Cursus Art en France 2

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Cursussen door de Art en France kunstenaars

Open Atelier Schilderen in het mooie departement La Creuse!


Ook zin om met vaste regelmaat samen met anderen te schilderen?

Onder de naam "Creuse Creatief" organiseert Charlotte van Zwol workshops schilderen bij haar thuis in de Creuse. Bij mooi weer kan er ook buiten gewerkt worden.

Elke maandagmiddag en vrijdagmiddag is er een open atelier  van 14.00 - 17.00 uur.

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.


Prijs: €25,- p.p. (inclusief materiaal)

Voor meer informatie en inschrijving:


Creuse Creatief/Charlotte van Zwol

1 La Cluzelière

23600 Toulx Ste Croix

0033555658780/0033648433424

mail: charlottevanzwol@gmail.com

FB: Creuse Creatief

www.creusecreatief.fr

De pracht van smeltend glas


Onder begeleiding van glas kunstenares Anjo Brohm  5 dagen aan de slag met glas aan de brander.


Voor beginners: Kennis maken met allerlei technieken die al tijdens de eerste dag kralen tot resultaat hebben. Elke dag gaan we een stap verder om je vaardigheden te verfijnen zodat je al doende in korte tijd de voeling met het glas krijgt waardoor je kunt gaan spelen en je eigen creativiteit tot uiting kunt brengen in je werk.


Voor gevorderden: We pakken de draad op jou niveau op en werken verder aan technieken, je verbreedt al doende de mogelijkheden om het glas naar je hand te zetten bij het, toepassen van delicate decoraties, uit losse onderdelen opbouwen enz.


Heerlijk geïnspireerd door de mooie omgeving en aangename sferen de kleuren laten sprankelen ! Iedereen wordt dus op zijn of haar eigen niveau begeleid zodat je in deze cursus echt heel veel kan leren en maken.


De ervaring leert dat het fijn is om lekker wat uren aan een stuk door te werken, dan zit je er echt in dus in principe werken we van 9.00 tot 13.00 waarna een welverdiende lunch goed zal vallen. Dit betekent dat er in de middag tijd is voor de omgeving, cultuur, zwemmen, niksen enz. of…


Voor velen is het zo “verslavend” fijn om te glassen dat het natuurlijk ook in overleg mogelijk is om af en toe verder te werken aan je skills.


Het gebruik van gas, glas alle andere materialen en gebruik gereedschappen is inbegrepen tijdens de standaard cursus uren.


>>>>>>>>Meer info

Workshops Creatief Schrijven


Schrijven kan een creatieve uitlaatklep zijn en een manier om ruimte te scheppen in het hoofd en het hart. Schrijven kan altijd en overal gedaan worden, falen is onmogelijk. Schrijven is bevrijdend en ontspannend.


Zin om dit zelf te ervaren? Charlotte van Zwol kan in Frankrijk (departement La Creuse, regio Limousin) een workshop creatief schrijven verzorgen op locatie voor groepen (familie, vrienden, collega's). Tijdens de workshop gaan de deelnemers individueel of in groepjes aan het werk met  creatieve schrijfoefeningen gebaseerd op verschillende thema's. Ook aan dichten wordt aandacht besteed.       

                                                                                                                                             

Iedereen kan meedoen, ook de mensen die tot nu toe alleen maar ervaring hebben met het schrijven van zakelijke teksten.  Na iedere oefening lezen de deelnemers hun eindresultaat voor aan de groep en is er ruimte voor feedback. Stimulerend en leerzaam!


Een workshop van 1 dag bestaat uit 2 dagdelen van 2,5 uur. Voor het benodigde schrijfmateriaal (papier en schrijfgerei) wordt gezorgd; dit is bij de prijs inbegrepen.                                                                     

Het minimum aantal deelnemers voor deze workshop is 5 personen. Het maximum aantal deelnemers is 10 personen.  Voor een groep van 5 tot 10 personen geldt een prijs van € 30,- per persoon per dag.


Creuse Creatief/Charlotte van Zwol

1 La Cluzelière

23600 Toulx Ste Croix

0033555658780/0033648433424

mail: charlottevanzwol@gmail.com

FB: Creuse Creatief

www.creusecreatief.fr

Hallo kleurrijke zomergasten,

 

Ze zijn er weer…. de workshops Masterclass tekenen en schilderen in Frankrijk.  In de mooie Franse campagne kun je onder leiding van Sietse Goverts lekker schilderen en tekenen.  Middels aangeboden technieken en beeldende oplossingen leer je meer je eigen palet toe te eigenen.  In het programma is veel ruimte & coaching voor de ontdekkingsreis van jouw creatieve potentieel.


Locatie

Miquel Ouest / 82160 Caylus, Tarn & Garonne, Frankrijk


Dagindeling

9.00- 13.00 energizers/visualiseren/masterclass/

13.00 verzorgde lunch

15.00 vrij gebruik atelier/faciliteiten


Verblijf

Voor cursisten: eenvoudig kamperen op het terrein per dag € 7,- ppd.

Extern kan ook b.v.: www.domaine-audubert.com/


Bel gerust voor contact,  informatie,  reserveren (max 10 deelnemers)

Tel:   0031(0)348 443 862

Of:   0031(0)626 346 432

Of mail Sietse


>>>>>>>>Meer info

5-Daagse Aquarelstage met Daniel Hardyns in het Natuurpark van de Morvan


Ieder jaar in september begeleiden Fernand Thienpondt en Daniel Hardyns diegenen die willen leren aquarelleren of die willen evolueren in deze boeiende techniek.


Fernand Thienpondt en Daniel Hardyns zijn gepassioneerde aquarellisten die hun sporen hebben verdiend in binnen- en buitenland. Fernand Thienpondt is tevens stichter en leraar van de Vlaamse Aquarel- en Tekenschool in Brugge.  De stage gaat door in Fachin ( Bourgondië, Nièvre, Le Haut Morvan ) op 10 km van Château-Chinon, hoofdstadje van het natuurpark. Bij goed weer zal er zoveel mogelijk buiten geaquarelleerd worden. De week wordt afgesloten met een tentoonstelling van een selectie van de werken in het feestzaaltje van Fachin. Dhr. Bonnot, burgemeester van Fachin, biedt dan een vriendendrink aan tijdens de vernissage.


Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 15.  Na inschrijving ontvangt u een lijst van materiaal en een volledige infobrochure.


Voor alle inlichtingen : Daniel Hardyns 0032(0)59506543 / 0032(0)476982860 / daniel.hardyns@telenet.be of Fernand Thienpondt 0032(0)50345822 / 0032(0)475919248 / aquathien@hotmail.com


Info rond logies vindt men via bureau van toerisme Château-Chinon www.ot-chateauchinon.com of via Daniel en/of Fernand.

Schilderworkshops


Onder de naam Creuse Creatief geeft Charlotte van Zwol schilderworkshops voor groepen in Frankrijk (departement La Creuse, regio Limousin). Op een creatieve en plezierige manier wil zij haar ruime ervaring op het gebied van schilderen delen en groepen begeleiden om de deelnemers in staat te stellen hun eigen creativiteit te ontwikkelen en verborgen talenten te ontdekken. 


De workshops vinden plaats  op locatie. Bij mooi weer kan er ook  buiten geschilderd worden op de vele mooie en inspirerende locaties in het groene hart van Frankrijk. Tijdens de workshop kan er begeleiding geboden worden op het gebied van kleurgebruik, lijnenspel, het maken van een spannende compositie en het ontdekken van een eigen handschrift.


Schilderworkshops kunnen verzorgd worden voor kleine en grotere groepen. De workshops zijn uitermate geschikt om samen met familie, vrienden of collega's in een ontspannen sfeer creatief bezig te zijn.     


Iedereen kan zelf een doek beschilderen, maar ook kan bijvoorbeeld door een aantal deelnemers gezamenlijk van meerdere doeken 1 groot doek gemaakt worden.                                                                     Er kan met een thema gewerkt worden, waardoor de schilderijen van de individuele deelnemers goed bij elkaar passen en het eindresultaat gezamenlijk geëxposeerd kan worden, bijvoorbeeld op een bedrijfslocatie. Er zijn vele mogelijkheden.

Alle materialen voor het schilderen (Amsterdam acrylverf, 1 schildersdoek van 50x50 cm per deelnemer, acrylpapier, penselen, paletmessen, paletten, acrylvernis en schildersezels) worden ter beschikking gesteld.


De kosten van de workshop zijn afhankelijk van de grootte van de groep.                                               Een workshop van 1 dag bestaat uit 2 dagdelen van 2,5 uur.

Het minimum aantal deelnemers voor deze workshop is 5 personen.                                                                                                 Voor een groep van 5 tot 10 personen geldt een prijs van € 55,- per persoon per dag.                                                             Voor een groep van 10 tot 15 personen is de prijs € 50,- per persoon per dag.                                         Voor  een groep van 15 tot 20 personen bedraagt de prijs € 45,- per persoon per dag.


Voor meer informatie en inschrijving:


Creuse Creatief/Charlotte van Zwol

1 La Cluzelière

23600 Toulx Ste Croix

0033555658780/0033648433424

mail: charlottevanzwol@gmail.com

FB: Creuse Creatief

www.creusecreatief.fr

Schilderweek met Art en France kunstenaar Erica Nussbaum


Artcoutansouze organiseert schilderweken waarin men zijn eigen voorkeuren en stijl verder kan ontwikkelen maar ze zijn ook geschikt voor de beginnende cursist die wil kijken of tekenen/schilderen iets voor hem of haar is.


Een schilderweek (zondag tot en met vrijdag) begint op zaterdagavond met een gezellige kennismaking om te zien waar de interesses van alle (max. 8 ) deelnemers liggen. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Men kan buiten tekenen of schilderen; in onze mooie tuin, een dorp of stadje in de buurt of het grote forêt de Colettes maar ook in het goed uitgeruste atelier.  Men kan eigen materialen meenemen of deze per dagdeel kopen in het atelier. De week wordt samengesteld aan de hand van de interesses van de deelnemers en de weergesteldheid.


Naast de reguliere “Zomerweken” is het mogelijk om cursussen “on demand”  te reserveren; u kunt dan zelf bepalen welke dagdelen u les wilt hebben. Wilt u bijvoorbeeld alleen 5 ochtenden komen schilderen is dit mogelijk. De dagdelen zijn van 10.00 – 12.30 en van 14.00 -16.30 uur. Voor de prijzen verwijs ik u naar www.artcoutansouze.nl.


Het is mogelijk om buiten te werken of in het mooie atelier. Qua thema’s kan men denken aan: het leren van een techniek zoals aquarel, acryl- of olieverf; tekentechnieken, “leren zien” = tekenen naar de waarneming, methode Betty Edwards, vrij schilderen/ experimenteren/ abstraheren, landschap, portret etc etc ..

Erica Nussbaum is in 1986 afgestudeerd aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Utrecht en geeft sindsdien met veel plezier cursussen in allerlei teken- en schildertechnieken aan cursisten van basis tot ver gevorderd niveau. Ze is sinds meer dan 25 jaar verbonden aan Het Kunstenhuis in Zeist.www.nussbaum.nl

www.artcoutansouze.nl


>>>>>>>>Meer info

Ontdek Normandië met penseel.  Schildercursus op Chateau Le Nouillon met Guus van Lingen.


De schilderlessen, die van eind juni tot eind augustus gehouden worden, zijn gericht op het uitleven van de individuele teken- en schilderwensen. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Iedere cursist zal op zijn niveau individueel begeleid worden, waarbij er geen sprake is van competitie. Tijdens deze schildercursus maken we je vertrouwd met verschillende aspecten, zoals compositie, kleuren en techniek. Ook zullen we zo veel mogelijk ‘en plein air’ werken.


Je leert werken met verschillende schets- en tekenmaterialen. Er wordt geschilderd met acrylverf van uitstekende kwaliteit (goed gereedschap is het halve werk). Elke cursist krijgt een ezel en schetsmaterialen, en kwaliteitspenselen (geen goedkope kwastjes van de …) in bruikleen. Alle schildersdoeken, papiersoorten en verf zijn bij de cursusprijs inbegrepen.


’s Ochtends krijg je les van 11.00-13.00 uur. Na de lunch wordt de les vervolgd tot 16.00 uur (loopt meestal uit). Woensdagmorgen is er les en woensdagmiddag kun je, als je dat wilt, de omgeving ontdekken. Blijven schilderen kan natuurlijk ook. Plezier in het creëren en genieten staan in deze creatieve vakantie voorop. De schilderweken raken snel ‘vol’ doordat we een maximum van 11 cursisten per week aanhouden.


>>>>>>>>Meer info

Een workshop bij edelsmid Roland Scheffers


In zijn atelier in Espère geeft kunstenaar Roland Scheffers ook workshops:

Een workshop van een week (40 uur) waarbij afhankelijk van het ontwerp diverse technieken aan bod komen. U hoeft daarvoor geen kennis van zaken te hebben, Roland zal u inwijden in de geheimen van het edelsmeden. 


U deelt uw week zelf in; wanneer u in het atelier bezig wilt zijn, wanneer u een uitstapje wilt maken, wanneer u van het zwembad gebruik wilt maken.  Tijdens deze week kunt u verblijven in het huis van de kunstenaar. U slaapt in een kamer voor 2 personen met badkamer.  Kosten €300 inclusief alle maaltijden en drankjes.


Ook als uw partner geen sieraad gaat maken, kan die natuurlijk bij ons logeren. Deze week biedt u ook de mogelijkheid om samen uw trouwringen te komen smeden.  Een bijzondere manier om een creatieve met een ontspannen vakantie te combineren en met een uniek zelfontworpen en zelfgemaakt sieraad naar huis te gaan.


Andere mogelijkheden: Een twee-daagse workshop van 10.00 – 17.00 uur inclusief een echte Franse lunch met wijn kost €75 p.p. vanaf 2 personen.  Een oriëntatiedag van 10.00 – 17.00 uur met echte Franse lunch en wijn kost €40 p.p. vanaf 2 personen.


TIP: neem oude sieraden mee die niet meer gedragen worden. Van het goud of zilver kan een nieuw sieraad gemaakt worden.


>>>>>>>>Meer info

Glascursus bij Henk en Hans van Jaroverre


De cursussen zijn praktijkgericht met veel praktijkoefeningen met als doel: overdracht van de technieken. We geven ook een boost aan uw creativiteit. Lessen onder begeleidng van ervaren glazeniers. Lessen worden gegeven in het atelier, de beste omgeving om ervaring op te doen. Het zijn intensieve, doch ontspannen cursussen en uitermate geschikt om het ambacht te leren en om zelf verder te gaan. Vele cursisten gingen u reeds voor.


De privécursussen:


-Traditioneel Glas-in-lood (duur 35 uur of 5 dagen)

-Traditioneel Brandschilderen (duur 35 uur of 5 dagen)

-Cursus Fusing (duur 35 uur of 5 dagen)

-Cursus Casting (4 dagen)

-Jaro's Kennismakingsstage. Duur 35 uur of 5 dagen of duur 24 uur in 3 dagen.

Een eerste kennismaking met glas tw: glas in lood, fusing en brandschilderen.

Onze cursussen staan erg goed bekend bij zowel professionele ateliers als bij de glasliefhebbers (waarvan er een aantal nu op het professionele vlak verder zijn gegaan).


Jaroverre atelier is gevestigd in Andelaroche in een oude, maar totaal gerestaureerde smidse uit de 19e eeuw. Op hetzelfde terrein staan drie andere huizen en een grote schuur met nog een aantal dependances. Een huis wordt momenteel gerestaureerd en is geschikt voor overnachtingen voor cusisten.


Het atelier heeft een aangename sfeer, het is een licht en ruim atelier met alle apparatuur voor de bewerking van glas. Neem ook deel aan het glasproces. Want wat is er mooier dan iets te creëren? En aan het eind van de cursus gaat iedere deelnemer naar huis met hun eigen gemaakt werkstuk(ken).


Jaroverre heeft ook workshops voor groepjes bijvoorbeeld voor bedrijven en/of een vriendenweekend, familiebijeenkomst etc. Fusen (duur vanaf ½ dag). Prijzen op aanvraag.


>>>>>>>>Meer info

Workshops Glasfusen met Mercedes Choufoer


Tijdens deze workshop van 1 dag ga je enkele unieke sieraden ( hangers, ringen) maken van samengesmolten glas in leuke vrolijke kleurtjes.   Lekker creatief en reuze spannend. Het idee voor een feestje met vriendinnen. En je gaat naar huis met 3 sieraden.


Prijs: € 49,-  Inclusief alle materialen, koffie, thee en frisdrank /wijntje.

Minimum aantal deelneemsters : 4   


Start om 9h15 – 17h30 einde.

Lunch in overleg in restaurant dichtbij of picknick terplaatse, niet inbegrepen bij de prijs.  Data: in overleg op een dinsdag, donderdag of zaterdag.


Happy Womens Club  – Montolza Prosperity, Les Bordes basses, 46250 Marminiac.  Tel: 0033.565.214192.  montolzabizz@gmail.com


>>>>>>>>Meer info

Keramiek-stages bij Angelique Otten


De keramiekstages welke Angelique geeft zijn meer een soort masterclasses. Geen traditionele keramiekcursus maar een zoektocht naar de mogelijkheden van klei en de vormentaal die bij de deelnemer past. Angelique: “het gevaar bestaat om ‘vast’ te roesten in een bepaalde manier van werken. Ik vind het interessant om mensen, via persoonlijke opdracht-trajecten, andere mogelijkheden te laten zien van hun eigen kunnen. Mensen zichzelf laten verbazen is voor mij een uitdaging. Dit is de manier van werken waarin ik mij heb gespecialiseerd tijdens mijn werkperiode in het EKWC in 1992.”


Atelier:


Het is mogelijk om in de zomer stages in "het Atelier" van de Boulangerie in Préporché in Frankrijk te volgen. zie ook: www.souslarange.nl

 

>>>>>>>>Meer info

Workshops door Ellès Kattar


Atelier Voluté is de kunstafdeling van “Volute , Vereniging voor de ontwikkeling van kunst, cultuur en toerisme”. Deze Franse vereniging is in 2001 opgezet om creatieve en educatieve activiteiten te combineren.


Atelier VOLUTE organiseert workshops voor kinderen en volwassenen, en werkt ook samen met bedrijven en andere instellingen tijdens kunstprojecten. Voor meer informatie kunt u per mail of telefoon contact met mij opnemen en ook de andere rubrieken raadplegen. Bezoek aan het Atelier Volute mogelijk op afspraak.


Workshops:


- kunst voor kids: In kleine groepjes (max. 7) leren de kinderen omgaan met de basiselement van de kunst (vorm, kleur, materie, compositie) en maken ze zich enkele technieken eigen. Het accent ligt op de persoonlijke creatieve ontwikkeling van het kind.


- coaching van personen die zich voorbereiden op een toelatingsexamen of persoonlijke begeleiding bij het creatieve proces.


>>>>>>>>Meer info

"Schilderen naar de Natuur" in de Limousin


Vijfdaagse en eendaagse schilderworkshops in de Limousin - Frankrijk met Art en France kunstenaar Jan van den Broek.


Adres: Gourd 23260 St. Agnant près Crocq France  tel. +33587043501 / port. +31636113814.


Jan van den Broek geeft aan kleine groepen (4-6 personen) belangstellenden, zomerse, geheel verzorgde schilderworkshops op zijn boerderij in de Limousin.


De workshops “Schilderen naar de Natuur” bieden liefhebbers de gelegenheid hun beleving “en plein air” vast te leggen op doek. De directe omgeving van de boerderij biedt ruim voldoende gelegenheid om buiten te werken, verstilde meren, beekjes en oude dorpjes, etc.


De workshop van één dag biedt de mogelijkheid met een groep "en plein air" te schilderen gedurende één dag, het eind van de dag sluit u af met een door u zelf vervaardigd schilderij. Deze dag wordt in overleg met de groep vast gelegd en er wordt een prijs afgesproken.  Hierbij is alle schildermateriaal is inbegrepen, plus een picknick op locatie en of eventueel met een afsluitende BBQ tegen meerprijs aan het eind van de dag.


De vijfdaagse schilderworkshop is van maandag (aankomst) tot zaterdag (vertrek), er wordt iedere dag na het ontbijt in het veld geschilderd, de lunch gebruiken we in het veld als het weer het toelaat.  's Avonds is de gezamenlijke maaltijd of BBQ.


Voor schildersmateriaal (ezels, doeken, verf, penselen) wordt gezorgd, je kunt echter ook je eigen spullen meenemen.  Je maakt gebruik van tweepersoonsslaapkamers; mocht je je eigen tentje in de boomgaard op willen slaan, ook dat is mogelijk.

De kosten van deze zomerse geheel verzorgde schilder workshop zijn 495 euro per persoon.


De planning "Zomerse Schilderworkshops - Schilderen naar de Natuur" vindt plaats in overleg met de deelnemers.  Voor informatie kunt u ons mailen: jjwvandenbroek@hotmail.com  Wij sturen u graag een uitgebreide informatiebrochure met en een inschrijfformulier toe!

Nog meer cursussen bij onze kunstenaars vindt u op de

>>>>>>>> volgende pagina


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •