Cursus Art en France 2

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2017 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Cursussen door de Art en France kunstenaars

Open Atelier Schilderen in het mooie departement La Creuse!

 

Ook zin om met vaste regelmaat samen met anderen te schilderen?

Onder de naam "Creuse Creatief" organiseert Charlotte van Zwol workshops schilderen bij haar thuis in de Creuse. Bij mooi weer kan er ook buiten gewerkt worden.

Elke maandagmiddag en vrijdagmiddag is er een open atelier van 14.00 - 17.00 uur.

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.

 

Prijs: €25,- p.p. (inclusief materiaal)

Voor meer informatie en inschrijving:

 

Creuse Creatief/Charlotte van Zwol

1 La Cluzelière

23600 Toulx Ste Croix

0033555658780/0033648433424

mail: charlottevanzwol@gmail.com

FB: Creuse Creatief

www.creusecreatief.fr

De pracht van smeltend glas

 

Onder begeleiding van glas kunstenares Anjo Brohm 5 dagen aan de slag met glas aan de brander.

 

Voor beginners: Kennis maken met allerlei technieken die al tijdens de eerste dag kralen tot resultaat hebben. Elke dag gaan we een stap verder om je vaardigheden te verfijnen zodat je al doende in korte tijd de voeling met het glas krijgt waardoor je kunt gaan spelen en je eigen creativiteit tot uiting kunt brengen in je werk.

 

Voor gevorderden: We pakken de draad op jou niveau op en werken verder aan technieken, je verbreedt al doende de mogelijkheden om het glas naar je hand te zetten bij het, toepassen van delicate decoraties, uit losse onderdelen opbouwen enz.

 

Heerlijk geïnspireerd door de mooie omgeving en aangename sferen de kleuren laten sprankelen ! Iedereen wordt dus op zijn of haar eigen niveau begeleid zodat je in deze cursus echt heel veel kan leren en maken.

 

De ervaring leert dat het fijn is om lekker wat uren aan een stuk door te werken, dan zit je er echt in dus in principe werken we van 9.00 tot 13.00 waarna een welverdiende lunch goed zal vallen. Dit betekent dat er in de middag tijd is voor de omgeving, cultuur, zwemmen, niksen enz. of…

 

Voor velen is het zo “verslavend” fijn om te glassen dat het natuurlijk ook in overleg mogelijk is om af en toe verder te werken aan je skills. Voor 5 euro per uur kun je alle materialen gebruiken als je extra wilt werken.

 

Het gebruik van gas, glas alle andere materialen en gebruik gereedschappen is inbegrepen tijdens de standaard cursus uren.

 

>>>>>>>>Meer info

Workshops Creatief Schrijven

 

Schrijven kan een creatieve uitlaatklep zijn en een manier om ruimte te scheppen in het hoofd en het hart. Schrijven kan altijd en overal gedaan worden, falen is onmogelijk. Schrijven is bevrijdend en ontspannend.

 

Zin om dit zelf te ervaren? Charlotte van Zwol kan in Frankrijk (departement La Creuse, regio Limousin) een workshop creatief schrijven verzorgen op locatie voor groepen (familie, vrienden, collega's). Tijdens de workshop gaan de deelnemers individueel of in groepjes aan het werk met creatieve schrijfoefeningen gebaseerd op verschillende thema's. Ook aan dichten wordt aandacht besteed.

Iedereen kan meedoen, ook de mensen die tot nu toe alleen maar ervaring hebben met het schrijven van zakelijke teksten. Na iedere oefening lezen de deelnemers hun eindresultaat voor aan de groep en is er ruimte voor feedback. Stimulerend en leerzaam!

 

Een workshop van 1 dag bestaat uit 2 dagdelen van 2,5 uur. Voor het benodigde schrijfmateriaal (papier en schrijfgerei) wordt gezorgd; dit is bij de prijs inbegrepen.

Het minimum aantal deelnemers voor deze workshop is 5 personen. Het maximum aantal deelnemers is 10 personen. Voor een groep van 5 tot 10 personen geldt een prijs van € 30,- per persoon per dag.

 

Creuse Creatief/Charlotte van Zwol

1 La Cluzelière

23600 Toulx Ste Croix

0033555658780/0033648433424

mail: charlottevanzwol@gmail.com

FB: Creuse Creatief

www.creusecreatief.fr

Hallo kleurrijke zomergasten,

Ze zijn er weer…. de workshops Masterclass tekenen en schilderen in Frankrijk. In de mooie Franse campagne kun je onder leiding van Sietse Goverts lekker schilderen en tekenen. Middels aangeboden technieken en beeldende oplossingen leer je meer je eigen palet toe te eigenen. In het programma is veel ruimte & coaching voor de ontdekkingsreis van jouw creatieve potentieel.

 

Locatie

Miquel Ouest / 82160 Caylus, Tarn & Garonne, Frankrijk

 

Dagindeling

9.00- 13.00 energizers/visualiseren/masterclass/

13.00 verzorgde lunch

15.00 vrij gebruik atelier/faciliteiten

 

Verblijf

Voor cursisten: eenvoudig kamperen op het terrein per dag € 7,- ppd.

Extern kan ook b.v.: www.domaine-audubert.com/

 

Bel gerust voor contact, informatie, reserveren (max 10 deelnemers)

Tel: 0031(0)348 443 862

Of: 0031(0)626 346 432

Of mail Sietse

 

>>>>>>>>Meer info

5-Daagse Aquarelstage met Daniel Hardyns in het Natuurpark van de Morvan

 

Ieder jaar in september begeleiden Fernand Thienpondt en Daniel Hardyns diegenen die willen leren aquarelleren of die willen evolueren in deze boeiende techniek.

 

Fernand Thienpondt en Daniel Hardyns zijn gepassioneerde aquarellisten die hun sporen hebben verdiend in binnen- en buitenland. Fernand Thienpondt is tevens stichter en leraar van de Vlaamse Aquarel- en Tekenschool in Brugge. De stage gaat door in Fachin ( Bourgondië, Nièvre, Le Haut Morvan ) op 10 km van Château-Chinon, hoofdstadje van het natuurpark. Bij goed weer zal er zoveel mogelijk buiten geaquarelleerd worden. De week wordt afgesloten met een tentoonstelling van een selectie van de werken in het feestzaaltje van Fachin. Dhr. Bonnot, burgemeester van Fachin, biedt dan een vriendendrink aan tijdens de vernissage.

 

Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 15. Na inschrijving ontvangt u een lijst van materiaal en een volledige infobrochure.

 

Voor alle inlichtingen : Daniel Hardyns 0032(0)59506543 / 0032(0)476982860 / daniel.hardyns@telenet.be of Fernand Thienpondt 0032(0)50345822 / 0032(0)475919248 / aquathien@hotmail.com

 

Info rond logies vindt men via bureau van toerisme Château-Chinon www.ot-chateauchinon.com of via Daniel en/of Fernand.

Schilderworkshops

 

Onder de naam Creuse Creatief geeft Charlotte van Zwol schilderworkshops voor groepen in Frankrijk (departement La Creuse, regio Limousin). Op een creatieve en plezierige manier wil zij haar ruime ervaring op het gebied van schilderen delen en groepen begeleiden om de deelnemers in staat te stellen hun eigen creativiteit te ontwikkelen en verborgen talenten te ontdekken.

 

De workshops vinden plaats op locatie. Bij mooi weer kan er ook buiten geschilderd worden op de vele mooie en inspirerende locaties in het groene hart van Frankrijk. Tijdens de workshop kan er begeleiding geboden worden op het gebied van kleurgebruik, lijnenspel, het maken van een spannende compositie en het ontdekken van een eigen handschrift.

 

Schilderworkshops kunnen verzorgd worden voor kleine en grotere groepen. De workshops zijn uitermate geschikt om samen met familie, vrienden of collega's in een ontspannen sfeer creatief bezig te zijn.

 

Iedereen kan zelf een doek beschilderen, maar ook kan bijvoorbeeld door een aantal deelnemers gezamenlijk van meerdere doeken 1 groot doek gemaakt worden. Er kan met een thema gewerkt worden, waardoor de schilderijen van de individuele deelnemers goed bij elkaar passen en het eindresultaat gezamenlijk geëxposeerd kan worden, bijvoorbeeld op een bedrijfslocatie. Er zijn vele mogelijkheden.

Alle materialen voor het schilderen (Amsterdam acrylverf, 1 schildersdoek van 50x50 cm per deelnemer, acrylpapier, penselen, paletmessen, paletten, acrylvernis en schildersezels) worden ter beschikking gesteld.

 

De kosten van de workshop zijn afhankelijk van de grootte van de groep. Een workshop van 1 dag bestaat uit 2 dagdelen van 2,5 uur.

Het minimum aantal deelnemers voor deze workshop is 5 personen. Voor een groep van 5 tot 10 personen geldt een prijs van € 55,- per persoon per dag. Voor een groep van 10 tot 15 personen is de prijs € 50,- per persoon per dag. Voor een groep van 15 tot 20 personen bedraagt de prijs € 45,- per persoon per dag.

 

Voor meer informatie en inschrijving:

 

Creuse Creatief/Charlotte van Zwol

1 La Cluzelière

23600 Toulx Ste Croix

0033555658780/0033648433424

mail: charlottevanzwol@gmail.com

FB: Creuse Creatief

www.creusecreatief.fr

Schilderweek met Art en France kunstenaar Erica Nussbaum

 

Artcoutansouze organiseert schilderweken waarin men zijn eigen voorkeuren en stijl verder kan ontwikkelen maar ze zijn ook geschikt voor de beginnende cursist die wil kijken of tekenen/schilderen iets voor hem of haar is.

 

Een schilderweek (zondag tot en met vrijdag) begint op zaterdagavond met een gezellige kennismaking om te zien waar de interesses van alle (max. 8 ) deelnemers liggen. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Men kan buiten tekenen of schilderen; in onze mooie tuin, een dorp of stadje in de buurt of het grote forêt de Colettes maar ook in het goed uitgeruste atelier (hier kan men onder andere abstract vrij schilderen, leren tekenen, technieken leren, portret tekenen en schilderen, de schetsen die buiten zijn gemaakt uitwerken etc. ) Men kan eigen materialen meenemen of deze per dagdeel kopen in het atelier. De week wordt samengesteld aan de hand van de interesses van de deelnemers en de weergesteldheid.

 

De dagindeling is als volgt: s’ochtends van 10.00 uur tot 12.30 uur les, dan lunch (5x inbegrepen in cursusprijs); s’middags les van 14.00 uur tot 16.30 uur, dan tot 18.00 uur werk bespreken of kunstfilms kijken. Koffie,thee,wijn en het hierbij behorende lekkers is bij de prijs inbegrepen. Dinsdagmiddag is vrij.

 

Aan het eind van de week wens ik dat iedereen een geweldige week heeft gehad: veel plezier, veel geleerd, lekker getekend en geschilderd, goed gegeten en dat men graag terug wil komen!

 

Nieuw in het aanbod: De Masterclass Realisme in Aquarel. Daarnaast zijn er workshops Voorbereiding Aquarel, Voorbereiding Buiten schilderen, Inschrijven via het Kunstenhuis. Verder kunt u meedoen aan een cursus Striptekenen o.l.v. striptekenaar/illustrator Wilbert van der Steen en kunt u tevens portret naar levend model bij mij tekenen of schilderen. Nieuw is een bijzondere tekencursus waarbij men oefeningen doet die de rechter hersenhelft stimuleren, waar je creatieve vaardigheden liggen.

 

www.nussbaum.nl

www.artcoutansouze.nl

 

>>>>>>>>Meer info

Ontdek Normandië met penseel. Schildercursus op Chateau Le Nouillon met Guus van Lingen.

 

De schilderlessen, die van eind juni tot eind augustus gehouden worden, zijn gericht op het uitleven van de individuele teken- en schilderwensen. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Iedere cursist zal op zijn niveau individueel begeleid worden, waarbij er geen sprake is van competitie. Tijdens deze schildercursus maken we je vertrouwd met verschillende aspecten, zoals compositie, kleuren en techniek. Ook zullen we zo veel mogelijk ‘en plein air’ werken.

 

Je leert werken met verschillende schets- en tekenmaterialen. Er wordt geschilderd met acrylverf van uitstekende kwaliteit (goed gereedschap is het halve werk). Elke cursist krijgt een ezel en schetsmaterialen, en kwaliteitspenselen (geen goedkope kwastjes van de …) in bruikleen. Alle schildersdoeken, papiersoorten en verf zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

 

’s Ochtends krijg je les van 11.00-13.00 uur. Na de lunch wordt de les vervolgd tot 16.00 uur (loopt meestal uit). Woensdagmorgen is er les en woensdagmiddag kun je, als je dat wilt, de omgeving ontdekken. Blijven schilderen kan natuurlijk ook. Plezier in het creëren en genieten staan in deze creatieve vakantie voorop. De schilderweken raken snel ‘vol’ doordat we een maximum van 11 cursisten per week aanhouden.

 

>>>>>>>>Meer info

Nog meer cursussen bij onze kunstenaars vindt u op de

>>>>>>>> vorige pagina