Barbara van der Ende

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Barbara van der Ende

 

La Manche, Basse-Normandie.  Daar woont en werkt Barbara van der Ende.  Ze woont er sinds begin 2013 en vond er de rust en de ruimte en vooral de verrassing die zij nodig heeft voor haar werk.  Ze ontdekt er en verwondert zich.  En zo schildert ze ook.  Ze zet de kleuren op het doek en dan openbaart zich iets dat ze niet te voren heeft kunnen bedenken.  Ze accentueert alleen.  Ieder schilderij is een verrassing.


Het regent eigenlijk te vaak in de Basse-Normandie.  Maar daardoor is alles prachtig groen.  Ze kwam als kind al in dit gebied en de omgeving blijft haar betoveren.  De heuvels, de bomen.  Het lijkt of alles een verhaal te vertellen heeft.  Het is hier puur, je vindt er geen opsmuk.  De tractor heeft hier voorrang.


Barbara begon een jaar of 6 geleden weer met schilderen en fotograferen.  Wat zij voorheen als een hobby zag werd nu bijna een levensopdracht.  Ze ruilde de aquarel in voor acryl, er kwamen gedichten bij, er onstonden combinaties.  Zo verschenen er teksten in haar schilderijen en op haar foto's.  Haar gedichten worden ook in het Frans vertaald.  Haar kunst evolueert, blijft in beweging.  In haar atelier is ze gelukkig en ze brengt er steeds meer tijd door.


De omgeving leent zich voor lange wandelingen, bijvoorbeeld over de stranden.  Daar voel je wat het leven betekent.  Daar komen de ideeën en ontstaan de gedichten.  Je voelt hier de geschiedenis,  je ziet er veel kastelen en kloosters.  De Bretonse kust is vlakbij.  Het geeft een dankbaar gevoel hier te mogen wonen.Bekijk het fotoboek van Barbara. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Barbara werkt eventueel in opdracht.  U kunt een bericht voor Barbara achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.


Het atelier van Barbara is op afspraak geopend.  3 La Prevostais 50730 St Brice de Landelles.  Tel: 02-33.49.34.98.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •