Corrie Vollering

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Corrie Vollering

 

Corrie Vollering woont en werkt in de Franse Nièvre.  Ze is zeer veelzijdig.  Ze schildert, tekent, maakt sculpturen in hout en keramiek. Daartoe volgde zij verschillende opleidingen en cursussen o.a. aan de vrije Academie in Rotterdam, bij het Centrum voor de Media, bij Blanche Art produkties en in Frankrijk bij haar collega Max Timmerman.  Corrie is net als Max en een aantal andere Art en France kunstenaars lid van het kollektief "Morvan Artistique.  Corrie volgde tevens een opleiding creatieve therapie en expressieve psychotherapie.  Dit gaf haar de gelegenheid met veel verschillende materialen kennis te maken.


Het liefst werkt ze met hout en acrylverf.  De verf gebruikt ze zowel voor haar beelden als voor haar schilderijen.  Daarnaast fotografeert ze veel, snijdt en drukt lino af, maakt collages en schildert en tekent in gemengde technieken.  Heldere en sterke kleuren zijn haar kenmerk.  Vaak zijn de primaire kleuren haar  uitganspunt.

 

Corrie's grote inspiratiebron is het boerenleven uit haar jeugd.  Ze werd op een boerderij geboren en in haar 8ste levensjaar moest haar familie verhuizen wegens de stadsuitbreiding, de Vlaardingse polder, onder Rotterdam.  Als kind al had zij veel fantasie en was veel tussen de dieren te vinden.  Ze komt uit een groot gezin(8 kinderen) en creeerde haar eigen wereldje.  Die verhuizing heeft veel indruk op haar gemaakt als 8-jarig meisje.  Dieren zijn haar passie en dan vooral de huis- en boerderijdieren.  Alles wat om haar heen leeft, groot en klein.  Ook nu geniet Corrie  van de Charolaiskoeien die over de heg haar tuin inkijken of van de kolibrievlinder die zij tracht te fotograferen. al hangend in de lucht.


Corrie stroomt over van ideëen sinds zij in Frankrijk woont.  In Nederland had ze twee banen, werkte als groepstherapeut en creatief therapeut beeldend. Hierdoor was haar hoofd meer bezig met haar werk waardoor ze minder tijd had en het langer duurde voor ze creatief bezig kon zijn.  Dat was de reden dat zij in Nederland altijd wel een creatieve cursus volgde ter ontspanning.  De inspiratiebronnen zijn nog steeds dezelfde, in Nederland woonde ze ook midden in de natuur op een oud boerderijtje, en had ze zelf veel dieren.  De natuur heeft een rustgevende werking op Corrie en het maakt haar gelukkig.  Ze geniet van de stilte en de dierengeluiden. Deze rust brengt haar op ideëen, bepaalt haar kleurkeuzes, composities en vormgebruik.


Bekijk het fotoboek van Corrie. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Corrie werkt niet in opdracht.  U kunt een bericht voor Corrie achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Het atelier van Corrie is op afspraak te bezoeken: Villars, 58110 Saint Péreuse, Tel: 03-86.84.40.96.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •