Cursus Art en France

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Cursussen door de Art en France kunstenaars

Keramiek workshops in de Dordogne bij Atelier La Tour des Bidoux


Bij Art en France kunstenaar Jessie Mooy


Wekelijks vanaf  Zondag tot de volgende Zondag. U geeft mij informatie over welke week u kiest en dan kan ik u informatie geven over of er nog anderen belangstelling hebben voor die week. Alleen kleine groepen van niet meer dan 4 personen en intensieve begeleiding. Ten minste 2 personen per cursus. Neem een vriend mee!


Hier maakt u gebruik van de meest voorkomende technieken in het handwerken en boetseren van klei.


Gevorderden maken hun eigen project in het hand bouwen van een beeld onder begeleiding van de kunstenares. De structuur van de cursus voor beginners is als volgt:

Les 1: Grondbeginselen: boetseren met klei en keramiek, basisvormen, een knijp potje

Les 2: Bouwen met rollen

Les 3: Bouwen met klei platen en het werken met een eenvoudige mal

Les 4: Werken in reliëf

Les 5: Basis versieren en decoreren van eigen werk


De cursussen zijn bedoeld voor mensen die graag onder  de persoonlijke begeleiding van een professionele kunstenares in haar eigen atelier willen leren terwijl je op vacantie bent. Het doel van de cursus als geheel is om te ontwikkelen van een idee van perceptie naar persoonlijke ruimtelijke beelden.  Bij gevorderden ligt de nadruk  op het ontwikkelen van uw eigen concepten en de verdieping  van uw eigen beelden .


>>>>>>>>Meer info


Schildercursus of workshop in de Corrèze, Zuid-west Frankrijk


De schildercursusdoor Art en France kunstenaar Marijke Munne is zowel voor beginners als gevorderden, want ieder werkt op zijn eigen niveau en krijgt individuele begeleiding. Een ieder kan schilderen in zijn eigen ‘stijl’, handschrift. Zoals fijnschilderen of met zichtbare penseelstreken/toetsen naar de natuur, abstraherend, gestileerd of naar het gevoel. Al schilderend leert men kijken naar de vormen van objecten en landschappen, de structuur, de licht-donkercontrasten, het ritme, de ruimte, het perspectief, het kleurgebruik en de compositie.


Verblijfmogelijkheden o.a.: Domaine Leyvinie of Domayne les rues.


>>>>>>>>Meer info

Workshop pottenbakken in Bourgogne bij Art en France kunstenaar Terry Van Hoecke


Deze cursus is  volledig privé, u boekt  een periode enkel voor uzelf of met partner of vrienden, u deelt deze cursus en het verblijf niet met onbekenden.

 

U komt aan op zondagnamiddag, van maandag tot en met vrijdag kan gedraaid of geboetseerd worden en op zaterdag sluiten we deze unieke belevenis af.

In de voormiddag wordt u begeleid, in de namiddag kan u oefenen zonder begeleiding indien gewenst.


accommodatie : - u verblijft in een 175 jaar oud bourgondisch huis met 2 slaapkamers met badkamer, ingerichte keuken en zitkamer.   Elektrische verwarming maar ook een authentieke cuisière op hout in de keuken en houtkachel in het salon.


>>>>>>>>Meer info

Schildercursus door Art en France kunstenaar Nelleke Smit


Schilderen is voor Nelleke: Leren kijken, leren loslaten, je overgeven aan het spel van vormen en kleuren! Ook voor haar cursus hanteert zij dit principe: Eerst kijkt zij samen met u waar uw wensen liggen, vervolgens wordt de cursus hierop af gestemd.


U kiest uw techniek, uw onderwerp, u schildert binnen of buiten, u bent beginner of u zoekt nieuwe inspiratie, u komt alleen of met (niet) schilderende partners. Met haar kennis en enthousiasme begeleidt Nelleke u tijdens deze cursus om het plezier van het schilderen te ontdekken: schilderen is kijken en spelen tegelijk!


Een cursus op maat in al zijn facetten: U komt voor één of meerdere dagen vanuit uw (vakantie) adres, u komt met een door uzelf samengestelde groep, het is allemaal mogelijk.  Heeft  de groep meer dan vier personen dan wijken we uit naar de prachtige locatie "Domaine-le-Cedre". 


Voor deze cursus op maat is goed overleg van te voren belangrijk, schroom niet om uw ideeën en wensen kenbaar te maken. Tip: Een aanrader voor voor niet schilderende partners: www.digitalefotographievakantie.nl


>>>>>>>>Meer info

Schilderen in de Vogezen bij Art en France kunstenaar Mirjam Bijvank


Een creatieve ontdekkingstocht…...laat je meeslepen in een nieuw avontuur…

Schilderen bij Atelier l´Oiseau Libre zal een uitdaging zijn, want Mirjam probeert je anders te laten werken dan je gewend bent.  De ´reis´ begint met een zoektocht naar de kleuren en vormen die bij je passen.  Met dit gegeven zal verder gewerkt worden, waarbij je mogelijk je grenzen zult verleggen.


Als je al een bepaalde manier van werken hebt, maar je blijft "ergens hangen", dan is dit de manier om verder te komen. Heb je geen ervaring met schilderen dan is dit ook een fijne manier om het materiaal te leren kennen.  Om met je "ontdekkingen" te kunnen werken, kan er in de loop van de week thema´s gegeven worden, wat realistisch of abstract weergegeven kan worden.  Het is ook mogelijk intuïtief te schilderen. Na de eerste zoektocht naar kleur en vorm, ga je door met het werk te laten ontstaan vanuit jezelf, zonder duidelijk doel voor ogen, zonder uitgangspunt. Waar je ook voor kiest, het zal een week worden vol verrassingen!


>>>>>>>>Meer info

Beeldhouwen in de Vogezen


Combineer uw vakantie met beeldend bezig zijn en kom naar Atelier l´Oiseau Libre, gevestigd in de voormalige abdij van Droiteval. Kunstenares Mirjam Bijvank geeft daar les in beeldhouwen. Beginnend of gevorderd, u zult bij Mirjam op uw plaats zijn. U gaat naar huis met een zekere bagage, om thuis weer verder aan de slag te kunnen.


Mirjam nodigt je uit de uitdaging aan te gaan. Werken aan een steen, welke je zelf uitkiest. Deze keuze is heel belangrijk. Zijn vorm en kleur moeten je inspireren voordat je begint te hakken, zagen, snijden, schuren en polijsten. Een zoektocht naar het beeld wat in de steen verborgen zit. Iedere dag weer een stukje verder. Vrijdagavond is het dan zo ver. Je zult met trots je creatie kunnen presenteren.


U kunt rekenen op een zeer vakkundige begeleiding en u werkt een week in een, van nature spirituele en kunstzinnige omgeving, wat heel inspirerend werkt.

U logeert in één van de origineel ingerichte gastenkamers, op basis van volpension.


Gezellig samenzijn tijdens een heerlijke maaltijd, met een glaasje wijn, als afsluiter van de dag, dan voelen we ons als god in Frankrijk.


Ook al is uw partner niet creatief hij/zij is van harte welkom.


>>>>>>>>Meer info

Keramiekworkshop volgen bij keramiste Truus van Dalsem


Op landgoed le Pagnon kunt u een keramiekworkshop volgen bij keramiste Truus van Dalsem. Ze heeft een ruime ervaring en werkt met beelden, platen klei en vormen op mallen. Veel aandacht wordt besteedt aan vormgeving en de toepassing van structuren in de klei. Naast het grote atelier, is er een raku stookplaats, waar we uiteraard kunnen rakuen, maar barrelfire behoort ook tot de mogelijkheden. s' Morgens is er les van 9.30 - 13.00 uur, en 's middags kunnen de cursisten zelfstandig verder werken, of gaan genieten van de natuur, wandelen, zwemmen, of een van de vele leuke Franse dorpjes gaan bezoeken.


Alle materialen, zoals klei, glazuren, oxides en engobes zijn aanwezig en bij de cursusprijs inbegrepen. Tevens hebben we een bibliotheek, waarin u inspiratie kunt vinden. Onderkomen naar wens en naar ieders budget: authentiek huis, twee persoons gite, onze vierpersoons caravan of u verblijft zelf op onze kleine camping. Culinair arrangement in naburig restaurant mogelijk. De eerst twee dagen maken we een beeld, of meerdere, dan wordt het werk versneld drooggestookt, en u schrijft een glazuurplan. Vrijdags stoken we dan af: elektrisch, raku of barrelfire, dat is dan gelijk een gezellige afsluiting.


>>>>>>>>Meer info

Mozaieken met Art en France kunstenaar Mirjam Bijvank


Alvorens er begonnen wordt met een mozaiek, zal er eerst aandacht besteed worden aan het ontwerp. Vervolgens worden de kleuren op elkaar afgestemd. Als je enige teken- of schildervaardigheid hebt zal dat goed van pas komen, maar is niet vereist. Gestreefd wordt dat je met hulp van Mirjam, zoveel mogelijk je eigen idee ontplooit, zodat het een origineel en persoonlijke creatie wordt.

Er kan gewerkt worden met tegels, serviesgoed en glas.


Gratis mozaiekcursus

voor mensen die graag mee willen werken aan een mozaïek op de muren van de hal van het voormalige klooster van Droiteval. Ervaring met mozaiek is niet vereist, maar een artistiek inzicht wel gewenst. Er wordt niet gewerkt volgens een vast patroon. Maar je laat je leiden door een aantal basisideeen en wat er al door Mirjam en haar leerlingen is gecreeerd.  De cursus is gratis, je betaalt alleen je verblijf.


>>>>>>>>Meer info

Schilderen op Le Pagnon


Kunstenares Truus van Dalsem, heet u van harte welkom op haar landgoed le Pagnon, voor een workshop tekenen en schilderen. In een authentieke grange bevindt zich haar atelier, waar gewerkt kan worden. Alle materialen zijn ruimschoots voorradig en in de cursusprijs inbegrepen. Truus is een bevoegd docente, met ruim dertig jaar onderwijservaring, heeft veel geduld, kijkt goed naar wat mensen kunnen en geeft gepaste aanwijzingen. Veel cursisten komen dan ook vaak terug. We werken veel met kleur ( onder andere mengtechnieken, glaceren en gemengde technieken). Ruimte werking, diepte, schaduw, ontwerpen, alles kan aan de orde komen en wordt duidelijk uitgelegd. natuurlijk zijn er ook veldezels om heerlijk in de buitenlucht te schilderen. We geven 's morgens les van 9.30 - 13. 00 uur, 's middags werk u zelfstandig verder, of gaat genieten van een heerlijke ontspannen moment in een van de vele karakteristieke dorpjes, zoals Hautefort, Sarlat en noem maar op: alles wat de Dordogne te bieden heeft en toch verblijft u hier in alle rust en ruimte. Onderkomen naar wens en budget: authentiek huis, twee persoons gite, caravan of u verblijft zelf op onze kleine camping. Culinair arrangement in naburig restaurant mogelijk.


>>>>>>>>Meer info

Diverse workshops in Frankrijk bij Art en France kunstenaars Nanda van Alebeek


Tuinbeeld maken van cellenbetonblokken

Het materiaal dat we gebruiken is in iedere bouwmarkt te koop en het is rlatief goedkoop. Mensen die mijn workshop hebben gevolgd kunnen volop zelf aan de slag. het is een materiaal waarmee je op een heerlijk ontspannen manier kunt werken. In de workshop komen aspecten aan bod als gereedschappen, technieken, afwerking en verdere bewerkbaarheid van het materiaal zoals bijvoorbeeld beschilderen.


Werken met textiel

In deze workshop maken we figuurtjes met textiel en ijzerdraad. Hier werken we in combinatie met cellenbeton zodat dit samen een kunstobject vormt.


Maskers maken

De maskers worden gemaakt van verschillende materialen zoals papier maché, textiel, gipsverband. Dit kan een decoratiemasker zijn of een speelmasker. Ze worden daarna beschilderd of bewerkt met andere materialen.


>>>>>>>>Meer info

Leer schilderen in het landschap met Mercedes Choufoer


Buiten schilderen is om het oog te oefenen. Je gaat de wereld anders bekijken. Kijken en dan ook doen zijn twee verschillende acties. Deze bijzondere ervaring leer ik je graag.


Iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 17.30 uur.  Een 12-rittenkaart kost 200,- euro en dat betekent 24% korting op het losse tarief van 22,- euro per middag. 


In overleg worden er “Buitenschilder-dagen” georganiseerd waarbij we de hele dag op een mooie plek het landschap of een oud stadje gaan schilderen of tekenen. Hierbij komen lineair en atmosferisch perspectief onder de aandacht.


Happy Womens Club  – Montolza Prosperity, Les Bordes basses, 46250 Marminiac.  Tel: 0033.565.214192.  montolzabizz@gmail.com


>>>>>>>>Meer info

Leer tekenen en schilderen in een ontspannende sfeer in Breda Zuid met Art en France kunstenaar Blandine!


Professionele begeleiding door ervaren gediplomeerde docente en beeldend kunstenaar in haar woon- atelier.  Voor beginners en gevorderden. Individuele begeleiding. Verschillende technieken: potlood, aquarel, vinorel (schilderen met wijn), gouache, pastel, gemengde technieken, collages. Voor de gevorderden: acryl en olieverf in overleg. Instappen het hele jaar mogelijk. Maak een afspraak voor een gratis proefles. Voor meer informatie bel:06 29 03 67 21 / mail: blandineicp@hotmail.com


Locatie: Struijshof 11 te Breda (Zuid).  Indien mooi weer schilderen we buiten op de terras en bloementuin.


Blandine geeft ook Franse les sinds 8 jaar. Groepsles, individuele lessen, vakantie Frans, zakelijke Frans en voorbereiding voor examen DELF.


>>>>>>>>Meer info

Schilderklasje in het atelier van Jos Verheugen in Parijs


(Ook een "politiek correct" onderkomen voor uw kinderen als u uw handen even vrij wilt hebben tijdens uw bezoek aan de stad).


"Peinture à Quatre Mains".


Jos ontvangt kleine groepen in zijn atelier in het Parijse wijkje Butte aux Cailles. De deelnemers worden opgesplitst in teams van twee personen, die gezamenlijk zullen gaan werken aan verschillende kleine schilderijtjes. De onderlinge interactie tijdens het creatieve proces vormt de grote meerwaarde van deze "peinture à quatre mains", evenals het altijd verrassende tastbare resultaat. De schilderijtjes worden na afloop gesigneerd met de twee voornamen ("petermarleen") en het jaartal ("15") en tussen de teamleden verdeeld als souvenir aan deze dag.


Technieken: Olieverf, Acryl, Aquarel, Inkt, Pochoir, Collage


Jos zorgt voor schildermateriaal, modellen (poppetjes, speelgoedbeesten, postzegels, foto's, etc) en voor een gevarieerde selectie schilderlijstjes. Deze lijstjes bepalen het formaat van het uiteindelijke schilderij, maar geven ook inspiratie door hun kleur en uiterlijk en zorgen voor een verzorgde afwerking van het schilderijtje.


Samenstelling van de groepen:

6-8 kinderen

6-8 volwassenen

3-4 ouders met één van hun kinderen


Duur van het schilderklasje: Van 14h tot 17h, maar iedereen krijgt rustig de tijd -zeg tot 19h- om de schilderijtjes af te maken. Wanneer: Zaterdag en woensdagmiddag. Tijdens schoolvakanties.


Tarief: 35 euro per persoon (materiaal, lijstjes en goûter inbegrepen)

Aanmelding (als groep):


Jos Verheugen

22 rue Barrault 75013 Paris

+33 (0)1 45 89 08 46

+33 (0)6 26 51 47 70

mail jos.verheugen@worldonline.fr

Hout – en lino snede workshops in Frankrijk


In zijn atelier in Frankrijk geeft Peter Wortel al geruime jaren op een ontspannen manier workshops. Hout – en lino snede workshops voor zowel beginners als gevorderden. Hout – en lino snede zijn hoogdruk technieken, waarbij op een plank of een stuk linoleum een afbeelding wordt getekend. Vervolgens worden er met beitels en messen delen weggehaald, waarna de overgebleven vlakken worden ingerold met inkt. Met een ronde schijf of een lepel wordt uw afbeelding op papier gedrukt.

Er wordt geen pers gebruikt, zodat iedereen dit ook thuis kan uitproberen.


In 4 lessen van 2,5 uur per keer wordt U begeleid in het maken van een zwart-wit en een kleuren prent. Er wordt gewerkt in kleine groepen om te zorgen voor individuele aandacht. De kosten van de workshops bedragen 95 euro, inclusief materiaal, koffie en thee. De data zijn in overleg. De lessen kunnen zowel overdag als ‘s avonds worden gegeven. Een groep moet minimaal uit 4 personen bestaan.


Peter Wortel is beeldend kunstenaar. Hij heeft zowel in het binnen- als het buitenland ruime ervaring in het geven van workshops.


>>>>>>>>Meer info

Beleef uw creatieve droom met Art en France kunstenaar Corrie Vollering!


Hallo!  U bent een periode vrij tijdens de winter.....omdat de tuin slaapt, de familie thuis blijft en u geen gasten hoeft te ontvangen die blijven slapen of eten....?  Dan wordt het tijd voor uw creativiteit...!  U heeft al lang een droom om eens te leren boetseren of een lino-gravure te maken of om te  schilderen ….of ….wat u maar wilt...?  Het jaar 2017 is het jaar om uw droom te verwezelijken!


U bent van harte welkom in mijn atelier om uw creatieve droom uit te leven....

Mijn naam is Corrie Vollering en ik maak keramische en houten beelden, schilder en maak linogravures.  Ik ben lid van de internationale kunstenaarsgroep “Morvan Artistique” en wij organiseren jaarlijks exposities.  De deuren van mijn atelier staan elke woensdagmiddag open vanaf 14.30uur tot 17.00uur.  U wordt verwelkomd met thee en koek.  De eerste woensdagmiddag zal 11 januari 2017 plaatsvinden.  In Villars, 58110 Saint Péreuse.


Inschrijven:

Wanneer u geïnteresseerd bent kunt u mij bellen of mailen met al uw vragen.  U dient zich op te geven voor januari 2017 via 03-86.84.40.96. of 07-80.33.33.79.  Of per mail: c.vollering@orange.fr Men betaalt 15€ per middag, materiaal inclusief ( behalve wat duurder materiaal waar een kleine bijdrage voor wordt gevraagd).  De cursus eindigt eind april......wanneer uw tuin weer ontwaakt....  U bent van harte welkom!

Schilderen met Marina Kulik


Marina geeft model- en portrettekenen, en aquarelklassen op maandagmorgen en dinsdagmiddag in Atelier Le Hangar in Chateauneuf de Grasse.


Haar modellen varieren van mooie, veelgevraagde modellen zoals Mélisandre, tot interessante karakters als de beroemde schrijver van verhalen over de Cote d’Azur Chris France


Ook aangeboden worden motivatie- en teambuilding schilderprojekten voor bedrijven en op maat gemaakte privélessen.


Marina Kulik werkt in Nederland en Zuid-Frankrijk. Ze verdeelt haar tijd tussen autonoom schilderen en 3D projecten, design en lesgeven (in aquarel en modeltekenen) in Centre des Arts le Hangar in Chateauneuf.


>>>>>>>>Meer info

Nog meer cursussen bij onze kunstenaars vindt u op de

>>>>>>>> volgende pagina


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •