Annelise Kessener

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Annelise Kessener

 

Dichtbij Aix en Provence werkt Annelise Kessener  in haar atelier.  Het leven en de  natuur  in al haar verschijningen als inspiratiebron.   Haar werk lijkt één grote zwerftocht langs technieken en de vele facetten van de beeldende kunst, om uiteindelijk te belanden bij haar favoriete materialen, klei, brons, hout, met daaromheen: keramiek, batik, aquarel, juwelen, schilderen.

 

Zij studeerde aan de Academie voor de schone Kunsten in Maastricht en de kunstacademie in Den Bosch.  Daarnaast heeft zij haar onderwijsbevoegdheid en leerde zij veel van keramist en sculpteur Harry Stump, en van schilder Harry Koolen.  ook volgde zij cursussen batik en zijde schilderen in Parijs en Keulen.  Studiereizen maakte Annelise ook.  Naar Sri Lanka, Thailand, Indonesie, Maleisie en Australie.  Het liefst werkt zij met klei, brons en hout.


Veelzijdig , intrigerend, ook wat verwarrend.  Hoe komt een kunstenares erbij zoveel technieken vaardig te zijn, en te gebruiken , en zich ook nog te kunnen specialiseren?  "Dat weet ik eigenlijk niet, maar die veelzijdigheid was nodig omdat ik docente was aan de vrije academie en er iedere keer nieuw aanbod moest zijn!"


Opvallend in haar werk is de harmonie , ingetogenheid en warmte, vrouw in verwachting , moeder met kind , een handje en een portret van een baby maar ook het portret van een oude man ,een tienermeisje en een voor pampus liggende hond in brons, een zo hard materiaal, dat zo veel kracht maar ook tederheid uitstraalt!  Een lange ranke stoere stoel , een degelijk stukje smeedwerk! Niet om op te zitten , haast te arrogant om stoel te zijn ,de bronzen kop van de "denker" erop lijkt nog net gedoogd!


Naast de 12de eeuwse Abdij van Silvacane is haar atelier.  De deur staat open en drie zwerfhonden vormen een enthousiast welkomstcomité!Bekijk het fotoboek van Annelise. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Annelise werkt niet in opdracht.  U kunt een bericht voor Annelise achterlaten in ons Gastenboek.


Het atelier van Annelise is op afspraak geopend.  Atelier Lisanne, La Durance, Avenue de Silvacane, La Roque d'Anthéron. Tel: 0442504525


 


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •