Annette van Casteren

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Annette van Casteren

Annette van Casteren woont en werkt in de Haute Saone. Voorheen werkte zij als zelfstandig grafisch ontwerper in Doesburg en had als opdrachtgevers o.a. een aantal ministeries evenals provincies en gemeenten. Daarnaast behoorden uitgevers, culturele instellingen, en een groot aantal bedrijven tot haar vaste klanten. Sinds 2006 is Annette gevestigd in Frankrijk als fotografe, waarbij de landschapsfotografie haar specialiteit is. Annette probeert hierbij vooral de 'leegte' vast te leggen. Zij geeft sinds 2006 plaatselijke en regionale ansichtkaarten uit en daarnaast verzorgt zij cursussen en workshops digitale fotografie.

 

Ook is Annette nog steeds actief als grafisch vormgever. Al op jonge leeftijd ontwikkelde Annette een passie voor fotografie. Eigenlijk begon dat op het magische moment dat zij als klein meisje in de doka van haar vader voor het eerst een foto zag opkomen in de ontwikkelaar. Die magie is nooit meer verdwenen. Ook niet met de intrede van de pixel. Misschien dat de heimwee naar de chemisch geurende doka de honger naar beelden juist voedde. Tijdens de opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem heeft Annette dan ook lang getwijfeld tussen de studierichtingen; met fotografie in het bloed is zij uiteindelijk afgestudeerd als grafisch ontwerper. Als men Annette vraagt wat haar inspireert is het antwoord; "het landschap en ruimte", beiden in overvloed aanwezig in de Haute Saone. En wordt Annette anders geïnspireerd in Frankrijk dan in Nederland? Ja, de beelden - en dus de inspiratie liggen hier voor het opscheppen, bij wijze van spreken! Haar omgeving is van grote invloed op haar werk.

 

 

Bekijk het fotoboek van Annette. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl

 

Annette werkt in opdracht.

 

U kunt een bericht voor Annette achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoekje aan haar eigen site.

 

Het atelier van Annette is op afspraak te bezoeken: 8, rue de la Petite Voie, 70500 Bougey, France. Tel: +33 (0)6 70 69 85 47.

 

 

Terug naar menu

 

Art-en-France © 2017 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •