Blandine

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Blandine

 

Blandine werd geboren in het Noord-Franse Lille.  Ze bezit zowel de Nederlandse als de Franse nationaliteit.  Sinds 1996 woont en werkt zij in Nederland, in het Brabantse Chaam.


Ze is fotografe, kunstschilder en ze geeft les.  Als fotografe is ze gespecialiseerd in de kinderfotografie.  Als kunstschilder heeft ze een bijzonder nieuwe techniek ontwikkeld; schilderen met wijn, vinorel.  Door de roze, aubergine en diep paarse tinten van de wijnen ontstaan aparte, mythische of mysterieuze sferen. Hoewel de kleur van de “vinorel” in de loop van de jaren verandert, blijft het contrast wel intact. Vinorel is dus een levend kunstwerk dat met de tijd rijpt.  Blandine schildert direct op aquarelpapier en ook op doek.  Haar werk is zeer divers van karakter. Zelf zegt ze: "Tussen realiteit en droom".


Haar opleiding genoot Blandine aan de universiteit van Lille en de Kunstacademie van Roubaix.  Daarna werkte zij 10 jaar als ontwerpster, trendanalyste, styliste en trend-ontwikkelaar voor verschillende Europese textiel- en behangproducenten.  In 2006 studeerde ze cum laude af aan de Kunstacademie Fontys in Tilburg als docente beeldende kunst en vormgeveing.  Zij gaf o.a. les op de afdeling fotografie van de de Kunstacademie St.Joost in Breda, aan de kunstopleiding Sint Lucas in Boxtel en op de Horeca opleiding de Rooi Pannen in het vak styling.Haar inspiratie komt uit het leven zelf.  Er is de invloed van haar omgeving.  Ze combineert haar Franse achtergrond met har Nederlandse lifestyle.  Haar vinorellen maakt ze met Franse èn Nederlandse wijn.  Hiervoor werkt Blandine samen met een wijngaard in de buurt van haar woonplaats Chaam.  Ook heeft ze contact met een Franse kunstschilder die ook met wijn schildert.Bekijk het fotoboek van Blandine. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Blandine werkt in opdracht.  U kunt een bericht voor Blandine achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Het atelier van Blandine is niet voor publiek geopend.  Voor meer informatie info@art-en-france.nl


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •