Arlette Renaudin

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Arlette Renaudin

 

Arlette Renaudin werd in 1935 in Auxerre in de Franse Yonne geboren. Tot 1995 gaf zij jarenlang wiskundeles op school. In de voetsporen van haar vader begint zij te schilderen, in olieverf. Eerst figuratief maar later onderzoekt zij de mogelijkheden van de semi-abstracte composities, harmonieen in vormen en kleuren. In 1997, nadat zij een opleiding modelage volgde aan de Academie der Schone Kunsten van Dijon, voegt Arlette een derde dimensie toe aan haar werk en begint met beeldhouwen, vooral vrouwelijke naakten. Zij créeert de figuren die aan haar verbeelding ontspringen en brengt ze tot leven. Haar werk is een hommage aan de vrouw.

Techniek

Arlette bewerkt de klei et laat de vrouw vaak in zo natuurlijk mogelijke houdingen zien. Zij observeert en laat zich inspireren door tekeningen van naakten en ook werkt ze naar levend model. Zij houdt er van om onder haar handen de figueren van haar verbeelding te laten onstaan die, langzaam, in hun verstildheid tot leven komen en karakter krijgen.

Na het vormgeven van haar onderwerpen in klei worden ze in brons gegoten en vervolgens gepatineerd. Ieder werk is genummerd en van een handtekening van de kunstenaar en stempel van de bronsgieter voorzien.

Citaat

De beeldhouwer créeert onverdroten, stap voor stap, zeker van zijn hand en zijn werkzame volgzaamheid, in dienst van zijn interne visie die de realiteit verbuigt totdat deze overtuigend de zijne is.

Maurice Genevoix

 

Bekijk het fotoboek van Arlette. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Arlette werkt ook in opdracht. U kunt een bericht voor haar achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoek aan haar eigen site.

 

Het atelier van Arlette is op afspraak geopend: 23 B rue de la libération, 21240 Talant Tel: 03 80 56 88 97

arlette.renaudin@orange.fr

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2017 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •