Betty Rombout

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Betty Rombout


In Bretagne in het departement Morbihan heeft de in Breda geboren Betty Rombout haar stek gevonden.  In 2011 verhuisde ze met haar man, hond en twee katten naar het Franse Mauron.  Daar werkt ze en schildert ze.  Dat schilderen leerde ze van haar vader en grootvader.  Het wonen in Bretagne inspireerde Betty om weer te gaan schilderen. Ze schilderde als kind al maar sinds haar 15e deed ze er eigenlijk niets meer mee. Totdat zij 3 jaar geleden weer begon. In Frankrijk kwam de inspiratie weer.  De rustige omgeving, Betty en haar man wonen op het platteland, geeft haar letterlijk de ruimte en de rust om te schilderen.


Hoewel zij wel cursussen en lessen volgde, onder andere bij Isabal Barradon in Cap Frehel in Bretagne, is Betty grotendeels autodidact.  Ze werkt voornamelijk in acryl, vaak als basis om vervolgens een schilderij met een laag olieverf af te werken.  In haar werk gebruikt zij ook vaak materialen die ze her en der tegenkomt; van spullen in de bouwmarkt tot aan schelpen op het strand.


Haar schilderijen kenmerken zich door het gebruik van felle kleuren. Veel helder blauw, rood, geel. En naast haar eigen fantasie vindt zij Picasso, Miro en Matisse inspirerend.  Haar werken hebben weinig te maken met haar omgeving.  Maar soms gebruikt zij onderwerpen uit haar omgeving en verwerkt ze in haar schilderijen. Zo heeft zij een serie 'bomen' gemaakt.  Typisch Bretonse bomen. Helaas worden de takken van de eiken in Bretagne in het voorjaar compleet afgehakt voor brandhout. Overal in het landschap zie je dan lange lelijke bonenstaken staan. Deze 'bonestaken' komen terug in drie van haar werken.


Naast haar werk als kunstenaar werkt Betty enkele dagen per week aan huis als journalist voor Nederlandse en Engelse vakbladen en PR bedrijven. Omdat zij aan huis werkt, is het atelier eigenlijk altijd open.  Dus als u in de buurt bent.....


Betty Rombout werd in 1962 geboren in Breda. Ze studeerde aan de Sociale Academie in Eindhoven en begon haar carriere als groepsleidster bij mensen met een verstandelijke beperking. Vervolgens werkte zij als directiesecretaresse, public relations medewerker, marketing assistent, rayonmanger voor de beauty branche en project manager congressen.


Omdat een van haar passies schrijven is, richtte zij in 2004 haar tekstbureau op: www.b-write.nl.  Sinds deze tijd schrijft Betty voor diverse media in met name de gezondheidszorg en de bouwsector.


Bekijk het fotoboek van Betty.  Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Betty werkt ook in opdracht.  Zij ontwerpt met name CD-covers.  U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoekje aan haar eigen website.


Het atelier van Betty is geopend voor bezoek: 8 Les Fumards, 56430 Mauron.  Tel: 0033-(0)679787247.Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •