Cor Heilig

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Cor Heilig

 

Cor Heilig begon na de HBS op zijn achtiende bij uitgeverij De Spaarnestad in Haarlem.  Daar kon hij beginnen als leerling lay-outman.  Na een jaar of twee is hij gaan werken bij diverse reclameburo's,  eerst als werktekenaar en later als art-director bij onder meer KVH, Young and Rubicam en MacCann Erickson.  Vanaf 1973 tot 2000 is Cor als free-lancer werkzaam geweest in diezelfde discipline. Vanaf 2000 werkt hij als kunstschilder.


In 1968 begon Cor aan de opleiding illustratie aan de Kunstnijverheidschool in Amsterdam, de tegenwoordige Rietveld Academie.   Na enkele jaren is hij daarmee gestopt omdat hij niet het idee had daar nog iets bij te kunnen leren, eigenwijs en wispelturig als hij was. Vervolgens heeft hij jarenlang gehospiteerd (modeltekenen) op de avondopleiding van de Normaalschool in Amsterdam, de opleiding voor tekenleraren, waar hij les kreeg van o.a. Cor Dik die veel invloed op hem heeft gehad en waarmee hij indertijd ook bevriend is geraakt.


Gedurende zijn reclametijd is Cor altijd blijven schilderen, zij het door tijdgebrek maar af en toe. Het vele tekenen naar het leven en naar de natuur dat hij in die begintijd deed verwaterde doordat het werk in de reclame hem volledig opslokte.    Halverwege de jaren tachtig heeft Cor gedurende een maand of drie een dag per week modelgetekend op de Vrije Academie in Den Haag.   Dat was fijn maar niet vol te houden met zijn  werk. Modeltekenen heeft hij altijd, maar bij vlagen, gedaan bij modeltekenclubs o.a. in Haarlem, Beverwijk en Alkmaar.


In 2002 verkaste Cor met zijn vrouw naar Frankrijk.  Daar hebben zij een voormalig cafe-restaurant gekocht en in twee jaar tijd samen verbouwd tot een gerieflijke woning waar ze tot grote tevredenheid wonen.  En hier vond Cor ook weer de tijd zich te wijden aan zijn grote passie, de schilderkunst.  Hij werkt het liefst in de kleuren ultramarijn, gele oker, gebrande omber, sapgroen, cadmium rood, en sporadisch cadmium geel.   Iemand zei over zijn werk: Ik kan de Franse sfeer gewoon ruiken.  Zijn inspiratie vind Cor in de mens, maar ook in dieren en landschappen.


 Bekijk het fotoboek van Cor. Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Cor werkt in opdracht.  U kunt een bericht voor Cor achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan zijn  eigen site.


U bent op afspraak van harte welkom in het atelier van Cor: Le Bourg, 36150 Reboursin, Frankrijk. Tel: 0033(0)254498502.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •