Carry van Delft

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Carry van Delft

 

Carry van Delft woont en werkt in Vlaardingen en in de Franse Creuse. Vanuit inspiratie uit de natuur schildert zij taferelen en landschappen waarin zij de relatie tussen werkelijkheid en afbeelding aftast. Zij creëert verbeeldingen die de kijker leidt naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer.


Binnen haar landschappen gaat zij op expressionistische wijze nader in op het continue veranderende beeld van de natuur, met daarin het spel tussen licht, lucht en horizon. Hiervoor gebruikt zij vaak dunne verflagen waarbij zij slechts de contourscherpte van de voorstelling toont. Het beeld krijgt hierdoor zijn eigen betekenis.


Haar composities Natuur Abstracten (bloemen en struiken) in tegenstelling soms kleurrijk en energiek, laten realiteit en herinnering in gelijke mate versmelten. Details van de werkelijkheid worden vaak op een abstracte manier naar voren gehaald  waardoor de kijker wordt ingezoomd op het onderwerp.

Werk van Carry van Delft is op veel plekken in Nederland en Europa tentoongesteld: in galeries, kunstruimten en op bekende internationale kunstbeurzen.


Visie


“Mijn schilderijen moeten worden beschouwd als observaties en herinneringen aan de natuur. Ze tonen de uitbundigheid maar ook de stille kracht en mysterieuze sfeer. Mijn werk is bedoeld om de kijker een kans te geven om te dwalen door momenten van de tijd en plekken die al eerder zijn bezocht. Ik geloof dat het vermogen om verder te kijken dan wat men ziet belangrijk is om te onderzoeken. Een bepaalde sfeer of indruk  is voor mij een steeds veranderende, nooit eindigende ervaring om op doek te zetten.”
Bekijk de landschappen van Carry.  En haar florale schilderijen.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Carry werkt niet in opdracht.  U kunt een bericht voor Carry achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.


De ateliers van Carry zijn uitsluitend op afspraak te bezoeken.  Frankrijk: Les Curades, 23600 Nouzerines en Nederland: Karel de Grotelaan 165, 3132 JT Vlaardingen.  Tel: +31 10 8428420.

 


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •