Fotografie

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Fotografie

Fotografieweek met Mischa de Muynck in de bergen van de Ardèche bij Art en France kunstenaar Violet Roest

 

In 1992 kochten Violet en haar man Wouter een 350 jaar oude boerderij in het gehucht Huédour in de Ardèche. In dit bijzondere huis, met eigen bron, broodbakoven en een forse moestuin met vergeten groenten, geven zij kooklessen en kunstworkshops.

Huédour is een plek waar ruimte, rust, respect, humor, creativiteit en de eenvoud van het Franse boerenland samenkomen. Die ingrediënten doen hen iedere zomer beseffen dat ze hier zo gelukkig zijn. Aan de reacties gedurende de afgelopen jaren merken ze dat mensen dit geluk met ons delen.

 

Wil je een creatieve en/of culinaire of sportieve kookvakantie beleven in Zuid-Frankrijk, die rust en ruimte geeft? Ook deze zomer bieden Violet en Wouter weer verschillende cursussen aan. Je kunt ook als gast komen, dan volg je geen cursus. We heten je hoe dan ook van harte welkom in Huédour.

 

 

Een week fotocursus met culinaire geneugten.

Stel je voor, een weekje zonder stress, alles is voor je geregeld. Je wordt wakker op het landgoed waar we verblijven en na het ontbijt met zicht op de fraai glooiende heuvels gaan we gewapend met de camera de plaatselijke markt bezoeken. In de middag gaan we dieper in op fotografische technieken en leer je veel bij op fotogebied. ‘s Avonds staat het diner klaar, voorzien van goede wijn. Een weekje als God in Frankrijk dus. Wil je een dagje de keuken én ook daar wat leren, dan is dat mogelijk!

 

Deze week is individueel of als groep te boeken.

 

Cursussen vinden plaats in de maanden juni t/m september. >>>>>>>>Meer info

Digitale fotografie cursussen in de Corrèze

 

Patrick Mollema leert je perfecte belichtingen maken (appeltje eitje) , hij leert je wat mooi licht is en waarom het licht dan mooi is. Ook leer je beter en bewuster te kijken in combinatie met licht. En uiteraard leer je je eigen camera van haver tot gort kennen. Het is geen cursus met een beetje fotograferen en vervolgens om met Photoshop er een mooie foto van te maken. Dat heet een beeldbewerking cursus. Patrick organiseert échte fotografie cursussen. Mooie foto's zijn uit de camera te halen, maar bijna niemand weet meer hoe dat te doen. Hij wel en hij kan het je makkelijk leren. Fotograferen kan mooier, beter, simpeler en makkelijker waardoor het veel minder tijd kost . Voor vele honderden cursisten is er inmiddels een "oude" nieuwe fotografische wereld geopend. En in aanvang bijna allemaal mensen die niet wisten dat er überhaupt zoveel met een camera te creëren viel. Week in en week uit zijn dat de meest genoemde reacties van cursisten.

 

De afgelopen tien seizoenen zijn deze digitale fotografie cursussen dan ook steeds populairder geworden. Veel cursisten die eerder geweest zijn voor een fotografie cursus komen terug voor een vervolg cursus. En dan vaak nog een keer om nog een flitsfotografie cursus te volgen. En wil je nog meer leren dan is er ook de Meester Klas. Dit zorgt steeds vaker voor problemen met het boeken van de gewenste cursusweek. Dit komt mede doordat groepen nooit groter zijn dan zes personen. Ze gaan immers voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Eén van de redenen waarom cursisten graag nog een keer terugkomen.

 

>>>>>>>>Meer info

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •