Keramiek

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Keramiek

Keramiek workshops in de Dordogne bij Atelier La Tour des Bidoux

 

Bij Art en France kunstenaar Jessie Mooy

 

Wekelijks vanaf Zondag tot de volgende Zondag. U geeft mij informatie over welke week u kiest en dan kan ik u informatie geven over of er nog anderen belangstelling hebben voor die week. Alleen kleine groepen van niet meer dan 4 personen en intensieve begeleiding. Ten minste 2 personen per cursus. Neem een vriend mee!

 

Hier maakt u gebruik van de meest voorkomende technieken in het handwerken en boetseren van klei.

 

Gevorderden maken hun eigen project in het hand bouwen van een beeld onder begeleiding van de kunstenares. De structuur van de cursus voor beginners is als volgt:

Les 1: Grondbeginselen: boetseren met klei en keramiek, basisvormen, een knijp potje

Les 2: Bouwen met rollen

Les 3: Bouwen met klei platen en het werken met een eenvoudige mal

Les 4: Werken in reliëf

Les 5: Basis versieren en decoreren van eigen werk

 

De cursussen zijn bedoeld voor mensen die graag onder de persoonlijke begeleiding van een professionele kunstenares in haar eigen atelier willen leren terwijl je op vacantie bent. Het doel van de cursus als geheel is om te ontwikkelen van een idee van perceptie naar persoonlijke ruimtelijke beelden. Bij gevorderden ligt de nadruk op het ontwikkelen van uw eigen concepten en de verdieping van uw eigen beelden .

 

>>>>>>>>Meer info

Workshop pottenbakken in Bourgogne bij Art en France kunstenaar Terry Van Hoecke

 

Deze cursus is volledig privé, u boekt een periode enkel voor uzelf of met partner of vrienden, u deelt deze cursus en het verblijf niet met onbekenden.

U komt aan op zondagnamiddag, van maandag tot en met vrijdag kan gedraaid of geboetseerd worden en op zaterdag sluiten we deze unieke belevenis af.

In de voormiddag wordt u begeleid, in de namiddag kan u oefenen zonder begeleiding indien gewenst.

 

accommodatie : - u verblijft in een 175 jaar oud bourgondisch huis met 2 slaapkamers met badkamer, ingerichte keuken en zitkamer. Elektrische verwarming maar ook een authentieke cuisière op hout in de keuken en houtkachel in het salon.

 

>>>>>>>>Meer info

Keramiekworkshop volgen bij keramiste Truus van Dalsem

 

Op landgoed le Pagnon kunt u een keramiekworkshop volgen bij keramiste Truus van Dalsem. Ze heeft een ruime ervaring en werkt met beelden, platen klei en vormen op mallen. Veel aandacht wordt besteedt aan vormgeving en de toepassing van structuren in de klei. Naast het grote atelier, is er een raku stookplaats, waar we uiteraard kunnen rakuen, maar barrelfire behoort ook tot de mogelijkheden. s' Morgens is er les van 9.30 - 13.00 uur, en 's middags kunnen de cursisten zelfstandig verder werken, of gaan genieten van de natuur, wandelen, zwemmen, of een van de vele leuke Franse dorpjes gaan bezoeken.

 

Alle materialen, zoals klei, glazuren, oxides en engobes zijn aanwezig en bij de cursusprijs inbegrepen. Tevens hebben we een bibliotheek, waarin u inspiratie kunt vinden. Onderkomen naar wens en naar ieders budget: authentiek huis, twee persoons gite, onze vierpersoons caravan of u verblijft zelf op onze kleine camping. Culinair arrangement in naburig restaurant mogelijk. De eerst twee dagen maken we een beeld, of meerdere, dan wordt het werk versneld drooggestookt, en u schrijft een glazuurplan. Vrijdags stoken we dan af: elektrisch, raku of barrelfire, dat is dan gelijk een gezellige afsluiting.

 

>>>>>>>>Meer info

Keramiek Workshop met Ine Schoots

 

We hebben een ruim keramiekatelier op een bijzonder mooie plek. Je wordt op je eigen niveau begeleid door Ine die een ruime ervaring heeft in de verschillende disciplines van keramiek. Je hoeft geen ervaring met klei te hebben, maar ook voor gevorderden is er nog veel te leren bij ons.

 

Je kunt een workshop volgen van één dag en op die dag een keramische schaal of kom maken, die je kunt decoreren met gekleurde majolica's . Wij bakken en glazuren de schaal of kom met een transparante glazuur. Het is ook leuk om deze workshop te volgen in combinatie met een paar dagen logeren in onze chambre d'hote.

Er is ook de mogelijkheid om een workshop van een week te volgen met 6 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. Voor de middag krijg je 3 uur les na de middag kun je zelfstandig in het atelier verder werken of genieten van je vrije tijd in deze prachtige omgeving. Je krijgt privé les of je kunt zelf een groepje samenstellen of met je partner of vriendin komen die ook in de chambre d'hote kan logeren.

 

>>>>>>>>Meer info

Keramiek-stages bij Angelique Otten

 

De keramiekstages welke Angelique geeft zijn meer een soort masterclasses. Geen traditionele keramiekcursus maar een zoektocht naar de mogelijkheden van klei en de vormentaal die bij de deelnemer past. Angelique: “het gevaar bestaat om ‘vast’ te roesten in een bepaalde manier van werken. Ik vind het interessant om mensen, via persoonlijke opdracht-trajecten, andere mogelijkheden te laten zien van hun eigen kunnen. Mensen zichzelf laten verbazen is voor mij een uitdaging. Dit is de manier van werken waarin ik mij heb gespecialiseerd tijdens mijn werkperiode in het EKWC in 1992.”

 

Atelier:

 

Het is mogelijk om in de zomer stages in "het Atelier" van de Boulangerie in Préporché in Frankrijk te volgen. zie ook: www.souslarange.nl

>>>>>>>>Meer info

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •