Cor Zeeger de Jong

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Cor Zeeger de Jong

 

Cor volgde de Vrije Academie in Den Haag en heeft zich gespecialiseerd in schilderen en lithografie. Hij werkt het liefst met acryl in de kleuren blauw, rood,geel,bruin, zwart, en wit. Recentelijk heeft echter het schilderen de overhand gekregen en daarnaast gebruikt Cor de laatste tijd zijn schilderwerk ook in de video animaties die hij maakt. Deze zijn te zien op www.youtube.nl/tokiohotelkim


Cor is al heel lang bezig in de kunst, en is na al die jaren tot een manier van werken gekomen die het beste bij hem past. Het werkstuk "ontstaat" terwijl hij er aan bezig is, het is gewoon een kwestie van beginnen. En hoewel er vaak wel een oorspronkelijk idee was, blijkt dat tijdens het werken er totaal andere resultaten te onstaan.


Zo blijft het werken voor Cor een avontuur waarvan de afloop nooit zeker is en dat het risico inhoudt dat een werk mislukt. Maar hij houdt van dit werkproces, het kijken, veranderen, toevoegen of juist weglaten. Hij gebruikt daarvoor vele technieken, schilderen, schuren, plakken, snijden, drukken en nog veel meer. Net zolang totdat die stem van binnen zegt; nu is het af. Cor werkt graag in thema's, van abstract tot de grens van het realisme.


Cor vindt zijn inspiratie in de natuur, alles wat om hem heen gebeurt, maar vooral in muziek. Ook Frankrijk en Duitsland zijn blijvend inspiratiebronnen. Hij is lid van het kunstenaarskollektief RAR in Spijkenisse.Bekijk het fotoboek van Cor. Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Cor werkt in opdracht.  U kunt een bericht voor Cor achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn  eigen site.


Het atelier van Cor kan op afspraak worden bezocht: Aalwater 17, 2993 DD Barendrecht.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •