Agnita Andrieu de Ranitz

Art en France

L'Art et l'Art de vivre

Agnita Andrieu-de Ranitz

 

Na haar studie aan de Ecole du Louvre in Parijs ging Agnita de Ranitz werken als egyptoloog in het Allard Pierson Museum te Amsterdam.  Sinds haar huwelijk woont ze in Frankrijk, waar ze muziek studeert en pianolessen geeft. Agnita heeft verschillende kunstvormen actief beoefend; beeldhouwen bleek haar werkelijke passie.


Agnita wijdt haar kustzinnige leven aan musiceren en beeldhouwen.   Daarnaast is zij als Nederlandse al 10 jaar gemeenteraadslid in haar Franse woonplaats.  Haar liefde voor muziek herkent men in haar bronzen. Wat het onderwerp ook is, elk beeld straalt elegantie uit. Wie haar beeldhouwwerken bekijkt, ervaart lichte luchtigheid. Beweging. Haar insprirende creaties zijn bovendien vaak humoristisch. Agnita krijgt vaak reacties als ‘Jouw werk maakt me vrolijk’ of ‘Het geeft me een geluksgevoel’.  Ze werkt graag met de klei, het gips en het brons.

 

 

Al 30 jaar woont en werkt Agnita in Frankrijk, voor haar dus moelijk om te zeggen of Frankrijk haar op een andere manier inspireert dan Nederland.  Al haar bronzen zijn getekend en genummerd en worden gemaakt in een oplage van 12 exemplaren. Ze worden gegoten door de bronsgieterij Taillard.Bekijk het fotoboek van Agnita. Hier kunt u zien welke van haar werken te koop zijn en vindt u alle informatie over materiaal, afmetingen en prijzen. U kunt ook mailen naar info@art-en-france.nl


Agnita werkt ook in opdracht.


U kunt een bericht voor Agnita achterlaten in ons Gastenboek. Of breng een bezoekje aan haar eigen site.


Het atelier van Agnita is één keer per jaar geopend voor publiek tijdens de"Portes ouvertes".  info@art-en-france.nl


 


Terug naar menu


Art-en-France © 2018 • Overname van artikelen en afbeeldingen alleen na toestemming van Art-en-France •