Anjo Brohm

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Anjo Brohm

 

Anjo Brohm woont afwisselend in het Brabantse St.Oedenrode en het Franse Sassey sur Meuse in de Meuse, Lorraine.  In Frankrijk vindt zij de rust en concentratie die haar soms in Nederland ontbreekt vanwege de hektiek van het leven en werken aldaar.   Ook de Franse architectuur en het landschap zorgen voor  inspiratie.  Zij is grotendeels autodidact maar heeft ook gespecialiseerde opleidingen gevolgd waaronder authenthieke fresco-technieken in Venetië en meerdere kortere en langere opleidingen voor het werken met zacht en hard glas.  Naast deze technieken beheerst Anjo ook het glasblazen, het fusen en het emailleren.  Ook werkt zij in mozaiek.  Anjo is diep in de technieken van  met name glas, fresco, zijde en mozaiëk gedoken, de andere dingen zijn door de jaren heen tijdens opdrachten of anderszins op haar pad gekomen.  Naast dit alles beheerst Anjo ook nog een aantal decoratieve wandafwerkings-technieken zoals vergulden, marmeren en schilderen op zijde.


Voor haar gevoel maakt het niet veel uit welke van deze disciplines zij gebruikt, zolang zij er op technisch en artistiek gebied maar vooruitgang mee boekt.   Zij werkt op dit moment voornamelijk met glas en het blijft een uitdaging de verschillende disciplines te combineren.  Moest Anjo een voorkeur uitspreken dan blijkt dat met name glas, emaille, glasmozaiek en fresco haar vookeur hebben.  Zij houdt over het algemeen van een stevig kleurgebruik en werkt daarbij het liefst in kleurgroepen zoals verschillende blauwen of verschillende groenen bij elkaar.  Veel ton sur ton en natuurlijke kleuren, alles moet harmonieren.

 

Inspiratie vindt Anjo in kleuren, licht en structuren, maar vooral ook de materialen waarmee zij werkt.    Zij is nooit geïnteresseerd geweest in het schilderen van mensen, dieren of landschap,  maar altijd gefascineerd geweest door ornamenten, geometrische motieven en structuren uit de natuur, gebouwen, industrie of anderszins.  Haar werk ontstaat meestal al doende vanuit een basisidee en groeit onder haar handen.   Zelden werkt zij vooraf een idee uit.

Zij maakt het liefst toegepaste kunst voor binnen en buiten.  Dingen die men dagelijks gebruikt.  Daarom zet zij in sommige gevallen wel lijnen uit  voor maat en compositie, maar vaak gaat het met kleur en vorm een andere kant op dan zij aanvankelijk had bedacht.  Haar omgeving is daarbij van groot belang.  Kleuren, licht, vormen, structuren en sferen inspireren haar altijd,  zij kijkt altijd en intensief naar alles.


Anjo geeft cursussen in haar eigen atelier en elders in Frankrijk.  Meer informatie hierover op onze pagina cursussen. U kunt ook logeren bij Anjo en haar man, muzikant Gerard Brohm.  Meer informatie hierover vindt u op onze pagina "Logeren bij de kunstenaar".

 


Bekijk het fotoboek van Anjo. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Anjo werkt ook in opdracht.  In opdracht maakt zij licht- en andere objecten in glas/emaille eventeel in combinatie met fresco en glas mozaïek. Ook sieraden van glas gemaakt aan de brander of geblazen en gefused maakt zij in opdracht. Verder tafels, wanddecoratie en/of andere objecten in mozaïek.  In overleg met de klant worden de kleuren bepaald evenals maten en stijl, maar Anjo houdt de vrijheid om er mijn eigen draai aan te geven.


U kunt een bericht voor Anjo achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoekje aan haar eigen site.


Het atlier van Anjo in Nederland is op afspraak te bezoeken.  Pastoor Smitsstraat 78, 5491 XP, Olland, Gem. St. Oedenrode.  Tel: 0413-473588 of 06-47660051.  Het Atelier van Anjo in Frankrijk is niet geopend voor publiek.


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •