Arie Koning

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Arie Koning

 

Arie Koning, autodidact,  heeft zich verschillende schildertechnieken eigen gemaakt. Deze technieken komen samen in zijn huidige schilderijen. Dit resulteert in prachtig driedimensionaal geschilderde bloemmotieven. De kleuren hiervan lopen vloeiend, in een mooi ritme in elkaar over, en zoals Arie het zelf benoemt, ‘penseelstreekloos’. Ook het licht, de diepte en de vreugde zijn kenmerkend voor zijn werk.  Hij schildert met olieverf op linnen.


Na jaren van het perfectioneren van zijn huidige geheel eigen stijl, is er steeds meer ruimte ontstaan om datgene vast te leggen wat hij als het ware met innerlijke ogen ziet. De bloem is steeds het uitgangspunt als hij schildert. Het is echter zijn passie om datgene vast te leggen wat hij ziet àchter de vormen, in combinatie dus met een perfect uitgevoerde techniek.   Hij doet dat het liefst in zijn favoriete kleurenschema's; rood en geel.


“Ik laat alles ontstaan, maar kan steeds beslissen om links- of rechtsaf te gaan. En zó wil ik het ook! Ik hoef mij niet te houden aan de exacte vormen van bij voorbeeld een roos of tulp. Dat past niet bij me, voelt niet vrij, maar ik schilder wèl de energie die ik achter de vormen zie...”


Ik ben nu in staat om helemaal vanuit mijn binnenste te schilderen; alles kan eruit komen…”


En zó schildert hij de essentie; de kern, de ziel van de bloem!


Arie nodigt u uit om de vreugde en de energie te ervaren, welke liggen opgesloten in zijn kleurrijke schilderijen.Bekijk het fotoboek van Arie. Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Arie werkt in opdracht.


U kunt een bericht voor Arie achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoekje aan zijn eigen site.


Het atelier van Arie is op afspraak geopend: Luttik Oudorp 79 in Alkmaar, tel: 06-10770671


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •