Charlotte van Zwol

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Charlotte van Zwol


Charlotte van Zwol werd in 1951 in Den Haag geboren.  Na de middelbare school ging zij studeren en werd juriste. In haar arbeidzame leven werkte zij als advocate en docente recht.  Schilderen was voor haar altijd een creatieve uitlaatklep. Door het volgen van vele schildercursussen ontwikkelde zij haar artistieke vaardigheden en een eigen stijl van schilderen. In 2009 stopte zij met werken en verhuisde  met haar echtgenoot naar het prachtige groene departement La Creuse in de region Limousin.


Door de rust en ruimte en geïnspireerd door de overweldigende natuur kreeg het schilderen nieuwe impulsen en begon zij ook te schrijven.  Columns, verhalen en gedichten over zich zelf, de mensen om haar heen en het leven in de Creuse. Twee boekjes, het eerste met gedichten (Over de liefde en meer) en een tweede boekje met verhalen ( Een snufje Creuse) werden uitgegeven bij bol.com.


Ook het  schilderen kreeg een nieuwe impuls door het wonen in Frankrijk.  Het leven op het Franse platteland en het landschap van de Creuse met zijn ontelbare kleuren groen zijn haar inspiratiebronnen. Tijdens haar dagelijkse wandeling fotografeert zij alles wat haar boeit. De heuvels, het uitzicht op Toulx Ste Croix, de koeien, de bomen, bloemen en varens. Later geven de foto's haar ideeën voor schilderijen.


Charlotte schildert  het liefst met olieverf, maar werkt ook met acrylverf en pastelkrijt,  zowel figuratief als abstract. De laatste tijd is er de behoefte om groter en abstracter te gaan werken.  Begin 2015 heeft zij zich als zelfstandig ondernemer ingeschreven en organiseert zij onder de naam Creuse Creatief  workshops schilderen en creatief schrijven.  Anderen enthousiast maken voor wat zij zelf graag doet, ziet zij als een nieuwe uitdaging.


Bekijk het fotoboek van Charlotte.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Charlotte werkt ook in opdracht.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site. 


Het atelier van Charlotte is op afspraak geopend:  1 la Cluzelière, 23600 Toulx Sainte Croix.  Tel: 0(033) 555 658780/ 0(033)6 48 43 34 24.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •