Keramiek


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Keramiek

Keramiek workshops in de Dordogne bij Atelier La Tour des Bidoux


Bij Art en France kunstenaar Jessie Mooy


Wekelijks vanaf  Zondag tot de volgende Zondag. U geeft mij informatie over welke week u kiest en dan kan ik u informatie geven over of er nog anderen belangstelling hebben voor die week. Alleen kleine groepen van niet meer dan 4 personen en intensieve begeleiding. Ten minste 2 personen per cursus. Neem een vriend mee!


Hier maakt u gebruik van de meest voorkomende technieken in het handwerken en boetseren van klei.


Gevorderden maken hun eigen project in het hand bouwen van een beeld onder begeleiding van de kunstenares. De structuur van de cursus voor beginners is als volgt:

Les 1: Grondbeginselen: boetseren met klei en keramiek, basisvormen, een knijp potje

Les 2: Bouwen met rollen

Les 3: Bouwen met klei platen en het werken met een eenvoudige mal

Les 4: Werken in reliëf

Les 5: Basis versieren en decoreren van eigen werk


De cursussen zijn bedoeld voor mensen die graag onder  de persoonlijke begeleiding van een professionele kunstenares in haar eigen atelier willen leren terwijl je op vacantie bent. Het doel van de cursus als geheel is om te ontwikkelen van een idee van perceptie naar persoonlijke ruimtelijke beelden.  Bij gevorderden ligt de nadruk  op het ontwikkelen van uw eigen concepten en de verdieping  van uw eigen beelden .


>>>>>>>>Meer info

Workshop pottenbakken in Bourgogne bij Art en France kunstenaar Terry Van Hoecke


Deze cursus is  volledig privé, u boekt  een periode enkel voor uzelf of met partner of vrienden, u deelt deze cursus en het verblijf niet met onbekenden.

 

U komt aan op zondagnamiddag, van maandag tot en met vrijdag kan gedraaid of geboetseerd worden en op zaterdag sluiten we deze unieke belevenis af.

In de voormiddag wordt u begeleid, in de namiddag kan u oefenen zonder begeleiding indien gewenst.


accommodatie : - u verblijft in een 175 jaar oud bourgondisch huis met 2 slaapkamers met badkamer, ingerichte keuken en zitkamer.   Elektrische verwarming maar ook een authentieke cuisière op hout in de keuken en houtkachel in het salon.


>>>>>>>>Meer info

Keramiekworkshop volgen bij keramiste Truus van Dalsem


Op landgoed le Pagnon kunt u een keramiekworkshop volgen bij keramiste Truus van Dalsem. Ze heeft een ruime ervaring en werkt met beelden, platen klei en vormen op mallen. Veel aandacht wordt besteedt aan vormgeving en de toepassing van structuren in de klei. Naast het grote atelier, is er een raku stookplaats, waar we uiteraard kunnen rakuen, maar barrelfire behoort ook tot de mogelijkheden. s' Morgens is er les van 9.30 - 13.00 uur, en 's middags kunnen de cursisten zelfstandig verder werken, of gaan genieten van de natuur, wandelen, zwemmen, of een van de vele leuke Franse dorpjes gaan bezoeken.


Alle materialen, zoals klei, glazuren, oxides en engobes zijn aanwezig en bij de cursusprijs inbegrepen. Tevens hebben we een bibliotheek, waarin u inspiratie kunt vinden. Onderkomen naar wens en naar ieders budget: authentiek huis, twee persoons gite, onze vierpersoons caravan of u verblijft zelf op onze kleine camping. Culinair arrangement in naburig restaurant mogelijk. De eerst twee dagen maken we een beeld, of meerdere, dan wordt het werk versneld drooggestookt, en u schrijft een glazuurplan. Vrijdags stoken we dan af: elektrisch, raku of barrelfire, dat is dan gelijk een gezellige afsluiting.


>>>>>>>>Meer info

Keramiek-stages bij Angelique Otten


De keramiekstages welke Angelique geeft zijn meer een soort masterclasses. Geen traditionele keramiekcursus maar een zoektocht naar de mogelijkheden van klei en de vormentaal die bij de deelnemer past. Angelique: “het gevaar bestaat om ‘vast’ te roesten in een bepaalde manier van werken. Ik vind het interessant om mensen, via persoonlijke opdracht-trajecten, andere mogelijkheden te laten zien van hun eigen kunnen. Mensen zichzelf laten verbazen is voor mij een uitdaging. Dit is de manier van werken waarin ik mij heb gespecialiseerd tijdens mijn werkperiode in het EKWC in 1992.”


Atelier:


Het is mogelijk om in de zomer stages in "het Atelier" van de Boulangerie in Préporché in Frankrijk te volgen. zie ook: www.souslarange.nl

 

>>>>>>>>Meer info