Beeldhouwen

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Beeldhouwen

Beeldhouwen in de Vogezen


Combineer uw vakantie met beeldend bezig zijn en kom naar Atelier l´Oiseau Libre, gevestigd in de voormalige abdij van Droiteval. Kunstenares Mirjam Bijvank geeft daar les in beeldhouwen. Beginnend of gevorderd, u zult bij Mirjam op uw plaats zijn. U gaat naar huis met een zekere bagage, om thuis weer verder aan de slag te kunnen.


Mirjam nodigt je uit de uitdaging aan te gaan. Werken aan een steen, welke je zelf uitkiest. Deze keuze is heel belangrijk. Zijn vorm en kleur moeten je inspireren voordat je begint te hakken, zagen, snijden, schuren en polijsten. Een zoektocht naar het beeld wat in de steen verborgen zit. Iedere dag weer een stukje verder. Vrijdagavond is het dan zo ver. Je zult met trots je creatie kunnen presenteren.


U kunt rekenen op een zeer vakkundige begeleiding en u werkt een week in een, van nature spirituele en kunstzinnige omgeving, wat heel inspirerend werkt.

U logeert in één van de origineel ingerichte gastenkamers, op basis van volpension.


Gezellig samenzijn tijdens een heerlijke maaltijd, met een glaasje wijn, als afsluiter van de dag, dan voelen we ons als god in Frankrijk.


Ook al is uw partner niet creatief hij/zij is van harte welkom.


>>>>>>>>Meer info

Beeldhouwen op Rastaillou


Te midden van 5 ha. landschapstuin, omzoomd door bossen, bevindt zich "Rastaillou": een oude boerderij, waar gastvrijheid, serene rust, een nog werkelijke natuur, en een geweldige omgeving u een (h)eerlijke vakantie of workshop garanderen!


De workshop Beeldhouwen staat onder leiding van Michiel Linders (1951).


Elke deelnemer is tijdens de workshops individueel bezig met het vormgeven van de eigen steen. De vorm van de ruwe steen kan daarbij dienen al uitgangspunt, maar de deelnemer kan ook vanuit een eigen ontwerp aan de slag gaan.

Er wordt veel aandacht besteed aan de techniek van het werken in steen, het hakken, het raspen, het vijlen, het schuren en het polijsten.


Mede dankzij een beperkt aantal deelnemers/cursisten (minimaal 6, maximaal 8) krijgt iedereen persoonlijke begeleiding.

Omdat met zachte steensoorten zoals speksteen, albast en serpentijn wordt gewerkt, is ervaring in beeldhouwen niet vereist.

Aan het eind van de workshopweek gaat iedere deelnemer met zijn of haar beeld naar huis.


>>>>>>>>Meer info

Beeldhouwen onder de platanen in Bram, Zuid Frankrijk

 

In de tuin van de voormalige watermolen van Bram (Zuid Frankrijk, Languedoc-Roussillon) wordt van zondag 21 augustus t/m vrijdag 26 augustus 2016 voor het vierde achtereenvolgende  jaar een workshop beeldhouwen georganiseerd.

De workshop staat onder leiding van beeldhouwer Jan Bakermans (www.atelier-jan-bakermans.com). Deelname staat open voor volwassen beginnende en gevorderde beeldhouwers, die hun vakantie of hun verblijf in Zuid Frankrijk willen combineren met het beoefenen van een boeiende artistieke hobby.

Het programma vangt aan op zondagochtend 21 augustus en wordt op vrijdagmiddag 26 augustus met een gezellige expositie in de galerie van de watermolen afgesloten.


De deelnemers werken in de schaduwrijke tuin aan hun stenen beeld, in een informele en ontspannen sfeer, van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. Er wordt gewerkt in halfzachte steensoorten, Semi Rijo / Sireuil of Grès de Juneda. Voor de gevorderde beeldhouwers is ook marmer en arduin aanwezig. Beeldend kunstenaar Jan Bakermans geeft deskundige begeleiding. Na de lunch wordt er verder aan het beeld gewerkt. Maar het is ook mogelijk om verkoeling te zoeken in het zwembad of om de luisterrijke omgeving te verkennen.


De deelnamekosten voor de workshop bedragen € 400,-  per persoon. Dit is inclusief begeleiding, lunch, de steen en het gebruik van vakgereedschap. De oude watermolen biedt logies en ontbijt voor deelnemers aan de workshop.  Er zijn meerdere kamers beschikbaar. Meer informatie www.lemoulinbram.com


Voor inschrijving, reservering of nadere informatie email naar Adrien Vos,

bram.lemoulin@orange.fr     


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •