Anke Classen

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Anke Classen

 

Sinds 1979 woonachtig in Zuid-Frankrijk is Anke Classen  werkzaam als schilder en daarnaast actief als illustratrice.  Zo maakte zij o.a. illustraties voor kinderboeken en boekomslagen.  In de Haute Savoie zijn een aantal muurschilderingen van haar hand te zien.  Zij genoot haar opleiding aan de kunstacademie van Arnhem.  Anke beheerst vele disciplines maar werkt voornamelijk met acryl op doek, en doet dat niet alleen met kwasten maar ook met messen en houtjes.  Soms werkt ze ook op papier of karton.  Haar favoriete kleurenschema's op dit moment zijn bruinen, grijzen en witten en soms wat roden.


Ook al mag Anke zich er graag over informeren, zij wordt in haar werk niet geinspireerd door, noch aangetrokken tot een literaire-, politieke-, artistieke- of culturele/sociale stroming en heeft in dat verband dan ook geen boodschap, intellectueel of esthetisch concept.   "Vernieuwing of esthetiek is geen doel op zich. Daarentegen interesseer ik me aangaande de vorm voor beeldritmiek; strepenthema's, weerspiegelingen, schaduwen, rijtjes etc, compositorische vereenvoudiging en -"toeval", kleur(beperkingen), het samengaan van figuratie/realisme en abstractie".


Of het leven in Frankrijk haar op een andere manier inspireert dan voorheen in Nederland vindt Anke moeilijk te zeggen, ze woont immers al zo lang in het land van Marianne.  Haar omgeving heeft in haar vrije werk zeker invloed, voor het werk in opdracht is dat natuurlijk een stuk minder.Bekijk het fotoboek van Anke. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Anke werkt ook in opdracht.


U kunt een bericht voor Anke achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoekje aan haar eigen site. 


Het atelier van Anke is niet geopend voor het publiek.


 


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •