Alfred Ophof

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Alfred Ophof

 

Alfred Ophof (1942) volgde zijn opleiding aan de Grafische School te Amsterdam.  Oorspronkelijk bestond zijn werk uit gewassen pentekeningen, maar de drang om met olieverf en doek aan de gang te gaan overheerste.   In de loop der jaren is zijn stijl gewijzigd van surrealist naar magisch realist. Door zijn techniek van glaceren met olieverf, krijgen zijn schilderijen een grote helderheid die ze door de jaren heen behouden.   Hij doet geen moeite om de kleuren van zijn schilderijen naar de natuur te schilderen.  Alfred houdt van heldere, contrasterende kleuren.  Dit helpt hem ook de typische sfeer van zijn schilderijen te versterken.


Alfred werkt intensief en minutieus en is bijna dagelijks achter zijn ezel te vinden. Een geliefd onderwerp zijn de Franse koeien, maar omdat hij zich niet tot één onderwerp wil en kan beperken, schildert hij ook mensen, landschappen en stillevens. Zijn kleindochter staat regelmatig model voor zijn werk.   Reizen door Nieuw Guinea, China, Zuid Afrika en Zuid-Europese landen hebben geleid tot een grote verscheidenheid aan schilderijen.   Afgezien van exposities in Nederland, exposeert hij ook regelmatig in Frankrijk, in de Nievre, waar hij de helft van het jaar woont en werkt. Daar wordt hij geïnspireerd door zijn natuurlijke omgeving,  landschap en Charolais koeien.   De laatste jaren is hij er ook gaan beeldhouwen omdat hij daar de ruimte heeft. 


Zijn werk is verkocht aan particuliere collecties in Nederland, Engeland, Schotland, Frankrijk, Duitsland, Nieuw Zeeland en Spanje.  Hij is lid van het C.K.B. Noord Holland, lid van de Kunstadviescommissie van de Gem. Bloemendaal en lid van het NAKB. De vrouw van Alfred, Mariëtte Paardekoper, is ook kunstenaar en haar werk is ook op Art en France te zien.Bekijk het fotoboek van Alfred. Hier kunt u zien welke van zijn werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Alfred werkt ook in opdracht.


U kunt een bericht voor Alfred achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoekje aan zijn eigen site


Het atelier van Alfred is op afspraak geopend.  Ravizy, 58110 Alluy, Tel: 03-86.84.04.18 of

0031 (0)6 53 88 49 55.
Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •