken hebt, maar je blijft "ergens hangen", dan is dit de manier om verder te komen. Heb je geen ervaring met schilderen dan is dit ook een fijne manier om het materiaal te leren kennen.  Om met je "ontdekkingen" te kunnen werken, kan er in de loop van de week thema´s gegeven worden, wat realistisch of abstract weergegeven kan worden.  Het is ook mogelijk intuïtief te schilderen. Na de eerste zoektocht naar kleur en vorm, ga je door met het werk te laten ontstaan vanuit jezelf, zonder duidelijk doel voor ogen, zonder uitgangspunt. Waar je ook voor kiest, het zal een week worden vol verrassingen!


>>>>>>>>Meer info

Schilderen op Le Pagnon


Kunstenares Truus van Dalsem, heet u van harte welkom op haar landgoed le Pagnon, voor een workshop tekenen en schilderen. In een authentieke grange bevindt zich haar atelier, waar gewerkt kan worden. Alle materialen zijn ruimschoots voorradig en in de cursusprijs inbegrepen. Truus is een bevoegd docente, met ruim dertig jaar onderwijservaring, heeft veel geduld, kijkt goed naar wat mensen kunnen en geeft gepaste aanwijzingen. Veel cursisten komen dan ook vaak terug. We werken veel met kleur ( onder andere mengtechnieken, glaceren en gemengde technieken). Ruimte werking, diepte, schaduw, ontwerpen, alles kan aan de orde komen en wordt duidelijk uitgelegd. natuurlijk zijn er ook veldezels om heerlijk in de buitenlucht te schilderen. We geven 's morgens les van 9.30 - 13. 00 uur, 's middags werk u zelfstandig verder, of gaat genieten van een heerlijke ontspannen moment in een van de vele karakteristieke dorpjes, zoals Hautefort, Sarlat en noem maar op: alles wat de Dordogne te bieden heeft en toch verblijft u hier in alle rust en ruimte. Onderkomen naar wens en budget: authentiek huis, twee persoons gite, caravan of u verblijft zelf op onze kleine camping. Culinair arrangement in naburig restaurant mogelijk.


>>>>>>>>Meer info

Leer tekenen en schilderen in een ontspannende sfeer in Breda Zuid met Art en France kunstenaar Blandine!


Professionele begeleiding door ervaren gediplomeerde docente en beeldend kunstenaar in haar woon- atelier.  Voor beginners en gevorderden. Individuele begeleiding. Verschillende technieken: potlood, aquarel, vinorel (schilderen met wijn), gouache, pastel, gemengde technieken, collages. Voor de gevorderden: acryl en olieverf in overleg. Instappen het hele jaar mogelijk. Maak een afspraak voor een gratis proefles. Voor meer informatie bel:06 29 03 67 21 / mail: blandineicp@hotmail.com


Locatie: Struijshof 11 te Breda (Zuid).  Indien mooi weer schilderen we buiten op de terras en bloementuin.


Blandine geeft ook Franse les sinds 8 jaar. Groepsles, individuele lessen, vakantie Frans, zakelijke Frans en voorbereiding voor examen DELF.


>>>>>>>>Meer info

Schilderklasje in het atelier van Jos Verheugen in Parijs


(Ook een "politiek correct" onderkomen voor uw kinderen als u uw handen even vrij wilt hebben tijdens uw bezoek aan de stad).


"Peinture à Quatre Mains".


Jos ontvangt kleine groepen in zijn atelier in het Parijse wijkje Butte aux Cailles. De deelnemers worden opgesplitst in teams van twee personen, die gezamenlijk zullen gaan werken aan verschillende kleine schilderijtjes. De onderlinge interactie tijdens het creatieve proces vormt de grote meerwaarde van deze "peinture à quatre mains", evenals het altijd verrassende tastbare resultaat. De schilderijtjes worden na afloop gesigneerd met de twee voornamen ("petermarleen") en het jaartal ("15") en tussen de teamleden verdeeld als souvenir aan deze dag.


Technieken: Olieverf, Acryl, Aquarel, Inkt, Pochoir, Collage


Jos zorgt voor schildermateriaal, modellen (poppetjes, speelgoedbeesten, postzegels, foto's, etc) en voor een gevarieerde selectie schilderlijstjes. Deze lijstjes bepalen het formaat van het uiteindelijke schilderij, maar geven ook inspiratie door hun kleur en uiterlijk en zorgen voor een verzorgde afwerking van het schilderijtje.


Samenstelling van de groepen:

6-8 kinderen

6-8 volwassenen

3-4 ouders met één van hun kinderen


Duur van het schilderklasje: Van 14h tot 17h, maar iedereen krijgt rustig de tijd -zeg tot 19h- om de schilderijtjes af te maken. Wanneer: Zaterdag en woensdagmiddag. Tijdens schoolvakanties.


Tarief: 35 euro per persoon (materiaal, lijstjes en goûter inbegrepen)

Aanmelding (als groep):


Jos Verheugen

22 rue Barrault 75013 Paris

+33 (0)1 45 89 08 46

+33 (0)6 26 51 47 70

mail jos.verheugen@worldonline.fr

Open Atelier Schilderen in het mooie departement La Creuse!


Ook zin om met vaste regelmaat samen met anderen te schilderen?

Onder de naam "Creuse Creatief" organiseert Charlotte van Zwol workshops schilderen bij haar thuis in de Creuse. Bij mooi weer kan er ook buiten gewerkt worden.

Elke maandagmiddag en vrijdagmiddag is er een open atelier  van 14.00 - 17.00 uur.

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.


Prijs: €25,- p.p. (inclusief materiaal)

Voor meer informatie en inschrijving:


Creuse Creatief/Charlotte van Zwol

1 La Cluzelière

23600 Toulx Ste Croix

0033555658780/0033648433424

mail: charlottevanzwol@gmail.com

FB: Creuse Creatief

www.creusecreatief.fr

Schilderworkshops


Onder de naam Creuse Creatief geeft Charlotte van Zwol schilderworkshops voor groepen in Frankrijk (departement La Creuse, regio Limousin). Op een creatieve en plezierige manier wil zij haar ruime ervaring op het gebied van schilderen delen en groepen begeleiden om de deelnemers in staat te stellen hun eigen creativiteit te ontwikkelen en verborgen talenten te ontdekken. 


De workshops vinden plaats  op locatie. Bij mooi weer kan er ook  buiten geschilderd worden op de vele mooie en inspirerende locaties in het groene hart van Frankrijk. Tijdens de workshop kan er begeleiding geboden worden op het gebied van kleurgebruik, lijnenspel, het maken van een spannende compositie en het ontdekken van een eigen handschrift.


Schilderworkshops kunnen verzorgd worden voor kleine en grotere groepen. De workshops zijn uitermate geschikt om samen met familie, vrienden of collega's in een ontspannen sfeer creatief bezig te zijn.

                                                                                                                                                 Iedereen kan zelf een doek beschilderen, maar ook kan bijvoorbeeld door een aantal deelnemers gezamenlijk van meerdere doeken 1 groot doek gemaakt worden.                                                                     Er kan met een thema gewerkt worden, waardoor de schilderijen van de individuele deelnemers goed bij elkaar passen en het eindresultaat gezamenlijk geëxposeerd kan worden, bijvoorbeeld op een bedrijfslocatie. Er zijn vele mogelijkheden.

Alle materialen voor het schilderen (Amsterdam acrylverf, 1 schildersdoek van 50x50 cm per deelnemer, acrylpapier, penselen, paletmessen, paletten, acrylvernis en schildersezels) worden ter beschikking gesteld.


De kosten van de workshop zijn afhankelijk van de grootte van de groep.                                               Een workshop van 1 dag bestaat uit 2 dagdelen van 2,5 uur.

Het minimum aantal deelnemers voor deze workshop is 5 personen.                                                                                                 Voor een groep van 5 tot 10 personen geldt een prijs van € 55,- per persoon per dag.                                                             Voor een groep van 10 tot 15 personen is de prijs € 50,- per persoon per dag.                                         Voor  een groep van 15 tot 20 personen bedraagt de prijs € 45,- per persoon per dag.


Voor meer informatie en inschrijving:


Creuse Creatief/Charlotte van Zwol

1 La Cluzelière

23600 Toulx Ste Croix

0033555658780/0033648433424

mail: charlottevanzwol@gmail.com

FB: Creuse Creatief

www.creusecreatief.fr

Schilderweek met Art en France kunstenaar Erica Nussbaum


Artcoutansouze organiseert schilderweken waarin men zijn eigen voorkeuren en stijl verder kan ontwikkelen maar ze zijn ook geschikt voor de beginnende cursist die wil kijken of tekenen/schilderen iets voor hem of haar is.


Een schilderweek (zondag tot en met vrijdag) begint op zaterdagavond met een gezellige kennismaking om te zien waar de interesses van alle (max. 8 ) deelnemers liggen. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Men kan buiten tekenen of schilderen; in onze mooie tuin, een dorp of stadje in de buurt of het grote forêt de Colettes maar ook in het goed uitgeruste atelier.  Men kan eigen materialen meenemen of deze per dagdeel kopen in het atelier. De week wordt samengesteld aan de hand van de interesses van de deelnemers en de weergesteldheid.


Naast de reguliere “Zomerweken” is het mogelijk om cursussen “on demand”  te reserveren; u kunt dan zelf bepalen welke dagdelen u les wilt hebben. Wilt u bijvoorbeeld alleen 5 ochtenden komen schilderen is dit mogelijk. De dagdelen zijn van 10.00 – 12.30 en van 14.00 -16.30 uur. Voor de prijzen verwijs ik u naar www.artcoutansouze.nl.


Het is mogelijk om buiten te werken of in het mooie atelier. Qua thema’s kan men denken aan: het leren van een techniek zoals aquarel, acryl- of olieverf; tekentechnieken, “leren zien” = tekenen naar de waarneming, methode Betty Edwards, vrij schilderen/ experimenteren/ abstraheren, landschap, portret etc etc ..

Erica Nussbaum is in 1986 afgestudeerd aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Utrecht en geeft sindsdien met veel plezier cursussen in allerlei teken- en schildertechnieken aan cursisten van basis tot ver gevorderd niveau. Ze is sinds meer dan 25 jaar verbonden aan Het Kunstenhuis in Zeist.www.nussbaum.nl

www.artcoutansouze.nl


>>>>>>>>Meer info

5-Daagse Aquarelstage met Daniel Hardyns in het Natuurpark van de Morvan


Ieder jaar in september begeleiden Fernand Thienpondt en Daniel Hardyns diegenen die willen leren aquarelleren of die willen evolueren in deze boeiende techniek.


Fernand Thienpondt en Daniel Hardyns zijn gepassioneerde aquarellisten die hun sporen hebben verdiend in binnen- en buitenland. Fernand Thienpondt is tevens stichter en leraar van de Vlaamse Aquarel- en Tekenschool in Brugge.  De stage gaat door in Fachin ( Bourgondië, Nièvre, Le Haut Morvan ) op 10 km van Château-Chinon, hoofdstadje van het natuurpark. Bij goed weer zal er zoveel mogelijk buiten geaquarelleerd worden. De week wordt afgesloten met een tentoonstelling van een selectie van de werken in het feestzaaltje van Fachin. Dhr. Bonnot, burgemeester van Fachin, biedt dan een vriendendrink aan tijdens de vernissage.


Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 15.  Na inschrijving ontvangt u een lijst van materiaal en een volledige infobrochure.


Voor alle inlichtingen : Daniel Hardyns 0032(0)59506543 / 0032(0)476982860 / daniel.hardyns@telenet.be of Fernand Thienpondt 0032(0)50345822 / 0032(0)475919248 / aquathien@hotmail.com


Info rond logies vindt men via bureau van toerisme Château-Chinon www.ot-chateauchinon.com of via Daniel en/of Fernand.

Aquarelleren Met Marjolijn Rigtering in Le Moulin Haute Serre Le Creuse Frankrijk


Nanda van Alebeek is een veelzijdig kunstenares met een schat aan levenservaring. Haar kennis en kunnen wil zij graag delen met mensen die op zoek zijn naar een reis met zin! 


Zij stelt hiervoor haar Centrum voor “Kunst, Rust en Bezinning” op het Franse platteland ter beschikking.  Het sfeervolle authentieke Franse huis, gelegen aan een groot meer, biedt rust en ruimte. In de inspirerende tuin kunnen de gasten zich terugtrekken op een rustig plekje voor bezinning en stilte of aan de slag met verf en doek. Naast het grote huis staat een eeuwenoude watermolen met drie ateliers. Tijdens de reis is ook gelegenheid de omgeving te verkennen en te genieten van de onaangetaste ruige natuur met reusachtige stenen uit de ijstijd en nog vele andere bezienswaardigheden. Je wordt verwend met een heerlijk ontbijt, lunch en avondeten. De gasten slapen in ruime, gezellig ingerichte kamers. Een uitgelezen plek voor een zinvolle week.  Nanda's paradijsje met de naam Le Moulin Haute Serre is een plek waar je je thuis voelt, kunt ontspannen, en datgene wat deze reis belooft mogelijk kunt maken.


De themareis “Aquarelleren “ is bedoeld  voor iedereen die zijn schildervaardigheden in de aquareltechniek wil ontwikkelen. De cursus wordt gegeven door kunstenares Marjolijn Rigtering.


Marjolijn heeft aan de Academie voor Beeldende Kunsten gestudeerd en heeft sinds 30 jaar  haar eigen schilderschool in Millingen aan de Rijn. Hier begeleidt zij vakgenoten en cursisten in tekenen en schilderen.  Het werk van Marjolijn is heel divers qua materiaal, onderwerp en techniek. Zij schildert portretten, landschappen, abstract en stillevens.  Naast haar vrije werk maakt zij ook tekeningen, schilderijen en wandschilderingen in opdracht. 


De locatie is Le Moulin Haute Serre, Puy Malsignat, La Creuse in de streek Limousin.

Het Centrum voor “Kunst, Rust en Bezinning” ligt ruim 400 kilometer ten zuiden van Parijs.


>>>>>>>>Meer info

Ontdek Normandië met penseel.  Schildercursus op Chateau Le Nouillon met Guus van Lingen.


De schilderlessen, die van eind juni tot eind augustus gehouden worden, zijn gericht op het uitleven van de individuele teken- en schilderwensen. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Iedere cursist zal op zijn niveau individueel begeleid worden, waarbij er geen sprake is van competitie. Tijdens deze schildercursus maken we je vertrouwd met verschillende aspecten, zoals compositie, kleuren en techniek. Ook zullen we zo veel mogelijk ‘en plein air’ werken.


Je leert werken met verschillende schets- en tekenmaterialen. Er wordt geschilderd met acrylverf van uitstekende kwaliteit (goed gereedschap is het halve werk). Elke cursist krijgt een ezel en schetsmaterialen, en kwaliteitspenselen (geen goedkope kwastjes van de …) in bruikleen. Alle schildersdoeken, papiersoorten en verf zijn bij de cursusprijs inbegrepen.


’s Ochtends krijg je les van 11.00-13.00 uur. Na de lunch wordt de les vervolgd tot 16.00 uur (loopt meestal uit). Woensdagmorgen is er les en woensdagmiddag kun je, als je dat wilt, de omgeving ontdekken. Blijven schilderen kan natuurlijk ook. Plezier in het creëren en genieten staan in deze creatieve vakantie voorop. De schilderweken raken snel ‘vol’ doordat we een maximum van 11 cursisten per week aanhouden.


>>>>>>>>Meer info

Schilderen met Marina Kulik


Marina geeft model- en portrettekenen, en aquarelklassen op maandagmorgen en dinsdagmiddag in Atelier Le Hangar in Chateauneuf de Grasse.


Haar modellen varieren van mooie, veelgevraagde modellen zoals Mélisandre, tot interessante karakters als de beroemde schrijver van verhalen over de Cote d’Azur Chris France


Ook aangeboden worden motivatie- en teambuilding schilderprojekten voor bedrijven en op maat gemaakte privélessen.


Marina Kulik werkt in Nederland en Zuid-Frankrijk. Ze verdeelt haar tijd tussen autonoom schilderen en 3D projecten, design en lesgeven (in aquarel en modeltekenen) in Centre des Arts le Hangar in Chateauneuf.


>>>>>>>>Meer info

Leer schilderen in het landschap met Mercedes Choufoer


Buiten schilderen is om het oog te oefenen. Je gaat de wereld anders bekijken. Kijken en dan ook doen zijn twee verschillende acties. Deze bijzondere ervaring leer ik je graag.


Iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 17.30 uur.  Een 12-rittenkaart kost 200,- euro en dat betekent 24% korting op het losse tarief van 22,- euro per middag. 


In overleg worden er “Buitenschilder-dagen” georganiseerd waarbij we de hele dag op een mooie plek het landschap of een oud stadje gaan schilderen of tekenen. Hierbij komen lineair en atmosferisch perspectief onder de aandacht.


Happy Womens Club  – Montolza Prosperity, Les Bordes basses, 46250 Marminiac.  Tel: 0033.565.214192.  montolzabizz@gmail.com


>>>>>>>>Meer info

Nog meer schildercursussen vindt u op de

>>>>>>>> volgende pagina


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •