Bernardina Bosse

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Bernardina Bosse

Bernardina Bosse woont en werkt sinds 2002 in de Franse Bourgogne, in Couloutre, in het departement de Nièvre. Ze beschikt daar over een ruim en koel atelier en een heerlijke tuin. Ze is beeldhouwer maar maakt ook aquarellen en ze werkt het liefst met albast en kalksteen. Zij was voorheen in Nederland werkzaam in het Hoger Beeldend Onderwijs.

 

Inspiratie vindt Bernardina in de middeleeuwen, de renaissance en de Grieks-Romeinse oudheid. In de Bourgogne zijn genoeg sporen te vinden die haar werk beinvloeden; oude verhalen, Vezelay, de alom aanwezige kerken en prachtige beelden.

 

Bernardina volgde haar opleiding aan de Ateliers '63 en heeft haar NS akte. Zij is lid van "Le Groupe", een samenwerkingsverband van kunstenaars in Nevers. Daarnaast is zij ingeschreven bij "Keunstwerk Friesland" en "Uytlandse kunstenaars."

 

 

Bekijk het fotoboek van Bernardina. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Bernardina werkt eventueel in opdracht. U kunt een bericht voor Bernardina achterlaten in ons Gastenboek.

 

Het atelier van Bernardina is op afspraak te bezoeken: Seigen de Pilles-58220 Couloutre

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2017 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •