Anke de Vries

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Anke de Vries

 

Het grootste deel van haar jeugd woonde Anke de Vries op de Veluwe. Na haar diploma op de middelbare school in Ede gehaald te hebben, ging ze reizen. Ze kwam onder andere in Griekenland en Frankrijk. In 1957 trouwde ze met de Fransman Laurent Félix-Faure en woonde met hem jaren in verschillende landen. Na onder andere in Pakistan gewoond te hebben kwamen ze in 1963 in Den Haag wonen. Sinds 2002 woont en werkt Anke de Vries in Frankrijk.  Haar man had door dat ze goed kon schrijven, waarna ze op zijn aandringen een snelcursus creatief schrijven volgde. Dit resulteerde in 1972 in haar eerste boek. Hierop volgden tientallen boeken en publicaties. Ze maakte onder andere schoolboekjes en lesboeken, maar ook leesboeken voor jeugd en volwassenen.

 

Wat de kunst betreft is Anke autodidact.  12 Jaar geleden begon zij met het maken en exposeren van collages.  Voor de de ondergrond gebruikt zij vaak acryl of krijt. Verder gescheurd papier, boomschors, stof, veren, zink en andere materialen.  Vaak zie je in haar werk haar favoriete kleuren; blauw, rood, oranje en oker.  Zij bewondert Kurt Schwitters en vele anderen, maar is een heel eigen weg ingeslagen.


In Nederland had Anke het erg druk met lezingen op scholen en bibliotheken om over haar boeken te vertellen. Hoewel zij in Frankrijk nog steeds schrijft zijn al die activiteiten rondom het schrijven weggevallen en heeft zij meer tijd en rust om collages te maken.  Zij leeft met haar man in een gebied waar veel schilders, schrijvers en musici wonen. Dat werkt inspirerend en het feit dat haar man schildert maakt dat ook in huis een gunstig kunstklimaat heerst.

 

 

Anke is lid van de kunstenaarsvereniging, “Art à Demeure” die tentoonstellingen organiseert in la Drôme op mooie locaties: in kastelen, historische dorpen, enz. Ook wordt er ieder jaar een kunstenaarsroute langs de ateliers van de leden georganseerd die veel publiciteit en aandacht krijgt in de media.Bekijk het fotoboek van Anke. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Anke werkt niet in opdracht.


U kunt een bericht voor Anke achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoekje aan haar eigen site.


Het atelier van Anke is op afspraak geopend.  5, route de Saint Paulet, 26160 Souspierre, La Drôme(26). Tel: OO 33 (0)4 75 91 07 81.


 


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •