Andy Arnts

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Andy Arnts

 

Andy Arnts is auteur en hoofdredacteur van magazines En Route en Maison en France. Als journalist werkte hij voor diverse publiekstijdschriften, waaronder Tableau Fine Arts Magazine, En France, Côte & Provence en The Taste of Life. Sinds 2010 maakt Andy Arnts tevens filmreportages over het 'Parijs achter de schermen'. In maart 2010 verscheen zijn verhalenbundel Van Bouillabaisse tot Bruni, met Franse reisimpressies, hommages en verhalen. In november 2013 kwam zijn roman Richter uit, over een filosofische dertiger met een onbedwingbare fascinatie voor kunst, mystiek en erotiek.  In 2014 kwam zijn boek "Parisiennes herken je aan hun benen" uit.


Als beeldend kunstenaar exposeerde Andy Arnts onder meer op de Biënnale Internazionale dell’Arte Contemporanea in Florence, Italië. In zijn werk combineert hij de invloeden die het expressionisme en vooral het kubisme op hem hebben uitgeoefend. Zijn schilderijen en grafische werk bevinden zich in collecties in Europa en Zuid-Afrika.


Hoewel officieel gevestigd in Nederland, werkt hij als schilder en auteur veelvuldig in Frankrijk, met name in de Alpes-Maritimes, de Aude, de Bouches-de-Rhone, de Herault en in Parijs.  Hij volgde de kunstakademie, maar beschouwt zich ook als autodidact.  Hij schildert, tekent en maakt grafische kunst.  Favoriete kleuren met de thema's die in zijn werk zijn terug te vinden.  Geinspireerd door de kubisten, de Belle Epoque, de kleuren van de Franse Midi, het expressionisme, de middeleeuwse kunst en de antieke architectuur, zijn die thema's steeds wisselend en verrassend.  Het verblijf in Frankrijk heeft ook invloed op zijn werk.  Iedere Franse streek inspireert op een geheel eigen manier.  Andy is in Parijs bijvoorbeeld een ander mens dan in de Provence.  In een stedelijke omgeving wordt zijn werk progressiever.  Op de campagne voelt hij niet die behoefte om vernieuwend te zijn, is zijn werk traditioneler.  Tenslotte hoeft kunst niet altijd vernieuwend te zijn om een hoge mate van originaliteit en kwalititeit te bereiken.


Andy beschikt als schrijver en beeldend kunstenaar over twee disciplines waarmee hij een bepaald thema of idee kan behandelen.  Voor beide vakgebieden geldt dan ook dezelfde wet: kunst moet het leven vervolmaken of verdiepen, de uitbundigheid ervan tonen, zowel in vrolijke als in tragische zin.  Het is zijn doel om door overdrijving, vereenvoudiging of vervorming het wezenlijke van iets te tonen.  In de schilderkunst doet hij dat door de invloeden die o.a. het expressionisme en het kubisme op hem hebben uitgeoefend te combineren.  Als schrijver moet hij de werkelijkheid soms ook bonter beschrijven dan zij is, met hier en daar een rake penseelstreek, om daarmee de ware ziel van een onderwerp bloot te leggen.  Hetzelfde gebeurt op het doek.  Muziek is een onderwerp datAndy regelmatig in zijn werk laat terugkeren, evenals architectuur, erotiek en religie. Bekijk het fotoboek van Andy. Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Andy werkt niet in opdracht.


U kunt een bericht voor Andy achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoekje aan zijn eigen site. 


Het atelier van Andy is niet geopend voor het publiek.


 


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •