Divers

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Overige Cursussen

Combineer je Normandy trip met een Jazz Improvisatie Workshop

 

Gratis verblijf op privéterrein met je eigen tent of caravan.

 

De improvisatielessen worden gegeven door de bekende Jazztrompettist Machiel Scholder en kosten 45 euro per dagdeel. Minimaal 3 per week.

 

De Jazz improvisatie Workshop speelt zich af gedurende de zomermaanden.

 

Neem contact op voor meer informatie:

 

Lineke la Faille (Dichter/Normandykenner)

 

Machiel Scholder (Jazztrompettist/muziekdocent)

 

Tel: 06 27 316 715

 

>>>>>>>>Meer info

Mozaieken met Art en France kunstenaar Mirjam Bijvank

 

Alvorens er begonnen wordt met een mozaiek, zal er eerst aandacht besteed worden aan het ontwerp. Vervolgens worden de kleuren op elkaar afgestemd. Als je enige teken- of schildervaardigheid hebt zal dat goed van pas komen, maar is niet vereist. Gestreefd wordt dat je met hulp van Mirjam, zoveel mogelijk je eigen idee ontplooit, zodat het een origineel en persoonlijke creatie wordt.

Er kan gewerkt worden met tegels, serviesgoed en glas.

 

Gratis mozaiekcursus

voor mensen die graag mee willen werken aan een mozaïek op de muren van de hal van het voormalige klooster van Droiteval. Ervaring met mozaiek is niet vereist, maar een artistiek inzicht wel gewenst. Er wordt niet gewerkt volgens een vast patroon. Maar je laat je leiden door een aantal basisideeen en wat er al door Mirjam en haar leerlingen is gecreeerd. De cursus is gratis, je betaalt alleen je verblijf.

 

>>>>>>>>Meer info

Workshops op Chez le Pré in de Auvergne

Workshop “Creatief met zachte steen”, de laatste twee weken van juli (18 juli - 1 augustus), door Paul de Wachter, beeldhouwer en docent uit Antwerpen.

Workshop Keramiek (boetseren en pottenbakken) van half mei tot half september, o.l.v. een ervaren keramiste en ervaren docente.

Yoga, dagelijks van 10-11.30 uur in juli en augustus, door Janita Stenhouse, bevoegd en ervaren docente.

Aanmelden kan op de pagina " reserveren" op onze site, waar je dan, desgewenst, ook gelijk je verblijf kunt regelen.

Wie op Chez le Pre zelf een workshop wil organiseren met eigen cursisten, is daarvoor van harte welkom.

Neem contact op en bied je plan aan (svp vóór Pasen), desgewenst zetten we het ook op onze site voor nieuwe of extra belangstellenden.

>>>>>>>>Meer info

Diverse workshops in Frankrijk bij Art en France kunstenaars Nanda van Alebeek

 

Tuinbeeld maken van cellenbetonblokken

Het materiaal dat we gebruiken is in iedere bouwmarkt te koop en het is rlatief goedkoop. Mensen die mijn workshop hebben gevolgd kunnen volop zelf aan de slag. het is een materiaal waarmee je op een heerlijk ontspannen manier kunt werken. In de workshop komen aspecten aan bod als gereedschappen, technieken, afwerking en verdere bewerkbaarheid van het materiaal zoals bijvoorbeeld beschilderen.

 

Werken met textiel

In deze workshop maken we figuurtjes met textiel en ijzerdraad. Hier werken we in combinatie met cellenbeton zodat dit samen een kunstobject vormt.

 

Maskers maken

De maskers worden gemaakt van verschillende materialen zoals papier maché, textiel, gipsverband. Dit kan een decoratiemasker zijn of een speelmasker. Ze worden daarna beschilderd of bewerkt met andere materialen.

 

>>>>>>>>Meer info

Hout – en lino snede workshops in Frankrijk

 

In zijn atelier in Frankrijk geeft Peter Wortel al geruime jaren op een ontspannen manier workshops. Hout – en lino snede workshops voor zowel beginners als gevorderden. Hout – en lino snede zijn hoogdruk technieken, waarbij op een plank of een stuk linoleum een afbeelding wordt getekend. Vervolgens worden er met beitels en messen delen weggehaald, waarna de overgebleven vlakken worden ingerold met inkt. Met een ronde schijf of een lepel wordt uw afbeelding op papier gedrukt.

Er wordt geen pers gebruikt, zodat iedereen dit ook thuis kan uitproberen.

 

In 4 lessen van 2,5 uur per keer wordt U begeleid in het maken van een zwart-wit en een kleuren prent. Er wordt gewerkt in kleine groepen om te zorgen voor individuele aandacht. De kosten van de workshops bedragen 95 euro, inclusief materiaal, koffie en thee. De data zijn in overleg. De lessen kunnen zowel overdag als ‘s avonds worden gegeven. Een groep moet minimaal uit 4 personen bestaan.

 

Peter Wortel is beeldend kunstenaar. Hij heeft zowel in het binnen- als het buitenland ruime ervaring in het geven van workshops.

 

>>>>>>>>Meer info

Workshops Creatief Schrijven

 

Schrijven kan een creatieve uitlaatklep zijn en een manier om ruimte te scheppen in het hoofd en het hart. Schrijven kan altijd en overal gedaan worden, falen is onmogelijk. Schrijven is bevrijdend en ontspannend.

 

Zin om dit zelf te ervaren? Charlotte van Zwol kan in Frankrijk (departement La Creuse, regio Limousin) een workshop creatief schrijven verzorgen op locatie voor groepen (familie, vrienden, collega's). Tijdens de workshop gaan de deelnemers individueel of in groepjes aan het werk met creatieve schrijfoefeningen gebaseerd op verschillende thema's. Ook aan dichten wordt aandacht besteed.

Iedereen kan meedoen, ook de mensen die tot nu toe alleen maar ervaring hebben met het schrijven van zakelijke teksten. Na iedere oefening lezen de deelnemers hun eindresultaat voor aan de groep en is er ruimte voor feedback. Stimulerend en leerzaam!

 

Een workshop van 1 dag bestaat uit 2 dagdelen van 2,5 uur. Voor het benodigde schrijfmateriaal (papier en schrijfgerei) wordt gezorgd; dit is bij de prijs inbegrepen.

Het minimum aantal deelnemers voor deze workshop is 5 personen. Het maximum aantal deelnemers is 10 personen. Voor een groep van 5 tot 10 personen geldt een prijs van € 30,- per persoon per dag.

 

Creuse Creatief/Charlotte van Zwol

1 La Cluzelière

23600 Toulx Ste Croix

0033555658780/0033648433424

mail: charlottevanzwol@gmail.com

FB: Creuse Creatief

www.creusecreatief.fr

De pracht van smeltend glas

 

Onder begeleiding van glas kunstenares Anjo Brohm 5 dagen aan de slag met glas aan de brander.

 

Voor beginners: Kennis maken met allerlei technieken die al tijdens de eerste dag kralen tot resultaat hebben. Elke dag gaan we een stap verder om je vaardigheden te verfijnen zodat je al doende in korte tijd de voeling met het glas krijgt waardoor je kunt gaan spelen en je eigen creativiteit tot uiting kunt brengen in je werk.

 

Voor gevorderden: We pakken de draad op jou niveau op en werken verder aan technieken, je verbreedt al doende de mogelijkheden om het glas naar je hand te zetten bij het, toepassen van delicate decoraties, uit losse onderdelen opbouwen enz.

 

Heerlijk geïnspireerd door de mooie omgeving en aangename sferen de kleuren laten sprankelen ! Iedereen wordt dus op zijn of haar eigen niveau begeleid zodat je in deze cursus echt heel veel kan leren en maken.

 

De ervaring leert dat het fijn is om lekker wat uren aan een stuk door te werken, dan zit je er echt in dus in principe werken we van 9.00 tot 13.00 waarna een welverdiende lunch goed zal vallen. Dit betekent dat er in de middag tijd is voor de omgeving, cultuur, zwemmen, niksen enz. of…

 

Voor velen is het zo “verslavend” fijn om te glassen dat het natuurlijk ook in overleg mogelijk is om af en toe verder te werken aan je skills. Voor 5 euro per uur kun je alle materialen gebruiken als je extra wilt werken.

 

Het gebruik van gas, glas alle andere materialen en gebruik gereedschappen is inbegrepen tijdens de standaard cursus uren.

 

>>>>>>>>Meer info

Boetseren bij Le Moulin Haute Serre Creuse La France

 

Boetseren: vertel je verhaal in klei

Boetseren in klei is als schetsen met potlood op papier. Het is een snelle, vaak spontane manier van werken met een mooi resultaat. In deze Boetseerweek werk je toe naar een resultaat waarin je in een persoonlijke stijl van boetseren en het maken van een beeld wordt begeleid door kunstenaar Toine Dekkers.

 

Toine woont en werkt dicht bij Bourgondisch Maastricht waar hij aan de Stadsacademie is opgeleid tot beeldend kunstenaar. Hij maakt zowel vrij werk als werk in opdracht. Zijn eigenzinnige beeldtaal is te lezen in beelden, tekeningen, schilderijen en cartoons. De kracht en robuustheid van paarden en stieren gevangen in brons zijn kenmerkend voor zijn werk. Toine is een levenskunstenaar die op zijn motor vele reizen heeft gemaakt.

 

In deze week besteedt Toine ook aandacht aan het boetseren in was en het maken van een eenvoudige gipsen mal, wat op zich al een uitgebreide les is. Behalve het basismateriaal klei en was kunnen er ook andere elementen toegevoegd worden. Zo kunnen voorwerpen uit de natuur of uit je persoonlijke verleden, denk aan betekenisvol speelgoed uit je jeugd, een rol gaan spelen in het beeld. Veel is mogelijk. Het maken van een beeld wordt zo als het schrijven van een persoonlijk verhaal.

Toine geeft ook tekenles aan cursisten die graag willen schetsen.

 

Toine sluit de week af met een bespreking van verschillende beeldhouwers en hun technieken aan de hand van kunstboeken die Toine meeneemt. Tevens exposeren de cursisten hun creaties op een mooie plek onder het genot van een drankje.

 

>>>>>>>>Meer info

Beleef uw creatieve droom met Art en France kunstenaar Corrie Vollering!

 

Hallo! U bent een periode vrij tijdens de winter.....omdat de tuin slaapt, de familie thuis blijft en u geen gasten hoeft te ontvangen die blijven slapen of eten....? Dan wordt het tijd voor uw creativiteit...! U heeft al lang een droom om eens te leren boetseren of een lino-gravure te maken of om te schilderen ….of ….wat u maar wilt...? Het jaar 2017 is het jaar om uw droom te verwezelijken!

 

U bent van harte welkom in mijn atelier om uw creatieve droom uit te leven....

Mijn naam is Corrie Vollering en ik maak keramische en houten beelden, schilder en maak linogravures. Ik ben lid van de internationale kunstenaarsgroep “Morvan Artistique” en wij organiseren jaarlijks exposities. De deuren van mijn atelier staan elke woensdagmiddag open vanaf 14.30uur tot 17.00uur. U wordt verwelkomd met thee en koek. De eerste woensdagmiddag zal 11 januari 2017 plaatsvinden. In Villars, 58110 Saint Péreuse.

 

Inschrijven:

Wanneer u geïnteresseerd bent kunt u mij bellen of mailen met al uw vragen. U dient zich op te geven voor januari 2017 via 03-86.84.40.96. of 07-80.33.33.79. Of per mail: c.vollering@orange.fr Men betaalt 15€ per middag, materiaal inclusief ( behalve wat duurder materiaal waar een kleine bijdrage voor wordt gevraagd). De cursus eindigt eind april......wanneer uw tuin weer ontwaakt.... U bent van harte welkom!

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2017 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •